این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
چهارشنبه 3 دی 1404
علوم دامی
، جلد ۲۷، شماره ۱۰۵، صفحات ۱۰۳-۱۲۰
عنوان فارسی
اسانس های آویشن و پونه کوهی در جیره جوجه های گوشتی: اثرات بر عملکرد، شاخص های آنتی اکسیدانی و فراسنجه های بیوشیمیایی خون
چکیده فارسی مقاله
هدف از انجام این پژوهش، ارزیابی اثرات اسانسهای آویشن و پونه کوهی بر عملکرد، خصوصیات لاشه، شاخصهای آنتیاکسیدانی و فراسنجههای بیوشیمیایی خون در جوجههای گوشتی میباشد. تعداد 216 قطعه جوجه مخلوط سویه راس 308 به طور تصادفی به 6 تیمار با 3 تکرار (در هر تکرار 12 پرنده) اختصاص یافت. تیمارهای آزمایشی عبارت بودند از: تیمار شاهد بدون هیچ افزودنی، تیمار شاهد مثبت حاوی 200 قسمت در میلیون ویتامین E، تیمارهای حاوی 200 و 400 قسمت در میلیون اسانس آویشن و تیمارهای حاوی سطوح 200 و 400 قسمت در میلیون اسانس پونه کوهی. نتایج نشان دادند که مکمل کردن جیره با ویتامین E و اسانسهای آویشن و پونه کوهی تاثیری روی متوسط وزن بدن در سن 42 روزگی نداشت، اگرچه تیمار 400 قسمت در میلیون اسانس پونه کوهی متوسط وزن بدن را به طور معنیداری (05/0P). مکمل کردن جیره با 400 قسمت در میلیون از اسانس های آویشن و پونه کوهی و 200 قسمت در میلیون ویتامین E فعالیت گلوتاتیون پراکسیداز را در کبد به طور معنیداری (05/0P<) نسبت به تیمار شاهد افزایش داده بودند. پرندگان دریافت کننده اسانسهای آویشن و پونه کوهی سطح مالوندیآلدئید پایینتری نسبت به گروه شاهد داشتند (05/0P<). همه تیمارهای آزمایشی به استثنای تیمار 200 قسمت در میلیون اسانس آویشن، ظرفیت آنتی اکسیدانی کل را افزایش و سطح مالوندیآلدئید را در مقایسه با تیمار شاهد کاهش داده بودند(05/0P<). تیمارهای اسانس پونه کوهی، سطح 200 قسمت در میلیون اسانس آویشن و تیمار ویتامین E سطح کلسترول سرم را به طور معنیداری کاهش داده بودند، همچنین تمام تیمارها سطح LDL پایینتری نسبت به تیمار شاهد داشتند (05/0P<). این نتایج پیشنهاد میکنند که مکمل نمودن جیره با اسانسهای آویشن و پونه کوهی باعث روند رو به افزایش نرخ رشد، بهبود وضعیت آنتی اکسیدانی، کاهش سطح کلسترول و LDL در سرم گردیده و میتوانند به عنوان آنتیاکسیدان طبیعی در جیره طیور در نظر گرفته شوند.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Thyme (Thymus vulgaris L.) and Oregano (Oreganum vulgare L.) essential oils for broilers: effect on performance, antioxidant indices and blood biochemical parameters
چکیده انگلیسی مقاله
This study was conducted in order to evaluate the effect of Thyme (Thymus vulgaris L.) and Oregano (Oreganum vulgare L.) essential oils on performance, carcass characteristics, antioxidant status and blood biochemical parameters in broiler chickens. A total of 216 as-hatched broilers (Ross-308) were divided into 6 treatments with 3 replications of 12 birds per each. Experimental treatments were as follow: Control group without additive, positive control group with 200 parts per million (ppm) vitamin E , diets containing 200 and 400 ppm of thyme essential oil and diets containing 200 and 400 ppm of oregano essential oil. The results showed that supplementation of diet with vitamin E and oregano and thyme essential oils not influenced on average body weight at 42 days of age, However addition of 400 ppm of oregano eesential oil significantly increased (P< 0.05) the average body weight when compared with the control group at 24 days of age. The inclusion essential oils of thyme and oregano in diets did not affect on daily weight gain, daily feed intake, feed conversion ratio, carcass characteristics and liver superoxide dismutase activity of the chickens (P>0.05). Supplementation of diet with 400 ppm thyme and oregano essential oils and 200 ppm vitamin E significantly increased (P< 0.05) glutathione peroxidase activity in liver when compared to control group. Birds received thyme and oregano essential oils in the diet, had lower (P< 0.05) malondialdehyde concentration in liver than control group. All dietary treatments increased (P< 0.05) total antioxidant capacity and decreased (P< 0.05) malondialdehyde concentration in serum when compared with the control group except group of containing 200 ppm thyme essential oil. Addition of oregano essential oil, 200 ppm thyme essential oil and vitamin E significantly decreased (P< 0.05) serum cholesterol compared with the untreated control, Also all treatments decreased (P< 0.05) serum LDL concentration. These results suggested that supplementation of thyme and oregano essential oils to broiler diets tended to increase growth rate, improved antioxidant status, decreased serum LDL and cholesterol, and these could be consider as a natural antioxidant in poultry diet
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
مینا رییسی |
دانش آموخته کارشناسی ارشد تغذیه دام، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد مراغه، مراغه، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه آزاد اسلامی مراغه (Islamic azad university of maragheh)
علیرضا صفامهر |
عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد مراغه، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد مراغه، مراغه، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه آزاد اسلامی مراغه (Islamic azad university of maragheh)
صابر خدایی آشان | khodaei آشان
عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد مراغه، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد مراغه، مراغه، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه آزاد اسلامی مراغه (Islamic azad university of maragheh)
رامین حبیبی |
دانشجوی دکتری تغذیه دام، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زابل، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه زابل (Zabol university)
نشانی اینترنتی
http://asj.areo.ir/article_100733_80fc9f052967aebb332c3fa18c5e9e0d.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/953/article-953-194545.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات