این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم دامی، جلد ۲۷، شماره ۱۰۴، صفحات ۱۲۳-۱۳۴

عنوان فارسی تاثیر عصاره ی هیدروالکلی آویشن بر عملکرد، وضعیت آنتی اکسیدانی و گازهای خونی جوجه های گوشتی دریافت کننده ی نیترات سدیم در آب آشامیدنی
چکیده فارسی مقاله آزمایشی با استفاده از 220 قطعه جوجه­ی نر گوشتی یکروزه سویه راس (308) به منظور بررسی اثرات سطوح مختلف صفر، 2/0، 4/0 و 6/0 درصد عصاره­ی آویشن در آب آشامیدنی حاوی نیترات سدیم (4/27 میلی­گرم در لیتر) بر عملکرد، وضعیت آنتی­اکسیدانی و گازهای خون انجام گرفت. تفاوت معنی­داری بین تیمارها برای افزایش وزن و مصرف خوراک در دوره­های آغازین، رشد، پایانی و کل دوره آزمایشی مشاهده نشد (05/0P>). در دوره­ی آغازین، نیترات تاثیری بر ضریب تبدیل نداشت ولی مصرف بالاترین سطح عصاره­­ی آویشن باعث افزایش ضریب تبدیل گردید (05/0P). هیچکدام از تیمارهای آزمایشی تاثیری بر اسیداوریک، کراتینین، پروتئین کل، مالون دی آلدئید، ظرفیت کل آنتی­اکسیدانی و فراسنجه­های گازهای خون در 42 روزگی نداشتند (05/0P>). مصرف نیترات منجر به افزایش اوره خون گردید در حالی که مکمل­سازی عصاره­ی آویشن، سطح آن را کاهش داد (05/0P<). به طور کلی اگرچه مصرف 4/27 میلی­گرم نیترات در آب آشامیدنی باعث ایجاد آسیب­های کلیوی و در نتیجه افزایش اوره خون در جوجه­های گوشتی در اواخر دوره آزمایش (42 روزگی) می­گردد ولی تغییری در عملکرد، فراسنجه­های آنتی­اکسیدان خون و همچنین گازهای خونی ایجاد نمی­کند که بیانگر عدم ایجاد مت­هموگلوبینمیا و پراکسیداسیون است. اما مصرف عصاره­ی آویشن در جوجه­های تحت تیمار نیترات از طریق کاهش آسیب­های کلیوی آخر دوره ناشی از نیترات باعث کاهش اوره خون می­گردد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Effects of alcoholic extract thyme on the performance, antioxidant status and blood gas indices of broiler chickens received sodium nitrate in drinking water
چکیده انگلیسی مقاله An experiment was conducted with two hundred and twenty day-old male broiler chicks (Ross 308) in five groups to investigate the effects of different levels of 0, 0.2, 0.4 and 0.6% thyme extract in drinking water (including 27.4 mg sodium nitrate per liter) on broiler performance and antioxidantstatus and blood gas indices. No significant differences were observed between the treatments for body weight gain and feed consumption during the starter, grower, finisher and whole the experimental periods (P˃0.05). Nitrate consumption had no effect on feed conversion ratio during the starter period, but consumption of highest thyme level increased it (P˃0.05). There was no significant difference between the treatments for feed conversion ratio during the grower, finisher and whole the experimental periods (P˃0.05). None of the experimental treatments affected the blood uric acid, creatinine, total protein, malondialdehyde, total antioxidant capacity and blood gas indices at day 42 of age (P˂0.05). Nitrate consumption increased the blood urea whereas thyme extract supplementation decreased it (P˂0.05). It was concluded that consumption of 27.4 mg nitrate per liter drinking water causes the kidney injuries and higher blood urea in the end of the experimental period (day 42 of age) as a consequence but does not changes the performance, antioxidant indices and blood gas indicates, that shows the lack of induced methemoglobinemia and peroxidation. The thyme extract consumption in drinking water of broiler chicken decreases the blood urea through the diminished kidney injuries.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله محسن دانشیار |
استادیار گروه علوم دامی دانشگاه ارومیه
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه ارومیه (Urmia university)

توحید بومی |
دانشجوی کارشناسی ارشد گروه علوم دامی دانشگاه ارومیه
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه ارومیه (Urmia university)


نشانی اینترنتی http://asj.areo.ir/article_100176_9cb8f6adbf6987dabb4cd7853aa6fb91.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/953/article-953-194570.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات