این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم دامی ایران، جلد ۴۶، شماره ۱، صفحات ۷۳-۸۱

عنوان فارسی پیش‌بینی انرژی قابل سوخت‌وساز ارقام رایج جو در استان البرز با استفاده از معادلات تابعیت خطی
چکیده فارسی مقاله این تحقیق به منظور تعیین معادلات پیش‌بینی انرژی قابل سوخت‌وساز ظاهری تصحیح‌شده برای نیتروژن (AMEn) در 11 رقم جوِ رایج (والفجر، کارون، بهمن، ارس، دشت، افضل، زرجو، کویر، ریحانی، ماکویی و یوسف) در استان البرز تهیه شد. همه این ارقام از لحاظ آنالیز تقریبی، نشاسته، الیاف نامحلول در شوینده خنثی و الیاف نامحلول در شوینده اسیدی، تجزیه و تحلیل شدند. این نتایج نشان داد بیشترین ضریب تغییرات مربوط به چربی خام 5/25 درصد و همچنین کمترین ضریب تغییرات مربوط به عصاره عاری از نیتروژن 2/4 درصد بود. اندازه‌گیری انرژی قابل سوخت‌وساز با نشانگر اکسید کروم روی خروس‌های بالغ ردایلند قرمز صورت گرفت. جیره پایه در این تحقیق شامل ذرت، کنجاله سویا و مکمل‌های ویتامینی و معدنی و هریک از جیره‌های آزمایشی نیز حاوی 30 درصد جو به‌عنوان جایگزین ذرت و سویا در جیره پایه و 70 درصد باقیمانده در بین جیره‌ها ثابت بود. نتایج حاصل از تابعیت چندگانه نشان داد که نشاسته برای معادله تخمین انرژی قابل سوخت‌وساز مناسب‌تر از سایر متغیرهاست. معادله پیش‌بینی انرژی قابل سوخت‌وساز بر اساس ترکیب شیمیایی به صورت زیر است: AMEn barley (kcal/kg of DM) = 52 × Starch (R2=0.985, P< 0.000)  
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Prediction of metabolizable energy of current barley cultivars in Alborz province by linear regression equations
چکیده انگلیسی مقاله This study was carried out to determine regression equations for prediction of apparent metabolizable energy corrected by nitrogen (AMEn) using 11 barley cultivar (valfajr, Karon, Bahman, Aras, Dasht, Afzal, Zarjo, Kavir, Reihani, Makui and Yousef) the seeds obtain from Alborz province, Iran. All of the cultivar were analyzed based on proximate analysis, starch, NDF and ADF. Result showed that ether extract (EE) and nitrogen free extract (NFE) is related to the most (25.5) and lowest (4.2) CV, respectively. The metabolizable energy was measured on adult roosters (Rhode Islandred) using Chromic Oxide marker. The experimental diets were composed of 30% of test sample and the remaining 70% was a combination of other ingredients held constant across diets. The result of multiple regression equations was shown that starch was the best factor for prediction of AMEn of diets. The equation for prediction of AMEn based on chemical composition was: AMEn barley (kcal/kg of DM) = 52 × Starch (R2=0.983, P< 0.000)
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله رسول اکبری |
دانش آموخته کارشناسی ارشد، گروه علوم دامی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تهران (Tehran university)

حسین مروج |
دانشیار، گروه علوم دامی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تهران (Tehran university)

کامران رضا یزدی | reza yazdi
دانشیار، گروه علوم دامی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تهران (Tehran university)


نشانی اینترنتی http://ijas.ut.ac.ir/article_54593_40c4f96267e22ff6905d28bec3ebb0e9.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/954/article-954-194675.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات