این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم دامی، جلد ۲۸، شماره ۱۰۷، صفحات ۲۲۹-۲۴۰

عنوان فارسی تأثیر غلظت های مختلف عصاره گل راعی بر عملکرد، فراسنجه‌های خون و کیفیت فیزیکی و شیمیایی گوشت جوجه های گوشتی
چکیده فارسی مقاله این پژوهش، به منظور ارزیابی اثرات سطوح مختلف عصاره­ گل­راعی و آنتی­بیوتیک نئومایسین بر عملکرد، فراسنجه­های خون و کیفیت گوشت در جوجه­های گوشتی انجام شد. در این پژوهش از 180 قطعه جوجه گوشتی نر سویه راس 308 استفاده شد. پژوهش طی شش هفته و در قالب طرح کاملا تصادفی با پنج تیمار، سه تکرار در هر تیمار و 12 قطعه جوجه در هر تکرار انجام شد. تیمارهای آزمایشی شامل: تیمار شاهد (بدون افزودنی)، سه سطح عصاره گل­راعی (25/0، 50/0 و 75/0­گرم­ در­کیلو­گرم جیره)، و آنتی­بیوتیک نئومایسین (2/0 ­گرم در­کیلو­گرم جیره) بودند. در دوره رشد و کل دوره، جوجه­هایی که با آنتی­بیوتیک تغذیه شده بودند بیشترین مصرف خوراک را نسبت به تیمار­های گل­راعی داشتند (05/0>P). در دوره پایانی و کل دوره، جوجه­هایی که نئومایسین دریافت کرده بودند کمترین ضریب تبدیل را نسبت به تیمار­های 25/0 و 75/0­گرم­ در­کیلو­گرم گل­راعی داشتند (05/0>P). در شش هفتگی غلظت کلسترول پلاسما در تیمار 75/0گرم در­کیلو­گرم گل­راعی نسبت به تیمار آنتی­بیوتیک کاهش معنی­داری داشت (05/0>P). افزودن گل­راعی به ­طور معنی­داری ماده خشک سینه و ران را کاهش و پروتئین را افزایش داد (05/0P<). تأثیر این افزودنی­ها بر ویژگی­های فیزیکی گوشت قابل ملاحظه بود به طوری که در گوشت ران+ساق، تیمارهای مکمل شده با سطح 50/0 گرم گل­راعی کمترین مقدار سختی، پیوستگی و قابلیت جویدن را نشان داد (05/0P<). بر اساس نتایج این تحقیق، اگرچه افزودن گل­راعی به جیره جوجه های گوشتی موجب بهبود در عملکرد و صفات تولیدی نشد ولی تاثیر مثبتی بر کیفیت فیزیکی و شیمیایی گوشت دارد
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Effects of different concentrations of St.John’s Wort (Hypericum perforatum) extract on performance, blood parameters and physical and chemical meat quality of broiler chicks
چکیده انگلیسی مقاله This experiment was conducted to examine the effect of different concentrations of St.John's Wort (Hypericum perforatum) extract (HPE) and antibiotic neomycin on performance,blood parameters and meat quality of broiler chicks. The experiment was performed on 180 one day old male broiler chicks of Ross 308 strain in a completely randomized design with 5 treatments consisting of 3 replicate with 12 broiler chicks per each. The treatments include a control treatment (basal diet), three different levels of HPE (0.25, 0.50 and 0.75 gr HPE /kg diet) and one treatment with 0.2 gram per kilogram antibiotic (neomycin). Broilers fed the diet containing antibiotic had higher feed intake compared to treatments HPE during in growth period and overall experimental periods (P< 0.05). Broilers receiving neomycin diet had lower feed conversion ratio compared to broilers receiving 0.25 or 0.75 g HPE /kg during finisher and entire experimental periods. The serum cholesterol had significantly decreased in the treatment with 0.75 gr HPE /kg diet, in sixth week (P < 0.05). Adding of HPE were significantly dry matter decreased and protein increased in broiler breast and drumastick (P< 0.05). Between the physical characteristics of the drumstick, treatments of 0.50 gr HPE /kg had lowest hardness, Cohesiveness and chewiness index (P< 0.05).In conclusion, the result of this study showed that addition of St. John’s Wort extracthas not a positive influence on growth performance but can improving physical and chemical characteristics of meat quality
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله سارا بهشتی مقدم | beheshti moghadam
کارشناس ارشد فیزیولوژی دام، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

زربخت انصاری پیرسرایی | ansari pirsaraei
استادیار، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

حمید دلدار |
استادیار، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

سید علی جعفرپور | seyed ali
استادیار، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری


نشانی اینترنتی http://asj.areo.ir/article_102419_01032730f2a130d2fd610d17cd967ad8.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/953/article-953-194509.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات