این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم دامی، جلد ۲۷، شماره ۱۰۳، صفحات ۷۱-۸۲

عنوان فارسی تاثیر اسانس گیاه رزماری بر قابلیت هضم خوراک و فراسنجه های خونی و شکمبه گوسفندان نژاد قزل
چکیده فارسی مقاله این آزمایش به منظور بررسی تاثیر استفاده از اسانس رزماری بر قابلیت هضم خوراک، فرآسنجه های خونی و شکمبه گوسفندان نژاد قزل انجام شد. برای انجام آزمایش از 4 راس گوسفند نر با میانگین وزن 2± 46 کیلوگرم در قالب طرح مربع لاتین 4×4 استفاده شد. تیمارها شامل جیره پایه (شاهد) به علاوه سه جیره حاوی 100، 200 و 400 میلی گرم اسانس رزماری در روز بود. آزمایش در 4 دوره 21 روزه شامل 14 روز به عنوان دوره عادت پذیری و 7 روز نمونه برداری انجام شد. قابلیت هضم خوراک به روش جمع آوری مدفوع تعیین گردید. مایع شکمبه گوسفندان در زمان های صفر ، 2، 4 و 6 ساعت پس از خوراک دهی در روز بیستم نمونه برداری جمع آوری و مقادیر pH، نیتروژن آمونیاکی و کل اسیدهای چرب فرار آن اندازه گیری شد. روز پایانی نمونه برداری در زمان های صفر و 4 ساعت پس از خوراک دهی از سیاهرگ گردنی وداج گوسفندان خون گیری به عمل آمد و میزان گلوکز، اوره، پروتئین کل و کراتینین آنها اندازه گیری گردید. نتایج حاصل از آزمایش نشان داد که دز 100 میلی گرم اسانس در مقایسه با تیمار شاهد و دز 200 میلی گرم اسانس سبب کاهش کل اسیدهای چرب فرار شکمبه شد (05/0
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Effects of Rosemary (Rosmarinus officinalis L.) essential oils on Digestibility, Blood and Rumen Parameters of Ghezel Sheep
چکیده انگلیسی مقاله This study was conducted to evaluate effects of rosemary essential oils (REO) on feed digestibility, blood and rumen parameters of Ghezel sheep. Four male sheep with average body weight 46±2 kg were used in a 4×4 Latin square design. Treatments composed of Basal diet (control) in addition to diets containing 100 (RO100), 200 (RO200) and 400 (RO400) mg/day of REO. Sheep's fed with 4 diets at 4 periods of 21 days (14 days as adaptation and 7 days for sample collection). Digestibility was determined by fecal collection method. On 20 day of the experimental period, Ruminal liquor samples were taken at 0, 2, 4 and 6 hours after feeding for rumen pH, N-NH3 and total volatile fatty acids measurements. On the last day of each measurement period, Blood samples were taken at 0 and 4 hours after feeding, via jugular vein, and analyzed for glucose, urea, and total protein and creatinine contents. The results showed that Ruminal total volatile fatty acids in RO100 diet were lower than control and RO200 diets (P˂0.05). Ruminal ammonia concentration in control diet was higher than RO100 diet at all sampling times and also RO200 diet was higher than RO100 and RO400 diets (P< 0.05). Blood creatinine concentration in control diet was higher than RO400 diet at 4 h after feeding (P< 0.05). In conclusion, treatment of 200 mg/day REO may have positive effect on feed digestibility and rumen fermentation of sheep; however more experiments are required in this field.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله محسن صحرایی بلوردی | sahraei balvardi
دانش آموخته کارشناسی ارشد، دانشگاه ارومیه
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه ارومیه (Urmia university)

رسول پیرمحمدی |
دانشیار، دانشگاه ارومیه
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه ارومیه (Urmia university)


نشانی اینترنتی http://asj.areo.ir/article_100462_a5fd35649afb0f1abdd4aa61dbc2869f.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/953/article-953-194588.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات