این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم دامی ایران، جلد ۴۶، شماره ۱، صفحات ۱-۸

عنوان فارسی تأثیر عصاره هیدروالکلی رزماری بر عملکرد تولیدی و کیفیت تخم‌مرغ در مرغان تخم‌گذار
چکیده فارسی مقاله به منظور بررسی اثر افزودن سطوح مختلف عصاره هیدروالکلی رزماری به جیره مرغان تخم‌گذار بر شاخص‌های عملکرد تولیدی و پارامترهای کیفی تخم‌مرغ، آزمایشی با استفاده از 160 قطعه مرغ تخم‌گذار سویه "های‌لاین-W36" در دامنه سنی 38-29 هفتگی در قالب طرح بلوک کامل تصادفی، با 4 تیمار، 4 تکرار و 10 قطعه پرنده در هر واحد آزمایشی انجام شد. گروه‌های آزمایشی شامل افزودن (صفر، 500، 1000 و 1500 قسمت در میلیون) عصاره هیدروالکلی رزماری به جیره مرغان تخم‌گذار بود. بالاترین درصد تخم‌گذاری و تولید توده‌ای تخم‌مرغ (روز/پرنده/گرم) و پایین‌ترین ضریب تبدیل غذایی را پرندگان تغذیه‌شده با جیره حاوی1000 قسمت در میلیون عصاره هیدروالکلی رزماری داشتند که این اختلاف‌ها در مقایسه با سایر گروه‌های آزمایشی معنادار بود (05/0P<). کیفیت سفیده (واحد هاو) تخم‌مرغ‌های نگهداری‌شده به مدت 21 روز در شرایط 4 درجه سانتی‌گراد در تخم‌مرغ‌های حاصل از پرندگان تغذیه‌شده با جیره‌های حاوی عصارۀ هیدروالکلی رزماری در مقایسه با پرندگان تغذیه‌شده با جیره شاهد به‌طور معنا‌دار (05/0P<) بالاتر بود. نتایج این مطالعه نشان داد که افزودن عصارۀ هیدروالکلی رزماری به جیره غذایی مرغان تخم‌گذار دارای تأثیرات مثبتی بر عملکرد تولیدی و حفظ کیفیت تخم‌مرغ طی مدت ذخیره‌سازی است.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی The Effect of Rosemary Hydro-alcoholic (Rosmarinus Officinalis L.) Extract on Performance and Egg Quality in Laying Hens
چکیده انگلیسی مقاله This experiment was conducted to evaluate the effects using of different levels of rosemary hydro-alcoholic extract (Rosmarinus Officinalis L.) on productive performance and egg quality indicators, in laying hens. The levels of rosemary hydro-alcoholic extract in this experiment were 0, 500, 1000 and 1500ppm. This experiment was conducted in a Blok Completely Randomized Design with 160 "hy-line-W36" laying hens in 4 treatments and 4 replicate (with 10 hens in each replicate) from 29 until 38 weeks of age. The results showed that the using of different levels of rosemary hydro-alcoholic extract had significantly effects on some parameters of performance and egg traits in laying hens (p< 0.05). Hence, the highest rate of egg production and egg mass (g/b/d) and the lowest feed conversion ratio were belong to birds fed diets containing 1000ppm rosemary hydro-alcoholic extract. Also the albumen quality (HU) of eggs maintained for 21 days at 4 ° C in the resulting eggs from the birds that fed with diets containing rosemary hydro-alcoholic extract was higher than birds fed the control diet. The overall results showed that the additions of rosemary hydro-alcoholic extract in the diet of laying hens lead to improving performance and maintaining egg quality during storage.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله حیدر زرقی |
استادیار گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه فردوسی (Ferdowsi university)

ابوالقاسم گلیان |
استاد گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه فردوسی (Ferdowsi university)

حسن کرمانشاهی |
استاد گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه فردوسی (Ferdowsi university)


نشانی اینترنتی http://ijas.ut.ac.ir/article_54585_c1a656632edacae4f1d485d9873668ea.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/954/article-954-194667.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات