این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
چهارشنبه 3 دی 1404
علوم دامی ایران
، جلد ۴۷، شماره ۱، صفحات ۱۱۳-۱۲۲
عنوان فارسی
تأثیر پودر میوه عناب بر فراسنجههای تخمیری، جمعیت پروتوزوآیی و تولید گاز متان به روش برونتنی
چکیده فارسی مقاله
در این آزمایش، تأثیر سطوح مختلف پودر میوۀ عناب (0، 30 و 60 میلیگرم) بر فراسنجههای تخمیر، جمعیت پروتوزوآیی کل و سه زیر خانوادۀ Entodiniinae، Ophryscolecinae، Diplodiniinae و یک خانوادۀ Isotrichdae و تولید گاز متان در شرایط برونتنی در قالب یک طرح کامل تصادفی ارزیابی شد. افزودن پودر میوۀ عناب سبب کاهش سرعت تخمیر (01/0˂P) و بهبود قابلیت (پتانسیل) تخمیر (a+b) در هر دو سطح 30 و 60 میلیگرم عناب به میزان 3 و 6 درصد (01/0˂P) شد. گاز کل تولیدشده 24 ساعت تحت تأثیر افزودنی قرار نگرفت ولی گاز متان بر اساس مادۀ خشک در هر دو سطح کاهش (05/0˂P) داشت. نیتروژن آمونیاکی نیز در هر دو سطح پودر عناب به ترتیب به میزان 85/20 و 85/43 درصد کاهش (01/0˂P) یافت. سطح 60 میلیگرم پودر عناب سبب کاهش درصد استات (05/0˂P) و افزایش پروپیونات (05/0˂P) شد و نسبت استات به پروپیونات از 6/2 به 2/2 کاهش (01/0˂P) یافت. جمعیت کل پروتوزوآ (01/0˂P) و شمار زیر خانوادۀ انتودینینه (05/0˂P) نیز کاهش یافت. هرچند که جمعیت افریواسکالاسینه افزایش داشت (05/0˂P). نتایج کلی نشان داد که عناب توانایی بهبود قابلیت تخمیر تا 6 درصد افزایش، کاهش گاز متان تا 4/17 درصد، کاهش نیتروژن آمونیاکی تا 8/43 درصد و کاهش نسبت استات به پروپیونات تا ضریب 2/0 و جمعیت پروتوزوآیی کل را دارد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
پروتوزوآ، تخمیر شکمبه، تولید گاز، عناب، گوسفند، متان،
عنوان انگلیسی
The influence of Ziziphus zizyphus fruit on in vitro fermentation parameters, protozoa pupolation and methane gas production
چکیده انگلیسی مقاله
In this expriment, the effect of different levels of Ziziphus zizyphus(ZZ) (0, 30 or 60 mg) on fermentation parameters, total protozoa population and three sub family of protozoa Entodiniinae, Ophryscolecinae, Diplodiniinae and family of Isotrichdaeandmethane gas production was assessed using in vitro method and a completely randomized design. The rate of gas production for the insoluble fraction (c) (P˂0.01) was decreased but (P˂0.01) fermentation potential (a+b) at 30 and 60 mg ZZ by was improved 3 and 6 percent respectively. Cumulative gas production at 24h was not significantly different among treatments; however methane production was decreased (P˂0.05). Ammonia nitrogen also was linearly decreased (P˂0.01) by 20.85 and 43.85 percent, respectively. Incorporation of 60 mg ZZ to the basal diet decreased acetate (P˂0.05) and increased propionate (P˂0.05) and ratio of acetate to propionate was decreased (P˂0.01) from 2.6 to 2.2. Total protozoa population (P˂0.01) and Entodinium count was decreased (P˂0.05). However Ophryscolexs numberincreased (P˂0.05). Based on this study, it is suggested that supplementation of ZZ could improve in vitro ruminal fluid fermentation in terms of potential extent of gas production (6%), reduction of methane losses (17.4%), NH3-N concentration (43.8%), acetate to propionate ratio (0.2 ratio) and protozoal population.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
محمد ابراهیم نوریان سرور | mohammad ebrahim
استادیار، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه رازی، کرمانشاه، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه رازی (Razi university)
محمد مهدی معینی | mohammad mehdi
دانشیار، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه رازی، کرمانشاه، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه رازی (Razi university)
نشانی اینترنتی
http://ijas.ut.ac.ir/article_58004_87adb075149b386040e1eda139564cf9.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/954/article-954-194624.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات