این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم دامی، جلد ۲۸، شماره ۱۰۶، صفحات ۳-۱۲

عنوان فارسی تاثیر سطوح مختلف عصاره گیاه دارویی پنیرک بر عملکرد، خصوصیات لاشه و برخی فراسنجه های ایمنی و خونی جوجه های گوشتی
چکیده فارسی مقاله این آزمایش، به منظور بررسی تاثیر سطوح مختلف عصاره گیاه دارویی پنیرک بر عملکرد، خصوصیات لاشه و برخی فراسنجه­های ایمنی و خونی جوجه­های گوشتی در قالب طرح کاملاً تصادفی با 16 واحد آزمایشی شامل 4 تیمار و 4 تکرار و در هر تکرار 11 قطعه جوجه انجام شد. تیمارهای آزمایشی شامل جیره پایه (کنترل) و سطوح مختلف عصاره پنیرک (1/0، 2/0 و 3/0 درصد جیره) بودند. خوراک مصرفی و اضافه وزن بصورت هفتگی ثبت شد. در 25 و 32 روزگی، گلبول قرمز خون گوسفندی (SRBC) به 2 پرنده از هر تکرار تزریق شد. در 32 و 39 روزگی، خونگیری جهت تعیین عیار آنتی­بادی ضد SRBC انجام گرفت. نتایج آزمایش نشان داد که در طول دوره آزمایش، عصاره پنیرک بر افزایش وزن، مصرف خوراک، ضریب تبدیل خوراک و خصوصیات لاشه معنی­دار نبود (05/0P). بطوریکه در 32 روزگی بیشترین عیار آنتی­بادی ضد SRBC در تیمار 3/0 درصد و در 39 روزگی بیشترین عیار در تیمار 2/0 و 3/0 درصد مشاهده گردید. افزودن عصاره پنیرک، کاهش معنی­دار غلظت کلسترول، تری گلیسرید، HDL و LDL خون را موجب گردید (05/0>P). بیشترین درصد سلول­های ائوزینوفیل در تیمار 3/0 درصد و کمترین درصد هتروفیل و نسبت هتروفیل به لنفوسیت در تیمار شاهد مشاهده شدند (05/0>P). با توجه به نتایج این پژوهش به نظر می­رسد که سطوح مختلف عصاره پنیرک نتوانسته فراسنجه­های عملکردی را تحت تاثیر قرار دهد ولی این عصاره در جیره توانسته سیستم ایمنی پرنده را تحت تاثیر قرار دهد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Effects of various levels of Mallvasylvesteris extract on performance, carcass characteristics and some immune and blood parameters of broiler chickens
چکیده انگلیسی مقاله This experiment was conducted in order to evaluate the effect of different levels of Malva sylvestris extract on performance, carcass characteristics and some immune and blood parameters of broiler chickens with 16 experimental units with 4 treatment, 4 replicate and 11 broilers in each replicate in completely randomized design for 42 days. The dietary treatments consisted of basal diet (control), and different levels of extract of Malva sylvestris (0.1, 0.2 and 0.3 percentage of diet). Feed intake and weight gain were recorded weekly. At 25 and 32 days of age, sheep red blood cell (SRBC) injected to 2 broilers of each replicate.At 32 and 39 days, blood samples were collected to quantify antibody titer production against SRBC. The results of this experiment showed that effect of Malva sylvestris extract on weight gain, feed intake, feed conversion ratio and carcass characteristics were not significant (P>0.05). But there were significant difference between treatments in immune parameters (P< 0.05). The highest antibody titer against SRBC was observed at 0.3 percent of extract at 32 days of age, but the highest antibody titer was at 0.2 and 0.3 percent of extract at 39 days of age. The addition extract significantly decreased cholesterol, triglyceride, HDL and LDL concentrations (P< 0.05). The highest percentage of eosinophil was observed at the level of 0.3 percentage and percentage of heterophile and heterophile to lymphocyte ratio lowest were in the control treatment. According to the results of this experiment, it appears that different levels of extract were not effective on performance parameters but this extract affected the immune system of broiler chicks
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله سمیه منصورزاده |
دانش آموخته کارشناسی ارشد گروه علوم دامی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان (Ramin agriculture and natural resources university)

سمیه سالاری |
استادیار گروه علوم دامی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان.
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان (Ramin agriculture and natural resources university)

محمد بوجارپور |
استادیارگروه علوم دامی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان (Ramin agriculture and natural resources university)

محسن ساری |
استادیارگروه علوم دامی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان (Ramin agriculture and natural resources university)

مسعود قربانپور نجف آبادی | ghorbanpoor najafabadi
استاد دانشکده دامپزشکی دانشگاه شهید چمران اهواز
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه شهید چمران (Shahid chamran university)


نشانی اینترنتی http://asj.areo.ir/article_101343_bb7c35cd68f7f8e39901f96128bd4a92.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/953/article-953-194512.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات