این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم دامی ایران، جلد ۴۷، شماره ۲، صفحات ۱۸۵-۱۹۱

عنوان فارسی تأثیر مرحله بلوغ و زمان برداشت بر پروتئین قابل‌دسترس علوفه یونجه برای گاوهای شیری
چکیده فارسی مقاله این آزمایش برای بررسی تأثیر مرحله بلوغ و زمان برداشت بر ترکیب شیمیایی و محتوای پروتئین قابل‌دسترس علوفه یونجه برای گاوهای شیری انجام شد. علوفه یونجه در دو مرحله بلوغ (پیش از گلدهی و اوایل گلدهی) و در دو زمان (صبح و عصر) برداشت شد. پروتئین قابل‌دسترس با مدل NRC (2001) و مدل هلندی (DVE/OEB) پیش­بینی شد. در مدل NRC (2001)، علوفه یونجه برداشت‌شده در پیش از گلدهی و عصر، تولید پروتئین میکروبی از انرژی و پروتئین میکروبی قابل‌جذب بالاتر و تعادل پروتئین قابل‌تجزیه در شکمبه پایین­تر داشت (05/0>P). اما محتوای پروتئین قابل سوخت‌وساز (متابولیسم) تحت تأثیر مرحله بلوغ و زمان برداشت قرار نگرفت (05/0P). به‌طورکلی، یونجه برداشت‌شده در پیش از گلدهی و عصر پروتئین قابل‌دسترس بیشتری برای گاوهای شیری داشت.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Effects of alfalfa maturity and cutting times on availability of alfalfa hay protein for dairy cows
چکیده انگلیسی مقاله This experiment was conducted to consider the effects of maturity and cutting time on chemical composition and available protein content of alfalfa hay for dairy cows.. Alfalfa hay harvested at two maturity stages (Pre-bloom and Early bloom) and two cutting times (Morning and Afternoon). Available protein was predicted using NRC (2001) and DVE/OEB (1994) models. In the NRC model (2001), alfalfa hay harvested pre-bloom and in the afternoon had higher microbial protein synthesized in the rumen from energy and absorbable microbial protein and lower ruminal degraded protein balance (P< 0.05). But, metabolizable protein content was not affected by maturity stage and cutting time (P>0.05). In the DVE/OEB model, pre-bloom alfalfa harvested in the afternoon had higher fermentable organic matter, microbial protein synthesized from organic matter and absorbable microbial protein and lower ruminal degraded protein balance (P< 0.05). In conclusion, pre-bloom alfalfa hay harvested in the afternoon had higher available protein for dairy cows.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله صفورا یوسفی نژاد |
دانشجوی سابق کارشناسی ارشد، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ایلام
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه ایلام (Ilam university)

فرشید فتاح نیا |
دانشیار، گروه علومی دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ایلام
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه ایلام (Ilam university)

مهدی رشنوادی |
استادیار، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ایلام
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه ایلام (Ilam university)

سید غلامرضا موسوی | seyed gholamreza
دانشجوی سابق کارشناسی ارشد، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ایلام
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه ایلام (Ilam university)

گلناز تاسلی | تاسلی
استادیار، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ایلام
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه ایلام (Ilam university)


نشانی اینترنتی http://ijas.ut.ac.ir/article_59023_c081bb6720c9aa7a94b364d0f5f1b87e.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/954/article-954-194601.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات