این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
سه شنبه 2 دی 1404
علوم دامی
، جلد ۲۷، شماره ۱۰۵، صفحات ۲۴۵-۲۵۸
عنوان فارسی
مقایسه اثرات جایگزین های آنتی بیوتیک بر لیپیدهای زرده تخم مرغ، متابولیت های خونی و صفات کیفی تخم مرغ در مرغان تخم گذار
چکیده فارسی مقاله
این آزمایش به منظور بررسی اثر مکملهای آنتیبیوتیک، اسید آلی، پروبیوتیک و پریبیوتیک، بر صفات کیفی تخممرغ، لیپیدهای زرده تخممرغ و متابولیتهای خونی مرغان تخمگذار سویه های-لاین (W-36) انجام گرفت. آزمایش در قالب طرح کاملاً تصادفی با 5 تیمار، 4 تکرار و 8 قطعه مرغ تخمگذار در هر تکرار در سن 42-32 هفتگی انجام شد. تیمارهای آزمایشی شامل: 1- شاهد 2- جیره پایه + 150 گرم در تن آنتیبیوتیک (اکسی تتراسایکلین)، 3- جیره پایه + 3 کیلوگرم در تن مکمل اسید آلی (اُرگاسید)، 4- جیره پایه + 50 گرم در تن پروبیوتیک (پروتکسین) و 5- جیره پایه + 2 کیلوگرم در تن پریبیوتیک (مانان الیگوساکارید) بود. نتایج نشان داد، از میان صفات مربوط به تخممرغ، وزن تخممرغ بوسیله تیمارهای دریافت کننده اسید آلی و پریبیوتیک بطور معنیداری افزایش یافت (05/0P<). تیمار دریافت کننده پروبیوتیک بطور معنیداری باعث کاهش کلسترول زرده تخممرغ شد (05/0P<). گلوکز خون نیز بوسیله تیمار دریافت کننده اسید آلی بطور معنیداری افزایش یافت (05/0P<). فعالیت آنزیم ALK سرم خون، بوسیله پروبیوتیک نسبت به تیمار حاوی آنتیبیوتیک افزایش معنیداری داشت (05/0P<). نتایج حاصل از این تحقیق نشان داد، استفاده از مکملهای غذایی، اثرات مفیدی بر خصوصیات تخممرغ و متابولیتهای خونی مرغان تخمگذار دارند.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Evaluation effect of antibiotic alternatives on egg yolk lipids, blood metabolites and egg quality traits in laying hens
چکیده انگلیسی مقاله
This experiment was conducted to investigate the effect of antibiotic, organic acid, probiotic and prebiotic on quality traits of eggs, egg yolk lipids and blood metabolites of laying hens strain hy-line (W-36). The experiment was carried out as a completely randomized design from 32 to 42 weeks of age with 5 treatments, 4 replicates and 8 hens in each replicate. The experimental treatments consisted: 1- control, 2- basal diet + 150 g/ton antibiotic (oxy tetracycline), 3- basal diet + 3 kg/ton of organic acid supplementation (orgacid), 4- basal diet + 50 g/ton probiotic (Protexin) and 5- basal diet + 2 kg/ton prebiotic (Mannan oligosaccharide). The results showedthat among the traits of eggs, egg weight significantly increased by treatments receiving organic acid and prebiotic (P< 0.05). Egg yolk cholesterol significantly decreased by diet containing probiotic (P< 0.05). Blood glucose concentration wassignificantly increased by dietary organic acid (P< 0.05). ALK enzyme activity in blood serum by use of probiotic significantly increased compared to treatment containing antibiotic (P< 0.05). The results of this experiment showed that the use of dietary supplements, have beneficial effects on egg characteristics and blood metabolites of laying hens
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
سید محمد حسینی | seyed mohammad
عضو هیئت علمی گروه علوم دامی دانشگاه بیرجند
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه بیرجند (Birjand university)
مصیب شلایی |
دانش آموخته کارشناسی ارشد علوم دامی، گرایش پرورش و تولید طیور دانشگاه بیرجند
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه بیرجند (Birjand university)
نشانی اینترنتی
http://asj.areo.ir/article_100755_7ccff2d8382147868f22da6c07178ed0.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/953/article-953-194556.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات