این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم دامی، جلد ۲۸، شماره ۱۰۶، صفحات ۱۶۹-۱۷۸

عنوان فارسی اثر مصرف علف خشک خارشتر در جیره غذایی بر عملکرد گوسفندان بلوچی
چکیده فارسی مقاله این آزمایش به منظور بررسی اثر علوفه­ی خارشتر (Alhagi sp.) در جیره‌ی غذایی، بر عملکرد میش­های بلوچی در دوران آبستنی و شیردهی انجام شد که در آن از 72 رأس میش بلوچی در قالب طرح کاملاً تصادفی با 3 تیمار و 4 تکرار استفاده شد. جیره­های آزمایشی شامل: 1) کاه گندم، یونجه خشک، جو به نسبت 50، 30 و 20 درصد؛ 2) کاه گندم، یونجه خشک، خارشتر، جو به نسبت 25، 15، 40 و 20 درصد؛ 3) خارشتر، جو به نسبت 80 و 20 درصد بود، که در تغذیه‌ی میش­ها (از سه ماهگی دوره آبستنی تا 2 ماه پس از زایمان به مدت 120 روز) مورد استفاده قرار گرفت. میانگین مصرف خوراک روزانه بر حسب گرم در روز در جیره‌ی 2، پایین‌تر از دو جیره‌ی دیگر بود (05/0P <)، اما مصرف خوراک به ازای وزن متابولیکی، تحت تاثیر جیره‌ی غذایی قرار نگرفت. میزان تولید شیر روزانه نیز در جیره‌ی سوم بالاتر از جیره‌ی دوم بود (05/0P <). با مصرف خارشتر در جیره‌ی غذایی، چربی، پروتئین و ماده‌ی جامد شیر کاهش یافت (05/0P <). افزایش وزن روزا نه‌ی بره‌های متولد شده نیز(طی دوره‌ی 60 روزه­ از زمان تولد) در گروه دریافت کننده‌ی جیره‌ی دوم پایین‌تر از دو گروه دیگر بود (05/0P <). با افزودن خارشتر در جیره‌ی غذایی، هزینه‌ی تغذیه کاهش نشان داد، به نحوی که کمترین هزینه‌ی تغذیه مربوط به جیره‌ی حاوی 80 درصد خارشتر بود. به طورکلی نتایج آزمایش نشان داد که علف خارشتر را می توان به عنوان بخش خشبی جیره‌ی غذایی در تغذیه‌ی گوسفند مصرف نمود هر چند نیاز به پژوهش‌های بیشتری می‌باشد
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Effect of camelthorn forage feeding on the performance of Baluchi sheep
چکیده انگلیسی مقاله This experiment was conducted to evaluate the effect of camelthorn (Alhagi sp.) as a foraghe in the diet of Balouchi sheep (during the last two months of gestation and two months of lactation) where 72 ewes in a completely randomized design with three treatments (diets) and four replications were used. Experimental diets were : 1) wheat straw 50%, alfalfa hay 30% and barley grain 20%, as control group; 2) camelthorn hay 40%, wheat straw 25%, alfalfa hay 15% and barley grain 20%; 3) camelthorn hay 80 and barley grain 20%. Results showed that the average daily dry matter intake was reduced by sheep that received diet contained 40% camelthorn (P < 0.05) however, no significant differences were obtained when the dry matter intake was estimated based on the metabolic body weight (g/kg of BW0.75). The average daily milk yield was significantly higher (P < 0.05) in treatment three than that of the treatment two. The birth weight of lambs was not statistically affected by the treatments but the daily gain of lambs was lower (P < 0.05) in treatment two during 60-day recording. The feeding cost was reduced by inclusion of camelthorn in the diet where the lowest cost was by the diet contained 80% camelthorn. In conclusion, camelthorn may be used in the diet of ewes as roughage feed, although more research is required in this field.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله جعفر باشتینی |
کارشناس ارشد پژوهشی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی – ایستگاه تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی سبزوار
سازمان اصلی تایید شده: مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی


نشانی اینترنتی http://asj.areo.ir/article_101358_1b26d5ef4fe2516ccfcc22521b0dc39e.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/953/article-953-194527.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات