این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
سه شنبه 2 دی 1404
علوم دامی
، جلد ۲۸، شماره ۱۰۷، صفحات ۱۳۷-۱۴۶
عنوان فارسی
تاثیر سطوح مختلف کلریدپتاسیم و کلریدآمونیوم در جیره بر عملکرد جوجههای گوشتی تحت تنش گرمایی
چکیده فارسی مقاله
آزمایشی جهت بررسی تأثیر کلریدپتاسیم و کلریدآمونیوم، در جیره غذایی دوره رشد جوجههای گوشتی جنس نر سویه هوبارد به عنوان الکترولیتهای خوراکی تخفیف دهنده اثرات تنش گرمایی و در شرایط تنش گرمای چرخهای طبیعی تابستان استان قم (دمای 23 تا 41 درجه سانتیگراد)، انجام شد. آزمایش در قالب طرح کاملاً تصادفی با 12 جیره آزمایشی در 4 تکرار و 19 قطعه جوجه گوشتی نر در هر تکرار اجرا شد. در دوره آغازین، جوجهها به صورت یک گروه واحد و در شرایط کاملاً یکسان تغذیه شدند. تیمارهای آزمایشی شامل: تیمار 1 (شاهد) فاقد مکمل الکترولیت خوراکی، تیمارهای 2 تا 5 حاوی 6/0، 7/0، 8/0و 9/0 درصد کلریدپتاسیم صنعتی، تیمار 6 حاوی 7/0 درصد کلریدپتاسیم، تیمارهای 7 تا11 حاوی 3/0، 4/0، 5/0، 6/0 و 7/0 درصد کلریدآمونیوم صنعتی و تیمار 12 حاوی 5/0 درصد کلریدآمونیوم آزمایشگاهی بودند. نتایج نشان دادند، تیمار حاوی 8/0 و 9/0 درصد کلرید پتاسیم صنعتی بیشترین مقدار خوراک مصرفی و افزایش وزن را نشان دادند که اختلاف آن ها، به جز در مورد تیمار 6/0 درصد کلرید پتاسیم، با تیمارهای دیگر معنیدار بود (05/0P<). بهترین ضریب تبدیل خوراک نیز در تیمار حاوی 8/0 درصد کلریدپتاسیم صنعتی مشاهده شد که اختلاف آن تنها با تیمارهای حاوی 7/0 و 9/0 درصد کلریدپتاسیم معنیدار نبود. هیچ تفاوت معنیداری بین اجزاء لاشه و ترکیب شیمیایی کل لاشه آماده طبخ جوجههای گوشتی نرکه دریافت کننده جیره حاوی الکترولیتهای خوراکی بودند با گروه شاهد مشاهده نشد و نتیجهگیری شد که افزودن 8/0 و 9/0 درصد کلریدپتاسیم صنعتی به جیره دوران رشدی جوجههای گوشتی مناسب ترین تیمار بوده است
کلیدواژههای فارسی مقاله
جوجههای گوشتی، تنش گرمایی، کلریدپتاسیم و کلریدآمونیوم،
عنوان انگلیسی
Effect of different levels of potassium chloride and ammonium chloride in diets on performance of broilers under heat stress conditions
چکیده انگلیسی مقاله
An experiment was conducted to study the use of industrial potassium chloride (PC) and ammonium chloride (AC) in grower male broiler diet as moderator of natural cyclic heat stress (23-41°C) in Qom province. Trial was carried out in random complete design with 12 treatments and 4 replicates in which 19 male broilers were reared on the litter. Experimental diets were as follows: Control group without any PC or AC, rations 2-5 contain 0.6, 0.7, 0.8 & 0.9 percent industrial PC, ration 6 contain 0.7 percent highly purified PC, rations 7-11 contain 0.3, 0.4, 0.5, 0.6 & ration 0.7 percent industrial AC and rations 12 contain 0.5 percent highly purified AC. Result indicated that rations contain 0.8 & 0.9 percent industrial PC observed highest feed intake and body weight gain that had no significant different with other treatment in exception with 0.6 percent PC (p< 0/05). The best feed conversion ratio also were observed in rations contain 0.8 percent industrial PC that had no significant different with 0.7 and 0.9 percent industrial PC. There were no significant different in different part percentage of carcass and chemical component percentage of carcass. So increasing 0.8 and 0.9% PC in grower and finisher diets of heat stressed broilers were the best treatment in this trial
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
broiler, heat stress, potassium chloride, ammonium chloride
نویسندگان مقاله
محمد یگانه پرست | yeganeh parast
عضو هیأت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان قم
سازمان اصلی تایید شده
: مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی قم
جلال سالاری |
دانش آموخته کارشناسی ارشد تغذیه دام دانشکده کشاورزی دانشگاه بوعلی سینای همدان
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه بوعلی سینا (Bu ali sina university)
مجید کلانتر نیستانکی |
عضو هیأت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان قم
سازمان اصلی تایید شده
: مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی قم
فاطمه صاحبی اعلا | sahebi ala
دانش آموخته کارشناسی ارشد تغذیه دام دانشکده کشاورزی دانشگاه بوعلی سینای همدان
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه بوعلی سینا (Bu ali sina university)
نشانی اینترنتی
http://asj.areo.ir/article_102345_34a780d8d10fdc000191cea866bc6458.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/953/article-953-194500.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات