این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
چهارشنبه 3 دی 1404
علوم دامی
، جلد ۲۷، شماره ۱۰۵، صفحات ۱۷۹-۱۹۲
عنوان فارسی
اثرات سطوح مختلف اسانس گیاه مرزه (Satureja Hortensis L.) بر عملکرد، تخمیر شکمبهای و متابولیتهای خونی بزغالههای بومی آذربایجانغربی
چکیده فارسی مقاله
این آزمایش به منظور بررسی تأثیر استفاده از سطوح مختلف اسانس مرزه و نوع غله بر عملکرد، غلظت اسیدهای چرب فرار شکمبه و برخی فراسنجههایخونی بزغاله هایبومی آذربایجان غربی انجام گرفت. تعداد 36 رأس بزغاله ماده با میانگین وزن 26/2± 18 کیلوگرم در یک آزمایش فاکتوریل3×2 در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی به مدت 11 هفته مورداستفاده گرفت. جیرههای آزمایشی حاصل ترکیب سه سطح اسانس مرزه (صفر،200 و 400 میلی گرم در روز) و دو نوع غله ذرت و جو بود. بزغالهها در قفس های انفرادی به طور آزاد به آب و غذا دسترسی داشتند. نتایج نشان داد که سطوح مختلف اسانس مرزه و نوع دانه غلات تأثیر معنیداری بر افزایش وزن، مصرف ماده خشک و ضریب تبدیل خوراک نداشت. غلظت کل اسیدهای چرب فرار و استات مایع شکمبه در گروههای آزمایشی تغذیه شده با سطح 400 میلی گرم اسانس مرزه و دانه جو نسبت به سایر تیمارهای آزمایشی بالاتر بود (05/0p<). با این وجود نسبت های مولی پروپیونات و بوتیرات و اسیدهایچرب شاخهدار تحت تأثیر هیچ یک از فاکتورهای آزمایش قرار نگرفت (05/0p>). غلظت گلوکز خون، تحت تاثیر سطوح اسانس قرار گرفت (05/0p<). نتایج این آزمایش نشان داد که استفاده از اسانس مرزه ممکن است سبب تغییر در تخمیر شکمبه گردد، در حالیکه غلظت فراسنجههای خونی به غیر از گلوکز خون تحت تأثیر فاکتورهای آزمایش قرار نگرفت
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Effects of Summer Savory essential oil on performance, rumen fermentation and blood parameters of West Azerbaijan native kids.
چکیده انگلیسی مقاله
The objective of this study was to investigate the effects of summer savory essential oil (SSEO) with Cereals (based on barley or corn) on performance, rumen volatile fatty acid concentrations and some blood parameters of west Azerbaijan native kids. In a randomized complete block design with a 3×2 factorial (0, 200 and 400 mg/d of SSEO × barley or corn grain based diets) arrangement with 6 replications, 36 female Kids with 18 ± 2.62 kg initial live weight were used for 11 weeks. Kids were kept in individual cages and had free access to food and water. Dry matter intake, weight gain and feed conversion ration were not affected by the treatments but total concentration of volatile fatty acids and rumen fluid acetate in group fed 400 mg summer savory essential oil and barley grain were higher than other treatments )p< 0.05). Propionate, butyrate molar ratios, however, and branched fatty acids were not affected by any of the factors tested (p > 0.05). Concentrations ofblood glucose was affected by the essential oil supplementation) p< 0.05). In conclusion, the summer savory essential oil could affect the rumen fermentation butblood parameters did not differ significantly between treatments except for glucose other than glucose did not affected the blood metabolites
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
امیر طلاتپه |
دانشجوی کارشناسی ارشد گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه ارومیه (Urmia university)
پرویز فرهومند |
استاد، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه ارومیه (Urmia university)
یونس علیجو | علیجو
استادیار، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه ارومیه (Urmia university)
مهدی زاهدی |
دانشجوی کارشناسی ارشد گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شبستر، ایران
عباسعلی احمدی نقدهی |
دانشجوی دکتری گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه ارومیه (Urmia university)
سینا پیوستگان |
دانشجوی دکتری گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه ارومیه (Urmia university)
نشانی اینترنتی
http://asj.areo.ir/article_100740_99545520bd7527a3404452b0c3aba147.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/953/article-953-194551.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات