این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم دامی، جلد ۲۷، شماره ۱۰۳، صفحات ۱۵۹-۱۷۲

عنوان فارسی اثرات سطوح مختلف اسانس های افسنطین و زیره سبز بر وضعیت آنتی‌اکسیدانی، پراکسیداسیون لیپید و متابولیت های سرم خون جوجه های گوشتی
چکیده فارسی مقاله این آزمایش به منظور ارزیابی اثرات سطوح مختلف اسانس­های افسنطین و زیره سبز بر وضعیت آنتی­اکسیدانی، سطح پراکسیداسیون لیپید و متابولیت­های سرم خون جوجه­های گوشتی و به مدت 42 روز انجام گردید. بدین منظور 336 قطعه جوجه گوشتی نر یکروزه سویه راس 308 در 7 گروه آزمایشی با 4 تکرار اختصاص یافتند. گروه­های آزمایشی شامل جیره بر پایه ذرت – سویا به عنوان گروه شاهد و گروه­های حاوی سطوح 100، 200 و 300 قسمت در میلیون اسانس­های افسنطین و زیره سبز بودند. در انتهای آزمایش از هر تکرار دو قطعه جوجه به تصادف انتخاب و برای اندازه گیری فراسنجه­های آنتی­اکسیدانی و متابولیت­های سرم، خونگیری و کشتار گردیدند. ترکیبات اصلی اسانس­های افسنطین و زیره با استفاده از دستگاه GC-MS به ترتیب بتا-پینن(2/24 درصد) و گاما ترپینن (24/26 درصد) شناسایی شدند. نتایج نشان داد که افزودن 200 و 300 قسمت در میلیون اسانس افسنطین و 300 قسمت در میلیون اسانس زیره سبز، باعث افزایش معنی­دار فعالیت گلوتاتیون پراکسیداز در کبد و کلیه در مقایسه با گروه شاهد گردیدند (05/0P<). تیمار حاوی 200 قسمت در میلیون اسانس زیره نیز فعالیت گلوتاتیون پراکسیداز را در کلیه بطور معنی­داری افزایش داده بود (05/0P<). پرندگان دریافت کننده200 و 300 قسمت در میلیون اسانس زیره سبز و 300 قسمت در میلیون اسانس افسنطین فعالیت سوپراکسید­دیسموتاز بالاتری نسبت به گروه شاهد در کبد داشتند (05/0P). استفاده از 300 قسمت در میلیون اسانس­های افسنطین و زیره سبز ظرفیت آنتی ­آکسیدانی کل را در سرم نسبت به گروه شاهد بطور معنی­داری افزایش داده بود (05/0P<). مکمل کردن جیره با اسانس­های افسنطین و زیره سبز سطح مالون دی­آلدئید را در کبد، کلیه و سرم و همچنین سطح کلسترول و LDL سرم را بطور معنی­داری کاهش و سطح HDL را در سرم نسبت به گروه شاهد افزایش داده بودند (05/0P<)، ولی روی سایر متابولیت­های سرم تاثیر معنی­داری نداشتند. در کل نتایج نشان دادند که افزودن اسانس های افسنطین و زیره سبز به جیره باعث تقویت سیستم آنتی­اکسیدانی بدن، افزایش سطح HDL و کاهش کلسترول و LDLدر سرم جوجه­های گوشتی گردید. 
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Effect of different levels of wormwood (Artemisia absinthium) and cumin (Cuminum cyminum )essential oils on antioxidant status, lipid peroxidation and blood serum metabolites in broiler chicks
چکیده انگلیسی مقاله This study was carried out to evaluate the effect of different levels of essential oils of wormwood (Artemisia absinthium) and cumin (Cuminum cyminum (on antioxidant status, lipid peroxidation and serum metabolites in broiler chickens for 42 days. 336 day-old male broiler chicks (Ross 308) were allocated to 7 treatments with 4 replications .Dietary treatments were included a corn-soybean based diet as control, and groups of containing 100, 200 and 300 part per million (ppm) of wormwood and cumin essential oils. At the end of experiment, two birds per each replicate were randomly selected, bled and then killed to determine antioxidant indexes and serum metabolites. Chemical analysis of worwood and cumin essential oils by gas chromatography–mass spectra (GC-MS) showed as the main constituents β-pinene (24.2%) and γ-terpinene (26.24%), respectively. Results showed that addition of 200 and 300 ppm of wormwood essential oil and 300 ppm of cumin essential oil significantly increased (P< 0.05) glutathione peroxidase activity in liver and kidney when compared with the control group. Also, treatment of 200 ppm cumin essential oil significantly increased (P< 0.05) glutathione peroxidase activity in kidney than control group. Chicks received 200 and 300 ppm cumin essential oil and 200 ppm wormwood essential oil in the diet, had higher (P< 0.05) superoxide dismutase activity in liver than control group. There were no significant difference between experimental groups regarding liver and kidney catalase activity and liver superoxide dismutase activity (P>0.05). Adding 300 ppm wormwood and cumin essential oils significantly increased (P< 0.05) total antioxidant capacity in serum compared with the control group. Supplementation of diet with wormwood and cumin essential oils, significantly decreased (P< 0.05) malondialdehyde concentration in liver, kidney and serum, and significantly decreased serum cholesterol and LDL concentration. Serum HDL concentration significantly increased (P< 0.05) than control group, but did not significant affect on other serum metabolites.In general, results indicated that addition of wormwood and cumin essential oils to diet, caused improvement body antioxidant system, increased serum HDL, and decreased serum cholesterol and LDL concentration in broiler chicks.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله رامین حبیبی |
دانشجوی دکتری تخصصی، دانشگاه زابل
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه زابل (Zabol university)

بیژن محمودی |
دانش آموخته کارشناس ارشد، سازمان جهاد کشاورزی اردبیل
سازمان اصلی تایید شده: سازمان جهاد کشاورزی

امیرمنصور وطن خواه | amir mansour
دانش آموخته کارشناس ارشد، دانشگاه علوم پزشکی تبریز
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی تبریز (Tabriz university of medical sciences)

قاسم جلیلوند |
استادیار گروه علوم دامی، دانشگاه زابل
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه زابل (Zabol university)


نشانی اینترنتی http://asj.areo.ir/article_100623_738132e6578a3519ed9cba27a69d6336.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/953/article-953-194595.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات