این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم دامی، جلد ۲۷، شماره ۱۰۵، صفحات ۲۴۵-۲۵۸

عنوان فارسی مقایسه اثرات جایگزین های آنتی بیوتیک بر لیپیدهای زرده تخم مرغ، متابولیت های خونی و صفات کیفی تخم مرغ در مرغان تخم گذار
چکیده فارسی مقاله این آزمایش به منظور بررسی اثر مکمل­های آنتی­بیوتیک، اسید آلی، پروبیوتیک و پری­بیوتیک، بر صفات کیفی تخم­مرغ، لیپیدهای زرده تخم­مرغ و متابولیت­های خونی مرغان تخم­گذار سویه های-لاین (W-36) انجام گرفت. آزمایش در قالب طرح کاملاً تصادفی با 5 تیمار، 4 تکرار و 8 قطعه مرغ تخم­گذار در هر تکرار در سن 42-32 هفتگی انجام شد. تیمارهای آزمایشی شامل: 1- شاهد 2- جیره پایه + 150 گرم در تن آنتی­بیوتیک (اکسی تتراسایکلین)، 3- جیره پایه + 3 کیلوگرم در تن مکمل اسید آلی (اُرگاسید)، 4- جیره پایه + 50 گرم در تن پروبیوتیک (پروتکسین) و 5- جیره پایه + 2 کیلوگرم در تن پری­بیوتیک (مانان الیگوساکارید) بود. نتایج نشان داد، از میان صفات مربوط به تخم­مرغ، وزن تخم­مرغ بوسیله تیمارهای دریافت کننده اسید آلی و پری­بیوتیک بطور معنی­داری افزایش یافت (05/0P<). تیمار دریافت کننده پروبیوتیک بطور معنی­داری باعث کاهش کلسترول زرده تخم­مرغ شد (05/0P<). گلوکز خون نیز بوسیله تیمار دریافت کننده اسید آلی بطور معنی­داری افزایش یافت (05/0P<). فعالیت آنزیم ALK سرم خون، بوسیله پروبیوتیک نسبت به تیمار حاوی آنتی­بیوتیک افزایش معنی­داری داشت (05/0P<). نتایج حاصل از این تحقیق نشان داد، استفاده از مکمل­های غذایی، اثرات مفیدی بر خصوصیات تخم­مرغ و متابولیت­های خونی مرغان تخم­گذار دارند.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Evaluation effect of antibiotic alternatives on egg yolk lipids, blood metabolites and egg quality traits in laying hens
چکیده انگلیسی مقاله This experiment was conducted to investigate the effect of antibiotic, organic acid, probiotic and prebiotic on quality traits of eggs, egg yolk lipids and blood metabolites of laying hens strain hy-line (W-36). The experiment was carried out as a completely randomized design from 32 to 42 weeks of age with 5 treatments, 4 replicates and 8 hens in each replicate. The experimental treatments consisted: 1- control, 2- basal diet + 150 g/ton antibiotic (oxy tetracycline), 3- basal diet + 3 kg/ton of organic acid supplementation (orgacid), 4- basal diet + 50 g/ton probiotic (Protexin) and 5- basal diet + 2 kg/ton prebiotic (Mannan oligosaccharide). The results showedthat among the traits of eggs, egg weight significantly increased by treatments receiving organic acid and prebiotic (P< 0.05). Egg yolk cholesterol significantly decreased by diet containing probiotic (P< 0.05). Blood glucose concentration wassignificantly increased by dietary organic acid (P< 0.05). ALK enzyme activity in blood serum by use of probiotic significantly increased compared to treatment containing antibiotic (P< 0.05). The results of this experiment showed that the use of dietary supplements, have beneficial effects on egg characteristics and blood metabolites of laying hens
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله سید محمد حسینی | seyed mohammad
عضو هیئت علمی گروه علوم دامی دانشگاه بیرجند
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه بیرجند (Birjand university)

مصیب شلایی |
دانش آموخته کارشناسی ارشد علوم دامی، گرایش پرورش و تولید طیور دانشگاه بیرجند
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه بیرجند (Birjand university)


نشانی اینترنتی http://asj.areo.ir/article_100755_7ccff2d8382147868f22da6c07178ed0.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/953/article-953-194556.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات