این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم دامی، جلد ۲۷، شماره ۱۰۳، صفحات ۳۳-۴۲

عنوان فارسی مقایسه چندجمله ای های لژاندر در مدل رگرسیون تصادفی برای صفات تولیدی گاوهای هلشتاین ایران
چکیده فارسی مقاله در این تحقیق، جهت برآورد پارامترهای ژنتیکی و مقایسه چندجمله­ای­های لژاندر در صفات تولیدی گاوهای هلشتاین ایران از رکوردهای روزآزمون دوره شیردهی اول صفات مقدار تولید شیر، مقدار چربی، مقدار پروتئین، درصد چربی و درصد پروتئین شیر استفاده شد. این رکوردها از سال­های 1385 تا 1389 توسط مرکز اصلاح نژاد کشور جمع­آوری شده بود. پارامترهای ژنتیکی با استفاده از روش حداکثر درستنمائی محدود شده (REML) و مدل رگرسیون تصادفی با چندجمله­ای­های لژاندر درجه 3 تا 5 برآورد گردید. با توجه به نتایج حاصل، چندجمله­ای لژاندر درجه 5 برای برازش اثرات محیط دائمی و ژنتیکی افزایشی صفات مقدار تولید شیر، درصدهای چربی و پروتئین و چندجمله­ای لژاندر درجه 4 برای صفات مقادیر چربی و پروتئین شیر پیشنهاد شد. واریانس باقی­مانده برای کل دوره شیردهی همگن در نظر گرفته شد. برای صفات مورد بررسی، حداکثر میزان واریانس محیط دائمی در اوایل دوره شیردهی و حداکثر میزان واریانس ژنتیکی افزایشی در اواخر دوره شیردهی برآورد گردید. میزان واریانس فنوتیپی صفات مورد بررسی در طول دوره شیردهی یکسان نبوده و در اوایل و اواخر دوره شیردهی مقدار آن بالاتر بود. حداقل میزان وراثت­پذیری صفات مورد بررسی در اوایل دوره شیردهی بود. همبستگی ژنتیکی افزایشی بین روزهای شیردهی نزدیک به هم بیش از روزهای آزمون دور از هم بود. روند ژنتیکی تولید شیر در طول 10 سال­ اخیر سیر صعودی را نشان داد، در حالیکه برای درصد چربی و درصد پروتئین شیر این روند کاهش یافت.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Comparison of Legendre polynomials in random regression model for production traits in Holstein dairy cattle of Iran
چکیده انگلیسی مقاله In order to estimate the genetic parameters and comparison legendre polynomials for production traits of Iranian Holstein dairy cattle test-day records of first lactation cows for milk yield, fat yield, protein yield, fat percentage and protein percentage traits were used. These records collected from 2006 to 2010, by the Animal Breeding center of Iran. The genetic parameters were estimated using REML algorithm by random regression model with legendre polynomials of order 3 to 5. According to the results, order 5 of legendre polynomials were proposed for fitting permanent environment and additive genetic effects for the milk yield, fat and protein percentages traits, and order 4 of legendre polynomials for the fat and protein yields. Residual variances were considered homogeneous over the lactation period. The Phenotypic variance of the considered traits during lactation was not constant and it was higher at the beginning and the end of lactation. Additionally, the estimated permanent environment variance was larger than genetic variances throughout the lactation. Estimates of heritability were found to be lowest during early lactation. The additive genetic correlation between lactation adjacent days were more than between distant test days. The genetic trend of milk yield was showed an increasing phase during the10 past years, while this genetic trend for fat and protein percentages declined
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله علی محمدی |
دانش آموخته کارشناسی ارشد، دانشگاه تبریز
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تبریز (Tabriz university)

صادق علیجانی |
دانشیار، دانشگاه تبریز
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تبریز (Tabriz university)

اکبر تقی زاده |
استاد، دانشگاه تبریز
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تبریز (Tabriz university)

مهدی بهلولی |
دانشجوی دکتری، دانشگاه تبریز
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تبریز (Tabriz university)


نشانی اینترنتی http://asj.areo.ir/article_100259_72e0f49c74a8a921dffd4208bca3adf8.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/953/article-953-194584.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات