این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
چهارشنبه 3 دی 1404
علوم دامی ایران
، جلد ۴۷، شماره ۱، صفحات ۱۳۵-۱۴۴
عنوان فارسی
تعیین ارزش تغذیهای برگ درخت پسته وحشی و استفاده از آن در تغذیه گوسفند
چکیده فارسی مقاله
این آزمایش برای شناخت خصوصیات تغذیهای برگ درخت پسته وحشی (خنجوک) با هدف استفاده از آن در جیره گوسفند انجام شد. در آغاز خصوصیات شیمیایی برگ خنجوک اندازهگیری شد. آنگاه جیرههایی برای گوسفند حاوی 0، 5، 10، 15، 20، 25 و 30 درصد برگ خنجوک تهیه شدند. برای تعیین بهترین مقدار جایگزینی آن با سیلاژ ذرت با روش تولید گاز، خصوصیات هضم و تخمیر جیرهها بررسی شد. در مرحله بعد، تأثیر جیرههای برگزیدهشده از مرحله آزمایشگاهی (جیره با و بدون 30 درصد برگ خنجوک) بر مصرف خوراک، قابلیت هضم مواد مغذی، فراسنجه های شکمبهای و خونی ده رأس گوسفند نر عربی در قالب طرح کامل تصادفی بررسی شد. غلظت پروتئین خام، NDF، ADF و تانن برگ خنجوک به ترتیب 88/9، 95/47، 02/39 و 90/3 درصد بود. با افزایش درصد برگ خنجوک در جیره، تولید گاز روند کاهشی داشت؛ اما تولید توده میکروبی و بازده تولید توده میکروبی روند افزایشی داشت (05/0P). قابلیت هضم پروتئین خام، غلظت نیتروژن آمونیاکی مایع شکمبه و نیتروژن اورهای خون در جیره حاوی برگ خنجوک پایینتر بود (05/0P<). بهطورکلی استفاده از برگ خنجوک تا 30 درصد ماده خشک جیره بهصورت جایگزین با سیلاژ ذرت تأثیر منفی بر هضم ظاهری، فراسنجههای شکمبهای و خونی گوسفندان عربی نداشت.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Determination the nutritional value of wild pistachio leaf and its use in sheep feeding
چکیده انگلیسی مقاله
The present experiment was conducted to determine nutritional values of wild pistachio trees (P. khinjuk) leaves it's use it in the diet of sheep. Initially chemical composition of P. khinjuk leaf was determined. The diets containing 0, 5, 10, 15, 20, 25 and 30% of P. khinjuk leaf were prepared and used for sheep to determine the best replacement level of it with corn silage. Fermentation and digestion characteristics of experimental diets were investigated by in vitro gas production technique. Effects of selected diets from the in vitro step (control and diet contains 30% of the khinjuk leaf) on feed intake, digestibility of nutrients, ruminal fermentation parameters and blood metabolites were studied using 10 Arabian rams in a completely randomized design. The concentration of crude protein, NDF, ADF and tannin in khinjuk leaf were 9.88, 47.95, 39.02 and 3.9%, respectively. The gas production declined by increasing the percentage of P. khinjuk leaf in the diet, but the microbial biomass and efficiency of microbial synthesis was increased (P0.05). Digestibility of crude protein and concentration of ammonia nitrogen in rumen fluid and blood urea nitrogen in diet containing of P. khinjuk leaf was lower (P
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
زهرا امینی فرد |
دانش آموخته کارشناسی ارشد، گروه علوم دامی، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان (Ramin agriculture and natural resources university)
مرتضی چاجی |
دانشیار، گروه علوم دامی، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان (Ramin agriculture and natural resources university)
طاهره محمدآبادی |
دانشیار، گروه علوم دامی، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان (Ramin agriculture and natural resources university)
نشانی اینترنتی
http://ijas.ut.ac.ir/article_58006_a9e5ecc37594980d5af816e1ae3a0412.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/954/article-954-194626.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات