این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
سه شنبه 2 دی 1404
علوم دامی
، جلد ۲۷، شماره ۱۰۵، صفحات ۳۵-۴۲
عنوان فارسی
اثر سطوح مختلف پروتئین عبوری بر رشد و خصوصیات لاشه بز نر رائینی
چکیده فارسی مقاله
این تحقیق، با استفاده از 20 رأس بز نر رائینی با وزن اولیه 5/2 30 کیلوگرم با سن 18 ماه در قالب یک طرح کاملاً تصادفی با 4 جیره آزمایشی و 5 تکرار برای مطالعه اثر سطوح مختلف پروتئین عبوری بر رشد و خصوصیات لاشه بز نر رائینی به مدت 84 روز انجام گردید. میزان پروتئین عبوری جیره های 1(جیره پایه) 2 ، 3 ، 4 به ترتیب 75/2 ، 86/4 ، 91/5 و 97/6 درصد در ماده خشک و سطح انرژی قابل متابولیسم (ME) در تمام جیره ها برابر 04/10 مگاژول در کیلوگرم ماده خشک بود. جیره پایه بزها براساس جداول AFRC (1998) تنظیم شد. بزهای تیمار 2، 3 و 4 علاوه بر جیره پایه به ترتیب روزانه 50، 75 و 100 گرم پودر ماهی دریافت نمودند. میزان خوراک مصرفی بزها روزانه اندازه گیری ودامها هر دوهفته یکبار توزین شدند. میانگین افزایش وزن روزانه تیمارها به ترتیب 68 ، 3/87 ، 5/99 ، 117 گرم در روز و ضریب تبدیل غذایی به ازای هر راس بز در گروه های آزمایشی به ترتیب 38/18 ، 86/13 ، 21/12 ، 56/10 بود که اختلاف معنی داری بین سطوح مختلف پروتئین عبوری (پودر ماهی) نسبت به تیمار شاهد وجود داشت (05/0 > P ) اما اختلاف معنی داری برای ماده خشک مصرفی تیمارهای مختلف وجود نداشت (05/0 >P ). بعد از اتمام دوره (84 روز)، از هر تیمار 3 بز و در مجموع 12 بز ذبح شدند، که اختلاف معنی داری در وزن لاشه سرد تیمارهای مختلف مشاهده شد (05/0 > P ) اما اختلاف معنی داری برای درصد گوشت، چربی، استخوان وجود نداشت. به طور کلی افزایش پروتئین عبوری جیره سبب بهبود افزایش وزن روزانه و ضریب تبدیل غذایی بزها میشود. بررسی اقتصادی نتایج نشان داد که افزایش سطح پروتئین عبوری جیره بیشتر از مقادیر توصیه شده در جداول AFRC از لحاظ اقتصادی مقرون به صرفه نیست.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Effect of Different Levels of By-Pass Protein on Growth and Carcass Characteristics of Male Raini Goats
چکیده انگلیسی مقاله
Twenty male Raini goats with an average live weight of 30 ± 2.5 kg and 18 month of age. ,were used in a completely randomized design with 4 experimental diets and 5 replications to study effect of different levels By-Pass(UDP) protein(2.75, 4.86, 5.91 and 6.97 percent in dry matter) on growth and carcass characteristics. Metabolismable Energy (ME) level of the all diets were similar (10.04 MJ ME/Kg DM). The control treatment diet was offered the level of Undegradable protein (2.75 % DM) which recommended by AFRC (1998). The goats were weighted at fortinightly intervals during the 84 days experimental period. The average of daily live weight gain of treatment were respectivelity 68, 87.3, 99.5 and 117 g/days and feed conversion were respectvelity18.38, 13.86, 12.21 and 10.56. The result indicated that high levels By-Pass protein significantly (P< 0.05) increased daily live weight gain and improvement feed conversion compared with control group (UDP = 2.75). But there was no such a significantly for dry matter Intake in different treatment (P>0.05). After completion of this period (84 days), in each treatment 3 goats and 12 goats all together were slaughtered, the high levels By-Pass protein diet had significantly increased warm and cold carcass weight compared with control diet (p < 0.05) The results indicated that growth rate and carcass gain were highest in goats fed the greater levels Bypass protein (higher than advised in AFRC). But it is not economically reasonable
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
مهرداد تقی زاده |
دانشجوی دکتری تغذیه دام، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زابل، زابل، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه زابل (Zabol university)
یوسف روزبهان |
دانشیار گروه علوم دامی دانشگاه تربیت مدرس
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تربیت مدرس (Tarbiat modares university)
کامران رضا یزدی | reza yazdi
دانشیار گروه علوم دامی دانشگاه تهران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تهران (Tehran university)
رامین حبیبی |
دانشجوی دکتری تغذیه دام، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زابل، زابل، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه زابل (Zabol university)
نشانی اینترنتی
http://asj.areo.ir/article_100669_601989dd8409beca68161f18f035cfa7.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/953/article-953-194539.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات