این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم دامی ایران، جلد ۴۶، شماره ۱، صفحات ۳۹-۴۶

عنوان فارسی تأثیر تغذیه‌ای منبع اسیدهای چرب امگا-۳ بر دینامیک تخمدان و انسولین در گاوهای شیری هلشتاین
چکیده فارسی مقاله هدف از این پژوهش مطالعۀ دینامیک تخمدان و انسولین در گاوهای شیری تغذیه‌شده با منبع اسید چرب امگا3 بود. 10 رأس گاو شیری چند شکم‌زا از نژاد هلشتاین انتخاب شدند و پس از دورۀ عادت‌دهی، جیره‌های حاوی روغن پالم (شاهد) و روغن ماهی (تیمار) را از روز 40- تا 60 پس از زایش دریافت کردند. تست تحمل گلوکز در روزهای 14 و 42 پس از زایش به منظور بررسی دینامیک انسولین انجام گرفت. فحلی گاوها نیز با استفاده از دو تزریق پروستاگلاندین در روزهای 20 و 34 بعد از زایش، همزمان گردید و متعاقباً دینامیک تخمدان ارزیابی شد. نمونه‌های خون در روزهای 35-، 21-، صفر، 21، 42 و 63 روز بعد از زایش جمع‌آوری شد. روغن ماهی بر غلظت پلاسمایی گلوکز، نیتروژن اوره‌ای، کلسترول، تری‌گلیسرید و HDL تأثیر معنا‌داری نداشت، اما غلظت LDL را به طور معنا‌داری (05/0P<) کاهش داد. نتایج حاصل از تست تحمل گلوکز از بهبود حساسیت به انسولین در تیمار مصرف‌کنندۀ اسیدهای چرب امگا-3 حکایت داشت. از نظر تعداد فولیکول کوچک، متوسط و بزرگ تفاوت معنا‌داری بین گروه‌های آزمایشی مشاهده نشد. بنابراین، تغذیۀ اسید چرب امگا-3 در گاوهای شیری هلشتاین می‌تواند سبب بهبود مقاومت به انسولین شود.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله اسید چرب امگا3، انسولین، فولیکول، گاو شیری،

عنوان انگلیسی Effect of dietary omega-3 fatty acids on ovarian and insulin dynamic in Holstein dairy cows
چکیده انگلیسی مقاله The purposes of this study were to evaluate of ovarian and insulin dynamics in dairy cows fed omega-3 fatty acid source. Ten Holstein multiparous cows were selected and after adaptation period given diets containing palm oil (control) and fish oil (treatment) from day -40 to 60 after calving. The study carried to show the effect of omega-3 fatty acids on insulin resistance. Glucose tolerance tests were performed on days 14 and 42 after calving. The cows were synchronized using two injections of prostaglandin on days 20 and 34 after calving and consequently, ovarian dynamics were assessed. Blood samples were obtained on days -35, - 21, 0, 21, 42 and 62 days after calving. Experimental diets have not significant effect on the concentration of cholesterol, triglycerides, HDL cholesterol; however, omega-3 treatment significantly decreased LDL cholesterol levels. The results of the glucose tolerance test showed that omega-3 treatment improved insulin sensitivity. The number of small follicles (less than 6 mm) and medium (between 7 and 9 mm) and large (greater than 10 mm), there were no significant differences between experimental groups. According to results we suggested that feeding omega-3 could improve insulin resistance in Holstein dairy cows.  
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله insulin, dairy cow, follicle, n-3 fatty acids

نویسندگان مقاله صابر کاس آقایی | کاس aghaei
دانش آموختۀ کارشناسی ارشد، گروه علوم دامی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تهران (Tehran university)

ارمین توحیدی |
دانشیار، گروه علوم دامی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تهران (Tehran university)

مهدی گنج خانلو |
دانشیار، گروه علوم دامی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تهران (Tehran university)

حمید کهرام |
استادیار، گروه علوم دامی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تهران (Tehran university)

هدی جواهری بارفروشی | javaheri barforoushi
استادیار بخش تحقیقات مدیریت پرورش دام و طیور مؤسسۀ تحقیقات علوم دامی کشور


نشانی اینترنتی http://ijas.ut.ac.ir/article_54589_3534fdfaac4364f49bea421b74b8ebc7.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/954/article-954-194671.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات