این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 4 دی 1404
علوم دامی ایران
، جلد ۴۷، شماره ۱، صفحات ۱-۱۷
عنوان فارسی
تأثیر افزودن منابع مختلف اسیدهای چرب بر فراسنجههای تخمیر و جمعیت میکروبی شکمبه در شرایط برونتنی
چکیده فارسی مقاله
هدف از انجام این آزمایش بررسی تأثیر افزودن الگوهای مختلف اسیدهای چرب بر گوارشپذیری شکمبهای مواد مغذی، برخی فراسنجههای شکمبهای و جمعیت میکروبی شکمبه بر پایۀ استفاده از روشهای مولکولی در شرایط برونتنی بود. به این منظور، روغنهای مختلف بهعنوان منابع اولئیک، لینولئیک، لینولنیک، دکوزاهگزانوئیک و ایکوزاپنتانوئیک استفاده شد. برای تأمین اسید پالمتیک از یک مکمل تجاری (برگافت تی-300) حاوی درصد بالایی از اسید پالمتیک بهصورت گلیسریدی استفاده شد. نتایج این بررسی نشاندهندۀ کاهش ضریبهای گوارشپذیری و کاهش جمعیت شکمبهای باکتریهای سلولولایتیک، قارچهای بیهوازی و پروتوزوآ درنتیجۀ افزودن منابع اسیدهای چرب غیراشباع بود (05/0˂P). روغن ماهی همزمان با کاهش باکتریهای سلولولایتیک سبب افزایش جمعیت باکتریهای پروتئولتیک و آمیلولتیک شد (05/0˂P). روغن نخل (پالم) باوجود کاهش برخی از باکتریهای سلولولایتیک تأثیری بر ضریبهای گوارشپذیری دیوارۀ یاختهای، مقدار و الگوی اسیدهای چرب فرار تولیدی نداشت (05/0P>). همۀ منابع روغنی مورداستفاده بهاستثنای روغن نخل سبب کاهش معنیدار متانوژنها نسبت به گروه شاهد شدند، درحالیکه افزودن روغن نخل، سبب افزایش متانوژنها شد (05/0˂P). منابع اسیدهای چرب غیراشباع ازجمله روغن ماهی سبب کاهش جمعیت باکتریهای مسئول در مراحل مختلف هیدروژنه کردن زیستی (بیوهیدروژناسیون) شدند (05/0˂P). افزودن منابع مختلف اسیدهای چرب غیراشباع سبب کاهش غلظت کل اسیدهای چرب فرار و اسید استیک شد. بیشترین میزان کاهش در غلظت اسیدهای چرب غیراشباع نسبت به گروه شاهد مربوط به روغن ماهی بود (9/103 در برابر0/74 میلیمول در لیتر به ترتیب برای گروه شاهد و روغن ماهی).
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Effects of different fatty acid supplements on rumen fermentation parameters and microbial population in vitro condition
چکیده انگلیسی مقاله
The aim of this study was to determine effects of different fatty acid profiles on rumen digestion coefficients, some of rumen metabolism parameters and rumen microbial populations. Different oils were used as source of fatty acids such as, Oleic, Linoleic, Linolenic, DHA and EPA. Palmitic acid supplemented from a commercial product (BergaFat T-300) containing high Palmitic acid percentage. Results showed that supplementation of unsaturated fatty acids led to reduction in nutrient digestibility and rumen population of protozoa, anaerobic fungi and cellulolytic bacteria (P˂0.05). Fish oil resulted in higher population of proteolytic and amilolytic bacteria in expense of cellulolytic and major biohydrogenating population (P˂0.05). Palmitic acid source reduced population of two of major cellulolytic bacteria, but there were no effects on cell wall digestibility, total and profile of rumen VFA (P>0.05). All of the oil supplements except for Palmitic acid supplement reduced methanogeinic archaea (P˂0.05). Unsaturated fatty acid sources including fish oil greatly reduced rumen biohydrogenating bacteria population (P˂0.05). Rumen total VFA and acetate concentration but not propionate decrease as PUFA sources supplemented. Fish oil resulted in greatest reduction in VFA concentration compared with control (103.9 vs. 74.0 mM/L, respectively).
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Fish oil, palm oil, PUFA, RT-qPCR, VFA
نویسندگان مقاله
حامد خلیل وندی بهروزیار | khalil vandy بهروزیار
استادیار گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه ارومیه (Urmia university)
مهدی دهقان بنادکی | dehghan banadaki
دانشیار گروه عوم دامی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تهران (Tehran university)
محمد غفارزاده |
استادیار گروه علوم و فناوری سیلیکون، پژوهشکده توسعه فرایندهای شیمیایی، پژوهشگاه شیمی و مهندسی شیمی ایران
سازمان اصلی تایید شده
: پژوهشگاه شیمی و مهندسی شیمی ایران
کامران رضایزدی |
دانشیار گروه عوم دامی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تهران (Tehran university)
نشانی اینترنتی
http://ijas.ut.ac.ir/article_58191_060fc855f07e3d544446a83a5488de07.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/954/article-954-194615.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات