این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم دامی ایران، جلد ۴۷، شماره ۱، صفحات ۷۹-۸۷

عنوان فارسی تأثیر عمل‌آوری‌های فیزیکی و شیمیایی بر اجزای پروتئین خام دانه کلزا و گلرنگ با استفاده از مدل CNCPS و SDS-PAGE
چکیده فارسی مقاله هدف از این پژوهش بررسی تأثیر عمل‌آوری‌های فیزیکی و شیمیایی بر حلالیت بخش‌های مختلف پروتئین خام دو رقم دانه کلزا (اکاپی، مودنا) و دانه گلرنگ (62، زرفان) با استفاده از سامانه کربوهیدرات و پروتئین خالص کرنل (CNCPS) و بر زیر واحد‌های پروتئینی آن‌ها با استفاده از الکتروفورز ژل پلی اکریلامید (SDS-PAGE) بود. از فرمالدهید به‌عنوان عمل‌آوری شیمیایی و از برشته کردن و اتوکلاو کردن به‌عنوان عمل‌آوری‌های فیزیکی استفاده شد. برای تعیین حلالیت پروتئین تیمارهای مختلف، بخش‌های مختلف (A، B1، B2، B3، C و NDIP) به روش آزمایشگاهی تعیین شد. نتایج نشان داد که رقم‌های دانه کلزا و گلرنگ ازنظر ماده خشک، ماده آلی، پروتئین خام، عصاره اتری، دیواره یاخته‌ای و دیواره یاخته‌ای بدون همی‌سلولز با یکدیگر تفاوت معنی‌داری داشتند (001/0>p). عمل­آوری­ها باعث کاهش بخش پروتئین محلول (A+B1) و افزایش بخش B2 و B3 شد که اثر عمل­آوری با فرمالدهید نسبت به دو تیمار دیگر چشمگیرتر بود. نقشه الکتروفورزی زیر واحد‌های پروتئینی رقم‌ها نشان داد که در هر دو دانه، برشته کردن تأثیری بر باندهای پروتئینی نداشت، اما اتوکلاو کردن باعث ناپدید شدن شماری از باندها و عمل­آوری با فرمالدهید در رقم‌های کلزا برخلاف گلرنگ باعث ناپدید شدن همه باندهای با وزن مولکولی بالاتر از 4/14 کیلودالتون شد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله دانه کلزا، دانه گلرنگ، CNCPS، SDS-PAGE،

عنوان انگلیسی The effect of physical and chemical treatments on crude protein fractions of canola and safflower seeds using CNCPS and SDS-PAGE
چکیده انگلیسی مقاله This study was conducted to investigate the effect of physical and chemical processing on crude protein fractions of two varieties of canola (Okapi and Modena) and safflower (62 and Zarfan) seed using cornel net carbohydrate and protein system and on protein subunits using sodium dodecyl sulfate polyacrylamide gel electrophoresis. Formaldehyde was used as chemical treatment, while toasting and autoclaving were used as physical treatments. In vitro protein fractionations were determined to find out the contribution of different protein fractions (A, B1, B2, B3, C and NDIP). Results showed that there was significant difference in OM, CP, EE, NDF and ADF in canola and safflower seeds (p< 0.001). The proportion of soluble crude protein fraction (SCP) decreased while B2and B3 fractions increased as the result of processing. Formaldehyde had a more significant impact than the other two treatments. The SDS-PAGE pattern of varieties showed that treatment with toasting had no effect on protein bands in canola and safflower varieties while autoclaving resulted in the disappearance of some bands and formaldehyde resulted in the disappearance of all bands with molecular weights higher than 14.4 KD in canola but not in safflower varieties.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله مریم صاحبی اعلا | sahebi ala
دانشجوی سابق کارشناسی ارشد، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه رازی
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه رازی (Razi university)

فرخ کفیل زاده |
دانشیار، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه رازی
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه رازی (Razi university)

معصومه حیدری |
دانشجوی سابق کارشناسی ارشد، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه رازی
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه رازی (Razi university)


نشانی اینترنتی http://ijas.ut.ac.ir/article_58001_a37adf59e324a31fe1cd0081ae3e2715.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/954/article-954-194621.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات