این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم دامی، جلد ۲۷، شماره ۱۰۵، صفحات ۵۳-۶۶

عنوان فارسی اثرات سطوح مختلف پودر و اسانس گیاه مرزه (Satureja Hortensis L.) بر عملکرد، تخمیر شکمبه ای و متابولیت های خونی بزغاله های بومی آذربایجان غربی
چکیده فارسی مقاله به منظور بررسی اثرات سطوح مختلف پودر و اسانس مرزه (Satureja Hortensis L.) بر عملکرد، تخمیر شکمبه­ای و متابولیت­های خونی بزغاله­های بومی آذربایجان غربی، آزمایشی در قالب یک طرح بلوک کامل تصادفی با 5 تیمار و 4 تکرار و با استفاده از 20 رأس بزغاله ماده با میانگین وزن اولیه 94/1± 5/16 کیلوگرم به مدت 13 هفته انجام شد. جیره­های آزمایشی شامل 1) جیره پایه، 2) جیره پایه همراه با 10 گرم پودر مرزه در روز، 3) جیره پایه همراه با 20 گرم پودر مرزه در روز، 4) جیره پایه همراه با 100 میلی گرم اسانس مرزه در روز و 5) جیره پایه همراه با 200 میلی گرم اسانس مرزه در روز بود. مصرف خوراک، افزایش وزن روزانه و بازده مصرف خوراک تحت تأثیر افزودن سطوح مختلف پودر و اسانس مرزه قرار نگرفت (05/0˃P). pH مایع شکمبه در گروه­های آزمایشی تغذیه شده با 20 گرم پودر مرزه و 200 میلی گرم اسانس مرزه نسبت به سایر تیمارهای آزمایشی پایین­تر بود (05/0>P). غلظت کل اسید­های چرب فرار شکمبه، نسبت­های مولی استات، بوتیرات و اسید­های چرب فرار شاخه­دار تحت تاثیر تیمارهای آزمایش قرار نگرفتند (05/0˃P)، درحالیکه مکمل کردن سطوح 20 گرم پودر مرزه و 200 میلی گرم اسانس مرزه به جیره باعث افزایش نسبت مولی پروپیونات نسبت به سایر تیمارها گردید (001/0˂P). با افزودن سطح بالای پودر مرزه به جیره، غلظت نیتروژن آمونیاکی به طور معنی داری کاهش یافت (05/0˂P). همچنین افزودن سطح 20 گرم پودر مرزه باعث کاهش غلظت نیتروژن اوره­ای خون در مقایسه با گروه شاهد گردید (05/0˂P). با این وجود غلظت­های پلاسمایی گلوگز، پروتئین تام، آلبومین، تری گلیسرید، کلسترول، لیپوپروتئین با چگالی بالا، بتاهیدروکسی بوتیریک اسید و اسیدهای چرب استری نشده بین گروه­های دریافت کننده سطوح مختلف پودر و اسانس مرزه تفاوت معنی­داری نداشت (05/0˃P). نتایج این آزمایش نشان داد که استفاده از اسانس و پودر مرزه در جیره بزغاله­های در حال رشد می­تواند باعث بهبود قابلیت تخمیر شکمبه­ ای گردد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی The effects of different levels of summer savory (Satureja Hortensis L.) dry powder and essential oil on performance, ruminal fermentation and blood metabolites of west Azerbaijan native kids
چکیده انگلیسی مقاله Effects of summer savory (Satureja Hortensis L.) dry powder (SSDP) and essential oil (SSEO) on performance, ruminal fermentation and blood metabolites were assessed using 20west Azerbaijan native kids (16±1.94 kg initial live weight) in a random block design with 5 treatments (4 replicates per treatment) over a 13-week period. Treatments were: i) basal diet without additive (Control), ii): basal diet with 10 g/d of SSDP, iii) basal diet with 20 g/d of SSDP, iv) basal diet with 100 mg/d of SSEO and v) basal diet with 200 mg/d of SSEO. Treatments had no effects (P˃0.05) on dry matter intake, average daily gain and feed conversion of kids. The ruminal pH of the groups fed diets which supplemented with 20 g/d of SSDP or 200 mg/d SSEO tended to be lower (P˂0.05) than those fed other additive treatments. Concentrations of total volatile fatty acids, acetate, butyrate and branched-chain volatile fatty acid were not changed by treatments, while supplementation of 20 g/d of SSDP or 200 mg/d SSEO to diets resulted in higher (P˂0.001) propionate molar proportion versus the other additive treatments. Ammonia N concentration significantly reduced (P˂0.05) when diet supplemented by high dose of SSDP. The blood urea nitrogen was also significantly decreased (P˂0.05) by addition of 20 g/d of SSDP compared with control. However plasma concentrations of glucose, total protein, albumin, triglycerides, cholesterol, high density lipoprotein, beta hydroxyl butyric acid and non-esterified fatty acids were not differ (P˃0.05) among treatments. In conclusion, the results of this study indicated that addition of SSDP or SSEO to diet have the potential to improve ruminal fermentation of kids
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله سینا پیوستگان |
دانشجوی کارشناسی ارشد گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه ارومیه (Urmia university)

پرویز فرهومند |
استاد گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه ارومیه (Urmia university)

امیر طلاتپه |
دانشجوی کارشناسی ارشد گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه ارومیه (Urmia university)

محسن صحرایی |
دانشجوی کارشناسی ارشد گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه.
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه ارومیه (Urmia university)


نشانی اینترنتی http://asj.areo.ir/article_100717_93d2f92d4fcc3d69e4b4339142596ff6.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/953/article-953-194541.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات