این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
چهارشنبه 3 دی 1404
علوم دامی ایران
، جلد ۴۶، شماره ۲، صفحات ۱۵۹-۱۶۸
عنوان فارسی
تأثیر سطوح مختلف کراتین منوهیدرات و مقدار پروتئین جیره بر عملکرد و کیفیت گوشت جوجههای گوشتی
چکیده فارسی مقاله
تأثیر سطوح مختلف کراتین منوهیدرات و پروتئین جیره بر عملکرد و کیفیت گوشت در جوجههای گوشتی با استفاده از 320 قطعه جوجۀ گوشتی سویۀ راس 308 در یک آزمایش فاکتوریل 4×2 با دو سطح پروتئین (توصیۀ کاتالوگ سویۀ راس 308 و 10 درصد بیشتر از آن) و چهار سطح کراتین منوهیدرات (صفر، 1/0، 3/0 و 5/0 درصد جیره) در قالب طرح کاملاً تصادفی با 4 تکرار و 10 قطعه جوجه (به نسبت مساوی از هر دو جنس) در هر تکرار بررسی شد. صفات مربوط به عملکرد در پایان دورههای پرورشی شامل آغازین (10- 0 روزگی)، رشد (24-11 روزگی) و پایانی (42- 25 روزگی) اندازهگیری شد. در پایان دورۀ آزمایش پس از کشتار، فراسنجههای کیفی گوشت نظیر تغییرات pH، پایداری در برابر اکسیداسیون و ظرفیت نگهداری آب در گوشت سینه و ران اندازهگیری شد. نتایج نشان داد که درکل دورۀ پرورش (42- 0 روزگی) جیرههای حاوی پروتئین بالاتر، بیشتر مصرف شدند و افزایش وزن و ضریب تبدیل غذایی بهتری را موجب شدند (05/0 P<). جوجههایی که جیرههای حاوی 3/0 و 5/0 درصد کراتین منوهیدرات را دریافت کردند، افزایش وزن بیشتر و ضریب تبدیل غذایی بهتری داشتند (05/0 P<). سطوح بالای پروتئین و کراتین منوهیدرات جیره، ظرفیت نگهداری آب گوشت سینه و ران را افزایش داد (05/0 P). بر اساس نتایج این آزمایش، با افزودن 3/0 درصد کراتین منوهیدرات به جیرههای با سطح پروتئین توصیهشده یا 10 درصد بیشتر، عملکرد و کیفیت گوشت جوجههای گوشتی بهبود مییابد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
جوجۀ گوشتی، ظرفیت نگهداری آب، عملکرد، کراتین منوهیدرات،
عنوان انگلیسی
Effects of Graded Levels of Creatine monohydrate and Protein in Diets on Performance and Meat quality of Broilers
چکیده انگلیسی مقاله
This experiment was conducted to investigate the effects of different levels of creatine and protein in diets on performance and meat quality of broiler chickens. A total of 320 day old Ross broiler chicks were used in a 2×4 factorial arrangement of dietary treatments comprised two levels of protein (Ross recommendation and 10% higher than recommendation) and four levels of creatine (0, 0.1, 0.3 and 0.5% of diet) in a completely randomized design with four replicates and 10 chicks per replicate. Performance characteristics were measured at the end of starter ( 0-10 d), grower (11-24 d) and finisher (25-42 d) periods. The concentration of MDA was measured in breast meat after induced oxidation by ferrous sulphate and ascorbic acid. pH and WHC were measured in breast and tight meat at the end of period. The results showed that chicks fed on diets containing high level of protein had more feed intake and weight gain and showed better feed conversion ratio (P< 0.05).Body weight gain and feed conversion improved by increasing in the amount of dietary creatine (P< 0.05).Water holding capacity of the breast and thigh meat increased by increasing in dietary protein and creatine (P< 0.05). Also different levels of protein and creatine monohydrate had no significant effect on the pH and MDA contents of breast and thigh meat after slaughtering. The results obtained in this experiment indicate that creatine supplementation of broiler diets containing recommended protein level by manuals or 10% higher than it, improve growth performance and meat quality.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
ارسلان نباتی |
کارشناس ارشد، گروه علوم دام و طیور، پردیس ابوریحان، دانشگاه تهران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تهران (Tehran university)
سید داود شریفی | seyed davood
دانشیار، گروه علوم دام و طیور، پردیس ابوریحان، دانشگاه تهران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تهران (Tehran university)
شکوفه غضنفری |
استادیار، گروه علوم دام و طیور، پردیس ابوریحان، دانشگاه تهران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تهران (Tehran university)
نشانی اینترنتی
http://ijas.ut.ac.ir/article_55647_85001ebca319b92c59755dbb22826c8d.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/954/article-954-194659.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات