این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
سه شنبه 2 دی 1404
علوم دامی
، جلد ۲۷، شماره ۱۰۴، صفحات ۲۱۹-۲۳۲
عنوان فارسی
اثر فرآوری قارچ پلوروتوس فلوریدا بر ارزش غذایی کلش گندم و برگ درخت خرما
چکیده فارسی مقاله
قارچ » پلوروتوس فلوریدا« روی کلش گندم و برگ درخت خرما کشت گردید و در قالب یک طرح کاملا تصادفی با 7 تیمار شامل: 1-کلش گندم عملآورینشده، 2-کلش گندم پس از میسیلیومدوانی قارچ، 3-کلش گندم پس از برداشت چین اول قارچ، 4-کلش گندم پس از برداشت چین دوم قارچ، 5- برگ درخت خرمای عملآورینشده، 6- برگ درخت خرما پس از میسیلیومدوانی قارچ، 7- برگ درخت خرما پس از برداشت چین اول قارچ، تهیه شد. ترکیبات شیمیایی نمونههای حاصل از تیمارهای مزبور، تعیین و نیز مصرف اختیاری و گوارشپذیری آنها روی گوسفند شال تعیین گردید. میزان پروتئین خام کلش گندم درتیمارهای 3 و 4، کاهش معنیدار و برگ خرما در تیمارهای 6 و 7، افزایش معنیداری(05/0 P<) یافت در حالی که میزان ماده آلی، روند کاهشی نشان داد (05/0 P<). میزان دیواره سلولی، دیواره سلولی منهای همیسلولز و لیگنین در تیمارهای2 و 6 به ترتیب نسبت به تیمارهای 1 و 5، افزایش معنیداری نشان داد (05/0 P<). مصرف ماده آلی قابل گوارش (گرم در کیلو گرم وزن متابولیکی بدن) در تیمار 2 نسبت به تیمارهای 1 و 4، و در تیمار 6 نسبت به تیمارهای 4 و5 افزایش یافت (05/0P<). بهطورکلی، نتایج نشان دادکه مصرف اختیاری و گوارشپذیری ماده خشک و ماده آلی هر دو ماده خوراکی در مرحله میسیلیومدوانی قارچ، نسبت به تیمارهای عملآورینشده، افزایش معنیداری(05/0P<) را دارا بود در حالی که پس از برداشت محصول قارچ، روند کاهشی نشان داد (05/0 P<).
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Treatment effect of Pleurotus florida fungus on nutritive value of wheat stubble and date palm leaf.
چکیده انگلیسی مقاله
Wheat stubble (WS) and date palm leaf (DPL) were inoculated with Pleurotus florida where in a completely randomized experiment, seven treatments including: 1)untreated WS (UTWS); 2) fungal treated WS at mycelial running stage (MTWS); 3) fungal treated WS after first harvesting of mushroom (FTWS1); 4) fungal treated WS after second harvesting of mushroom (FTWS2); 5) untreated DPL (UDPL); 6) fungal treated DPL at mycelial running stage (MTDPL); 7) fungal treated DPL after first harvesting of mushroom (FTDPL) were prepared. All treatments were sampled for chemical composition and In vivo trial when the voluntary intake and digestibility were determined in sheep. The CP was decreased(P< 0.05) in treatments of 3 and 4, and was increased (P< 0.05) in treatments of 6 and 7, but the organic matter was decreased (P< 0.05). NDF, ADF and ADL were increased (P< 0.05) in treatments of 2 and 6 when compared with treatments of 1 and 5 respectively. The DOMI (g/kgMBW) was increased (P< 0.05) in treatment of 2 in comparison with treatments of 1 and 4, and in treatment of 6 in comparison with treatments of 4 and 5. It is concluded that DMI, OMI and digestibility of WS and DPL was increased(P< 0.05) in mycellial stage in comparison with the untreated WS and DPL, but was reduced(P< 0.05) after mushroom harvesting.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
عبدالمهدی کبیری فرد |
عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان بوشهر
سازمان اصلی تایید شده
: مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی بوشهر
حسن فضایلی |
استاد، مؤسسه تحقیقات علوم دامی کشور
محمدهادی صادقی | mohammad hadi
عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان بوشهر
سازمان اصلی تایید شده
: مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی بوشهر
سیدابوطالب صادقی | seyed abotaleb
عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان بوشهر
سازمان اصلی تایید شده
: مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی بوشهر
نشانی اینترنتی
http://asj.areo.ir/article_100218_e789130a8c281182fee2666579ee7917.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/953/article-953-194578.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات