این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم دامی ایران، جلد ۴۶، شماره ۲، صفحات ۱۴۱-۱۴۹

عنوان فارسی اثر افزودن عصارۀ آبی آویشن شیرازی (Zataria multiflora Boiss) در آب آشامیدنی بر عملکرد تولیدی و پاسخ‌های ایمنی در جوجه‌های گوشتی
چکیده فارسی مقاله این مطالعه به‌منظور بررسی اثر افزودن مقادیر صفر (شاهد)، 5/0، 1، 5/1 و 2 میلی‌لیتر عصارۀ آبی آویشن شیرازی در یک لیتر آب آشامیدنی، بر عملکرد تولیدی و پاسخ ایمنی در جوجه‌های گوشتی، با استفاده از 200 قطعه جوجۀ یک‌روزۀ سویۀ راس 308 در قالب طرح کاملاً تصادفی با 5 تیمار، 4 تکرار و 10 مشاهده در هر تکرار اجرا شد. مصرف خوراک روزانه، افزایش وزن روزانه و ضریب تبدیل خوراک اندازه‌گیری شد. پاسخ ایمنی هومورال با اندازه‌گیری عیار آنتی‌بادی سرم در 21، 28، 35 و 42 روزگی در واکنش به تزریق 1/0 میلی‌لیتر گلبول قرمز گوسفندی (SRBC) در 8 و 22 روزگی ارزیابی شد. پاسخ ایمنی سلولی با تزریق 1/0 میلی‌لیتر فیتوهماگلوتنین به‌صورت داخل جلدی به چین پوستی بال در 16 روزگی تعیین شد. اثر عصاره بر مصرف خوراک روزانه، افزایش وزن روزانه، ضریب تبدیل خوراک و اجزای لاشۀ جوجه‌های گوشتی معنادار نبود. در 21 روزگی مصرف 2 میلی‌لیتر عصارۀ آبی آویشن شیرازی در یک لیتر آب آشامیدنی باعث افزایش عیار Anti-SRBC کل و IgM شد؛ در 28 روزگی تیمارهای 1 و 5/1 میلی‌لیتر عصاره باعث افزایش IgM شدند؛ در 35 روزگی تیمارهای 5/0، 5/1 و 2 میلی‌لیتر عصاره باعث افزایش عیار Anti-SRBC کل و IgG و در 42 روزگی تیمارهای 5/1 و 2 میلی‌لیتر عصاره باعث افزایش IgG شدند (05/0>P). سیستم ایمنی سلولی در پاسخ به تزریق فیتوهماگلوتنین تحت تأثیر تیمارها قرار نگرفت. نتایج این آزمایش نشان داد که افزودن عصارۀ آبی آویشن شیرازی در آب آشامیدنی بر عملکرد و سیستم ایمنی سلولی جوجه‌های گوشتی تأثیری ندارد، ولی سیستم ایمنی هومورال را بهبود می‌بخشد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Effect of inclusion of Shirazi thyme (Zataria multiflora Boiss) aqueous extract in drinking water on performance and immune responses of broilers
چکیده انگلیسی مقاله This study was conducted to investigate the effect of0 (control), 0.5, 1, 1.5 and 2 ml/L of Shirazi thyme aqueous extract in drinking water on performance and immune response in broilers. Two hundred one- day- old broiler chicks (Ross 308) were allocated to five treatments with four replicates and 10 birds per cage in a completely randomized design. Daily feed intake, daily body weight gain and feed conversion ratio were measured. The birds were chalenged by sheep red blood cell (SRBC) on days 8 and 22 of age and serum antibody levels produced in response to SRBC were measured on days 21, 28, 35 and 42. Skin response to Phytohemagglutinin-P (PHA-P) injection was assessed intradermally on day 16. The Shirazi thyme aqueous extract had no effect on feed intake, daily weight gain, feed conversion ratio and carcass traits. The consumption of 2 ml/L Shirazi thyme aqueous extract in drinking water increased total Anti-SRBC and IgM titers on day 21; 1 and 1.5 ml/L increased IgM titer on day 28; 0.5, 1.5 and 2 ml/L increased total Anti-SRBC and IgG titers on day 35 and 1.5 and 2 ml/L increased IgG titer on day 42 (P< 0.05). Cell immunity in response to PHA-P injection was not affected by treatment groups. It can be concluded that Zataria multifora Boiss have no effects on performance and cell immunity but improve humoral immunity in broilers.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله ندا فرزانفر |
کارشناس ارشد، گروه علوم دامی، دانشکدۀ علوم کشاورزی، دانشگاه گیلان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه گیلان (Guilan university)

مهرداد محمدی |
دانشیار، گروه علوم دامی، دانشکدۀ علوم کشاورزی، دانشگاه گیلان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه گیلان (Guilan university)

محمد روستایی علی مهر | roostaeiali mehr
دانشیار، گروه علوم دامی، دانشکدۀ علوم کشاورزی، دانشگاه گیلان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه گیلان (Guilan university)


نشانی اینترنتی http://ijas.ut.ac.ir/article_55645_78b2ab6d2bffbfddb4ce205617ac4c8b.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/954/article-954-194657.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات