این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
سه شنبه 2 دی 1404
علوم دامی
، جلد ۲۷، شماره ۱۰۳، صفحات ۱۱۳-۱۲۲
عنوان فارسی
تأثیر ویتامین E و کوآنزیم Q۱۰ بر عملکرد و شاخص های آسیت درجوجه های گوشتی تحت شرایط تنش سرمایی
چکیده فارسی مقاله
به منظور بررسی نقش آنتی اکسیدانی ویتامین E و کوآنزیم Q10 بر عملکرد و شاخص های آسیت در شرایط تنش سرمایی در جوجه های گوشتی، آزمایشی در قالب طرح کاملا تصادفی با 5 تیمار و 5 تکرار اجرا گردید. تیمارهای آزمایشی شامل: 1- کنترل مثبت (شرایط عادی پرورش و بدون دریافت آنتی اکسیدان)، 2- کنترل منفی (تنش سرمایی و بدون دریافت آنتی اکسیدان)، 3، 4 و5 به ترتیب تنش سرمایی با مکمل ویتامین (mg/kg 150 جیره) E ، (mg/kg40 جیره) Q10 و ( mg/kg150) E+ (mg/kg 40 جیره) Q10 بود. دمای سالن برای تیمارهای تحت تنش سرمایی از روز 15 دوره پرورش به تدریج کاهش یافت تا اینکه در روز 21 به oC15 رسید و تا پایان دوره پرورش ثابت نگه داشته شد. نتایج نشان داد بین تیمارهای آزمایشی اختلاف معنی دار از نظر افزایش وزن و ضریب تبدیل غذایی وجود داشت (05/0p). از نظر خوراک مصرفی تفاوت آماری در کل دوره مشاهده نشد (05/0p>)، لیکن گروه کنترل منفی از میزان خوراک مصرفی بالاتری برخوردار بود. شاخص های آسیت نظیر وزن قلب، نسبت وزن بطن راست به وزن کل بطنها، شمارش گلبولهای قرمز، هماتوکریت، T3/T4 به طور معنی دار در گروه کنترل منفی افزایش یافت(05/0p<). استفاده از آنتی اکسیدانها در شرایط تنش سرمایی این فراسنجه ها را بهبود بخشید. همچنین در گروه کنترل منفی افزایش وزن کبد و T3 مشاهده گردید که از نظر آماری معنی دار نبودند(05/0p>). در کل استفاده از مواد آنتی اکسیدانی ویتامین E و کوآنزیم Q10 تحت شرایط تنش سرمایی باعث بهبود عملکرد و شاخصهای مرتبط با آسیت در جوجه های گوشتی شد..
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
The effect of dietary vitamin E and coenzyme Q10 supplementations on performance and ascites parameters in broiler under cold stress
چکیده انگلیسی مقاله
This experiment was performed to determine the role of vitamin E and coenzyme Q10 antioxidants on performance and ascites parameters of broiler chicks in cold stress conditions using a completely randomized design with 5 treatments and 5 replicates in each treatment. Treatments were: positive control (PC, normal thermal conditions without antioxidants), negative control (NC, cold stress without antioxidants), NC + vitamin E (150 mg/kg diet), NC + Q10 (40 mg/kg diet) and NC + E (150 mg/kg diet) + Q10 (40 mg/kg diet). Temperature decreased gradually between days 15 to 21 and fixed at 15oC afterwards. Result showed that there were significant differences between treatments in body weight gain (BWG) and feed conversion ratio (FCR) (p< 0.05). The NC group had the lowest BWG and the highest FCR amongst the dietary treatments but there were no significant difference between positive control and antioxidant group for this trait. In spite of a higher amount of FI for the negative control, there were no significant differences in FI between the treatments. Ascites indicators such as heart weight, RV/TV ratio, red blood cell count, hematocrit, and T3/T4 ratio were significantly increased in the negative control (p< 0.05). Antioxidants in stressful conditions improved these parameters. Beside of an increase in liver weight and T3 were observed in the negative control but the differences were not significant (p< 0.05). In general, the use of vitamin E and coenzyme Q10 antioxidants led to improvement in performance and ascites index in broiler chicken exposed to cold stress
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
محمد حسین نعمتی | mohammad hossein
استادیار، مرکز تحقیقات کشاورزی زنجان
سازمان اصلی تایید شده
: مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی زنجان
هوشنگ لطف الهیان |
استادیار، موسسه تحقیقات علوم دامی کشور
محمد حسین شهیر | hossein shahir
دانشیار، دانشکده کشاورزی دانشگاه زنجان
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه زنجان (Zanjan university)
محمد طاهر هرکی نژاد | mohammad taher
استادیار، دانشکده کشاورزی دانشگاه زنجان
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه زنجان (Zanjan university)
سید عبداله حسینی | seyed abdollah
استادیار، موسسه تحقیقات علوم دامی کشور
نشانی اینترنتی
http://asj.areo.ir/article_100619_c563bdfb4c627fff647dab306a7274fe.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/953/article-953-194592.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات