این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم دامی، جلد ۲۸، شماره ۱۰۶، صفحات ۲۹-۴۲

عنوان فارسی ارزیابی ترکیب شیمیایی، انرژی قابل متابولیسم و گوارش پذیری سه گیاه شورپسند مورد تعلیف شتر به روش آزمایشگاهی
چکیده فارسی مقاله سه گونه گیاهی شورزی تحت چرای شتر به نام­های سلمکی ساقه سفید، اشنان و سیاه شور از نظر ترکیب شیمیایی، انرژی قابل متابولیسم و گوارش­پذیری ماده خشک، ماده آلی و فیبر در قالب طرح آزمایشی کاملاً تصادفی مورد مطالعه قرار گرفتند. نمونه­های گیاهی در طول فصل چرای پاییزه و زمستانه از مراتع تحت چرای جنوب استان خوزستان و بر اساس الگوی چرای شتر از بوته­های مذکور جمع­آوری و بر اساس ماده خشک مخلوط و نمونه­های ترکیبی (به عنوان تیمار) تهیه شدند. جایگزینی سلمکی ساقه سفید با هر کدام از 5/66 یا 5/33 درصد از اشنان و سیاه شور به طور معنی­داری مقدار ماده آلی را کاهش و مقدار خاکستر را افزایش داد. همچنین با جایگزینی مزبور، انرژی قابل متابولیسم افزایش یافت (05/0>P). درصد گوارش­پذیری ماده خشک تحت تاثیر تیمار قرار گرفت (05/0>P). جایگزینی 5/66 درصد سیاه شور با اشنان و سلمکی ساقه سفید با اشنان سبب افزایش گوارش­پذیری ماده آلی شد (05/0>P). گیاه سلمکی ساقه سفید در مقایسه با دو گونه اشنان و سیاه شور و همچنین اشنان در مقایسه با سیاه شور از درصد گوارش­پذیری دیواره سلولی و دیواره سلولی منهای همی سلولز بالاتری برخوردار بودند (05/0>P). نتایج نشان داد که سه گونه گیاهی مورد مطالعه تفاوتی از نظر انرژی قابل متابولیسم نداشتند، ولی ترکیب اشنان و سلمکی ­ساقه سفید موجب افزایش گوارش پذیری ماده آلی و ارزش انرژی­زائی آنها ­شد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Chemical composition, metabolizable energy and in vitro digestibility of three camel browsed halophyte species
چکیده انگلیسی مقاله Chemical composition and metabolizable energy of three camel browsed halophyte species (Atriplex leucoclada, Suaeda fruticosa, Seidlitzia rosmarinus) were assessed and in vitro digestibility of DM (IVDMD), OM (IVOMD), NDF (IVNDFD), ADF (IVADFD) were determined using a completely randomized design. Plant samples were collected based on camel's grazing patterns during the autumn-winter grazing seasons in southern Khuzestan province. The samples were mixed on dry matter basis to provide different combined mixtures (as treatments). Replacing 33.5 or 66.5% of A. leucoclada with S. rosmarinus or S. fruticosa reduced OM content and increased Ash content. Also, replacing of A. leucoclada with S. rosmarinus increased ME content. The IVDMD of treatments were different (p< 0.05). Replacing 66.5% of S. fruticosa with S. rosmarinus and A. leucoclada with S. rosmarinus increased IVOMD. NDF and ADF digestibility of A. leucoclada were higher than those of S. rosmarinus and S. fruticosa, also S. rosmarinus than that of S. fruticosa(p< 0.05). It can be concluded that, three species were not different in terms of metabolizable energy but the combination of A. leucoclada with S. rosmarinus enhanced organic matter digestibility and energetic value
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله اکبر ابرغانی |
دانش آموخته دوره دکتری تغذیه دام دانشگاه کشاورزی ومنابع طبیعی رامین خوزستان، ایران

مرتضی چاجی |
دانشیار دانشگاه کشاورزی ومنابع طبیعی رامین خوزستان، ایران

هرمز منصوری |
استاد یار موسسه تحقیقات علوم دامی کشور، کرج، ایران

مرتضی ممویی |
دانشیار دانشگاه کشاورزی ومنابع طبیعی رامین خوزستان، ایران

خلیل میرزاده |
استادیار دانشگاه کشاورزی ومنابع طبیعی رامین خوزستان

هدایت اله روشنفکر |
دانشیار گروه علوم دامی دانشگاه کشاورزی ومنابع طبیعی رامین خوزستان


نشانی اینترنتی http://asj.areo.ir/article_101345_40b1d55bc637a85a2b6bb5b9457fe99b.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/953/article-953-194514.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات