این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
سه شنبه 2 دی 1404
علوم دامی
، جلد ۲۸، شماره ۱۰۶، صفحات ۲۱۹-۲۳۰
عنوان فارسی
بررسی تأثیر استفاده از سرکه و آنزیم فیتاز بر عملکرد و سیستم ایمنی جوجه های گوشتی
چکیده فارسی مقاله
مطالعه حاضر جهت بررسی اثرات مکملسازی سرکه، آنزیم فیتاز و اثرات متقابل آنها بر عملکرد، چربیهای خون، سیستم ایمنی و برخی ویژگیهای لاشه جوجههای گوشتی انجام شد. برای این منظور، تعداد 240 قطعه جوجه گوشتی نر یک روزه سویه راس 308 در یک آزمایش فاکتوریل 2×2 در قالب طرح کاملاً تصادفی، با چهار تیمارآزمایشی، پنج تکرار و 12 قطعه جوجه در هر تکرار تا 42 روزگی پرورش داده شدند. جیرههای آزمایشی حاوی سرکه انگور( صفر و 2 درصد) و آنزیم فیتاز (صفر و 500 واحد فعال آنزیم در هر کیلوگرم از جیره) بودند. نتایج نشان دادند که استفاده از سطح دو درصد سرکه در تمامی دورههای آزمایشی منجر به افزایش معنیدار مصرف خوراک و افزایش وزن بدن شد (05/0˂(p. همچنین استفاده از سرکه در دو هفته اول پرورش، ضریب تبدیل خوراک را افزایش داد (05/0˂ (p در حالی که در همین دوره زمانی، آنزیم فیتاز باعث بهبود ضریب تبدیل خوراک شد (05/0˂.(p سرکه باعث کاهش سطوح کلسترول، تریگلیسرید، LDL و VLDL سرم شد (05/0˂.(p همچنین ترکیب سرکه و آنزیم فیتاز سطح تریگلیسرید و VLDL سرم را کاهش دادند (05/0˂(p در حالی که آنزیم فیتاز به تنهایی تأثیری بر چربیهای خون نداشت (05/0˃.(p سرکه همچنین منجر به افزایش وزن نسبی بورس و طحال شد (05/0˂(p و افزودن آنزیم فیتاز نیز وزن نسبی بورس را افزایش داد (05/0˂(p. آنزیم فیتاز باعث افزایش میزان چربی محوطه بطنی گردید (05/0 ˂ (pدر حالی که سرکه تأثیر معنیداری بر خصوصیات لاشه نداشت (05/0˃(p. در کل، نتایج نشان دادند که استفاده از سطح دو درصد سرکه در جیره منجر به بهبود پارامترهای رشدی و کاهش چربیهای مضر سرم خونی جوجههای گوشتی گردید.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
The Effect of Vinegar and Phytase on Performance and Immune System of Broiler Chickens
چکیده انگلیسی مقاله
The present study was conducted to evaluate the effect of vinegar and phytase supplementation on performance, blood lipids, immune system and some carcass characteristics of broiler chickens. For this purpose 240 one-day old male broiler chicks was divided in a 2×2 factorial experiment based on completely randomized design with 4 treatments, 5 replicates and 12 chicks in each and reared throughout 42 day production. The experimental basal diets included vinegar (0 and 2%) and phytase enzyme (0 and 500 U phytase/kg of feed). Results indicated that use of 2 percentage of vinegar increased the feed consumption and body weight gain in Total expermental period (p˂0.05).Vinegar increased the feed conversion ratio from 0 to 14 d of age (P˂0.05) whereas phytase was significantly improved the feed conversion ratio from 0 to 14 d of age (P˂0.05). Vinegar decreased the cholesterol, triglyceride, LDL and VLDL levels in blood serum (p˂0.05). Combine the vinegar and phytase decreased the triglyceride and VLDL levels in blood serum (p˂0.05) whereas, phytase alone didn’t have any effect on blood lipids (p˃0.05). Also result showed that vinegar increased the relative weight of bursa and spleen (p˂0.05) and phytase increased the relative weight of bursa (p˂0.05). Phytase increased the abdominal fat (p˂0.05) while vinegar didn’t have any effect on carcass characteristics (p˃0.05). In conclusion, results showed that use of 2 percentage of vinegar improved the performance and decreased the harmful lipids in blood serum in broilers
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
نسیبه محمدباقری |
کارشناسی ارشد تغذیه دام و طیور گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه ارومیه
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه ارومیه (Urmia university)
رامین نجفی |
استادیار گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه ارومیه.
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه ارومیه (Urmia university)
نشانی اینترنتی
http://asj.areo.ir/article_101362_984cfa7f1a00d0124d6745d4d7d20076.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/953/article-953-194531.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات