این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
سه شنبه 2 دی 1404
علوم دامی
، جلد ۲۷، شماره ۱۰۳، صفحات ۱۸۳-۱۹۴
عنوان فارسی
تاثیر سطوح مختلف عصاره رزماری بر رشد، فراسنجه های خونی و خصوصیات لاشه جوجه های گوشتی دریافت کننده ی نیترات سدیم در آب آشامیدنی
چکیده فارسی مقاله
از 220 جوجه نر یکروزه راس 308 در قالب یک طرح کاملا تصادفی با 5 تیمار و 4 تکرار برای بررسی اثرات سطوح مختلف 15/0، 3/0 و 6/0 درصد عصاره رزماری همراه با نیترات (4/27 میلی گرم در لیتر نیترات سدیم) در آب آشامیدنی بر رشد، برخی فراسنجههای خونی و خصوصیات لاشه استفاده شد. تفاوتی بین مصرف خوراک و افزایش وزن جوجههای گوشتی تیمارهای مختلف در کل دوره آزمایشی مشاهده نشد (05/0P>). نیترات باعث افزایش ضریب تبدیل خوراک گردید اما عصاره رزماری، اثرات منفی نیترات بر ضریب تبدیل را برطرف کرد (05/0P) ولی نیترات باعث افزایش فعالیت آسپارتات آمینو ترانسفراز شد (05/0P<). سطوح 3/0 و 6/0 درصد عصاره رزماری، کلسترول HDLخون جوجههای دریافت کننده نیترات را کاهش داد (05/0P<). میزان گلوکز خون تحت تاثیر نیترات کاهش یافت (05/0P<) و این کاهش توسط هر سه سطح عصاره رزماری تشدید شد (05/0P<). بالاترین سطح رزماری منجر به کاهش وزن کبد گردید (05/0P<). بطور کلی عصاره رزماری از طریق اثرات آنتی اکسیدانیباعث رفع آسیبهای کبدی و ششی و در نتیجه کاهش وزن کبد و شش و همچنین کاهش فعالیت آنزیم آسپارتات آمینو ترانسفراز در جوجههای تحت تیمار نیترات میشود و به دنبال آن ضریب تبدیل خوراک را بهبود میدهد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Effects of rosemary extract on growth, some blood parameters and carcass characteristics of broilers consuming sodium nitrate in drinking water
چکیده انگلیسی مقاله
Two hundred and twenty one-day male chicks (Ross 308) were used in a completely randomized design with 5 treatments and four replicates each to investigate the effects of the different levels of 0.15, 0.3 and 0.6 percent rosemary extract along with nitrate (27.4 mg sodium nitrate/liter water) in drinking water on growth, some blood parameters and carcass characteristics of broiler chickens. No different difference was observed between the treatments for feed consumption and body weight gain (P˃0.05). Nitrate consumption increased the feed conversion ratio which was removed by rosemary extract (P< 0.05). Rosemary extract had no effect on alanine aminotransferase (ALT) but nitrate increased the aspartate aminotransferase (AST) activity (P< 0.05). Consumption of 0.3 and 0.6 percent rosemary extract deducted the blood HDL of nitrate consumed birds (P< 0.05). Liver weight was decreased by the highest rosemary level (P< 0.05). Totally rosemary extract consumption lowers the liver and lung damages through its antioxidant effects in broiler chickens under nitrate treatment. Hence it diminishes the liver and lung weights and aspartate aminotransferase activity and as a consequence improves the feed conversion ratio
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
علیرضا اخواست |
دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشگاه ارومیه
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه ارومیه (Urmia university)
محسن دانشیار |
استادیار ، دانشگاه ارومیه
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه ارومیه (Urmia university)
نشانی اینترنتی
http://asj.areo.ir/article_100625_0a61fde2cfc2f05c1743661f5a4d79f2.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/953/article-953-194597.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات