این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
سه شنبه 2 دی 1404
علوم دامی
، جلد ۲۷، شماره ۱۰۴، صفحات ۵۵-۶۶
عنوان فارسی
تاثیر پرتوتابی بر ناپدید شدن شکمبه ای ماده خشک و پروتئین خام، و قابلیت هضم برون تنی کنجاله کانولا
چکیده فارسی مقاله
این پژوهش بهمنظور بررسی تاثیر پرتوهای یونساز گاما و الکترون در دزهای 25، 50 و 75 کیلوگری، بر تجزیه شکمبهای ماده خشک و پروتئین خام، و قابلیت هضم برون تنی کنجاله کانولا انجام گرفت. بدین منظور از تکنیک کیسههای نایلونی و روش هضم دو مرحلهای استفاده شد. پرتو گاما باعث کاهش تجزیهپذیری ماده خشک شد (05/0P). تجزیه شکمبهای پروتئین خام بهوسیله پرتوتابی کاهش یافت (05/0P<). در این خصوص تاثیر اشعه گاما بیشتر از تابش الکترون بود (05/0P<). قابلیت هضم برون تنی کنجاله کانولا تحت تاثیر پرتوتابی افزایش یافت (05/0P<). با افزایش دز تابش پرتوهای الکترون و گاما، مقدار قابلیت هضم برونتنی ماده خشک، بهطور خطی افزایش یافت (05/0P). نتایج این پژوهش نشان داد که هرچند تاثیر پرتو گاما در کاهش تجزیه شکمبه ای ماده خشک و پروتئین خام کنجاله کانولا بیشتر از پرتو الکترون بود، اما قابلیت هضم برون تنی آن به طور یکسانی تحت تاثیر این پرتوهای یونساز افزایش یافت.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
ffect of irradiation on ruminal disappearance of dry matter and crude protein, and in vitro digestibility of canola meal.
چکیده انگلیسی مقاله
This research was conducted to evaluate the effects of electron beam (EB) and gamma ray (GR) radiations at doses of 25, 50 and 75 kGy on ruminal degradation kinetics of dry matter (DM) and crude protein (CP),andin vitro digestibility of canola meal (CM). The nylon bag technique and in vitro two step method were used for this aim. GR decreased ruminal degradability of DM (P< 0.05), but EB had no effect on this trait (P>0.05). The ruminal degradation of CP was reduced by irradiation (P< 0.05). In this case the efficacy of GR was more than EB (P< 0.05). In vitro digestibility of CM was increased by irradiation (P< 0.05). With increasing dose of GR and EB, the value of in vitro DM digestibility increased linearly (P< 0.05). The effects of EB and GR on increasing of this trait were the same (P>0.05) The results of this study showed greater effects of GR than the EB in reducing the ruminal degradation of DM and CP, while the in vitro digestibility of CM was equally affected by these ionizing radiations.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
فرزاد قنبری |
استادیار، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه گنبد کاووس
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه گنبد کاووس (Gonbad kavoos university)
تقی قورچی |
استاد، گروه تغذیه دام و طیور، دانشکده علوم دامی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
پروین شورنگ |
استادیار، پژوهشگاه علوم و فنون هسته ای، پژوهشکده کشاورزی هسته ای کرج
هرمز منصوری |
استادیار ، موسسه تحقیقات علوم دامی کشور
نورمحمد تربتی نژاد |
استاد، گروه تغذیه دام و طیور، دانشکده علوم دامی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
نشانی اینترنتی
http://asj.areo.ir/article_100170_44b84ca2151b7258ff59c0036d1c850d.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/953/article-953-194564.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات