این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم دامی ایران، جلد ۴۶، شماره ۴، صفحات ۳۷۹-۳۸۸

عنوان فارسی پیش بینی انرژی قابل سوخت و ساز ارقام رایج گندم کشت شده در منطقۀ استان البرز با استفاده از معادلات رگرسیون چند متغیره
چکیده فارسی مقاله این تحقیق به منظور تعیین معادلات رگرسیونی پیش‌بینی‌ انرژی قابل سوخت‌وساز ظاهری تصحیح‌شده برای ازت (AMEn) در 12 رقم گندم رایج (مهدوی، چمران، سبلان، سپاهان، سیوند، الموت، شعله، نیشابور، پیشتاز، بهار، شیراز و شاه‌پسند) کشت‌شده در استان البرز اجرا شد. انرژی قابل سوخت‌وساز با اکسید کروم به عنوان نشانگر اندازه‌گیری شد. هریک از جیره‌های آزمایشی نیز حاوی 40 درصد گندم به‌عنوان جایگزین ذرت و سویا در جیرۀ پایه بودند. همۀ داده‌های حاصل از آنالیز شیمیایی و اندازه‌گیری اکسید کروم در نمونه‌های خوراک و فضولات، با نرم‌افزار SPSS و رویۀEnter  تحلیل و بررسی شدند. نتایج رگرسیون چندگانه بیانگر این بود که مؤلفه‌های نشاسته (STA) و فیبر خام (CF) برای معادلۀ تخمین انرژی قابل سوخت‌وساز مناسب هستند. میانگین تفاوت انرژی قابل سوخت‌وساز اندازه‌گیری‌شده به روش بیولوژیک و تخمین با استفاده از معادلۀ پیش‌بینی‌، kcal/kg 51/39 بود. این آنالیز نشان داد که معادلۀ رگرسیونی پیش‌بینی انرژی قابل سوخت‌وساز ظاهری تصحیح‌شده برای ازت با ضریب تبیین (1/99%= R2) (000/0 P<)، به صورت زیر است: AMEn wheat (Kcal/Kg of DM ) = 69 STA - 1028 CF
کلیدواژه‌های فارسی مقاله آنالیز شیمیایی، اکسید کروم، انرژی ظاهری، فیبر خام، نشاسته،

عنوان انگلیسی Prediction the metabolizable energy of most wheat cultivars of Alborz province with a multiple regression equation
چکیده انگلیسی مقاله This study was conducted to determine regression equations for the prediction metabolizable energy value corrected for zero nitrogen retention (AMEn) in 12 wheat cultivars (mahdavi, chamran, sabalan, sepahan, sivand, alamoot, sholeh, neishaboor, pishtaz, bahar, shiraz and shahpasand) Cultured in Alborz province of Iran. Chromic oxide marker bioassay was used to determine wheat cultivars nitrogen-corrected AME (AMEn) content for adult roosters. The experimental diets were composed of 40% of test sample and the remaining 60% was a combination of other ingredients held constant across diets. AMEn value of the test samples were calculated and related to their chemical composition by regression analysis with SPSS software. The result of multiple regression equations was shown that CF and Starch are the best factors for prediction of AMEn. The equation for prediction of AMEn based on chemical composition was:  AMEn wheat (Kcal/Kg of DM) = 69 STA - 1028 CF.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله جمشید نورقدیمی | نورقدیمی
دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه علوم دامی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تهران (Tehran university)

حسین مروج |
دانشیار، گروه علوم دامی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تهران (Tehran university)

فاطمه غازیانی |
استادیار، گروه علوم دامی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تهران (Tehran university)

رسول اکبری |
کارشناس ارشد، گروه علوم دامی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تهران (Tehran university)


نشانی اینترنتی http://ijas.ut.ac.ir/article_56823_243a90e149d7a2d5abf16fa55d051003.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/954/article-954-194633.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات