این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم دامی ایران، جلد ۴۵، شماره ۴، صفحات ۳۲۷-۳۳۴

عنوان فارسی تعیین تراکم و ضرایب قابلیت هضم حقیقی اسیدهای آمینه پودر گوشت و استخوان در خروس‌های بالغ لگهورن سکوم‌برداری‌شده
چکیده فارسی مقاله  تراکم اسیدهای آمینه 6 نمونه پودر گوشت و استخوان به روش کروماتوگرافی تبادل یونی و قابلیت هضم حقیقی اسیدهای آمینه به روش تغذیه دقیق سیبالد تعیین شد. متیونین با 35/0 و لوسین با 29/2 درصد کمترین و بیشترین مقدار اسیدهای آمینه را در بین نمونه‌های پودر گوشت و استخوان نشان دادند. میانگین مقادیر هریک از اسیدهای آمینه، مجموع اسیدهای آمینه ضروری و غیرضروری و کل اسیدهای آمینه از مقادیر مشابه در جدول‌های NRC (1994) کمتر بود. نتایج نشان داد که به جز متیونین و پرولین، ضرایب قابلیت هضم حقیقی هر یک از اسیدهای آمینه، کل اسیدهای آمینه ضروری، غیرضروری، اسیدهای آمینه گوگرددار و کل اسیدهای آمینه تفاوت معنا‌داری بین نمونه‌های پودر گوشت و استخوان نشان ندادند. میانگین ضریب قابلیت هضم حقیقی اسید آمینه سیستئین و آرژنین معادل 7/73 و 4/89 درصد بود که به ترتیب کمترین و بیشترین مقدار را در بین اسیدهای آمینه پودر گوشت و استخوان نشان داد. گرچه ضرایب قابلیت هضم اسیدهای آمینه پودر گوشت و استخوان در سطح بالایی قرار داشت، اما به دلیل کم‌بودن تراکم اسیدهای آمینه، از سطح اسیدهای آمینه قابل هضم کمتری برخوردار بود.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Determination of meat and bone meal's amino acid content and their true digestibility coefficients in Legharn ceceltomized roosters
چکیده انگلیسی مقاله Amino acid (AA) content of six meat and bone meal (MBM) samples was determined by ion-exchange chromatography. True AA digestibility of amino acids were determined of using precise sibbald's feeding method. Metionin and Lucien, with averages of 0.35 and 2.29 percent, had the lowest and highest values among essential AA of MBM samples. Average content of individual AA, sum of essential and non-essential AA and sum of AA values were lower than the corresponding values in NRC (1994). Individual digestibility values of AA, sum of essential and non-essential AA, Sulfur AA and sum of AA were not significant different among MBM samples Except Met and Pro (p< 0.05). Average digestibility values of Cys and Arg were 73.7 and 89.4 percent which were respectively the lowest and highest AA digestibility values among MBM samples. It was concluded that AA digestibility values of MBM samples were at high levels but due to their low content MBM samples, their digestible AA content values were at low levels.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله حسین جانمحمدی |
دانشیار گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تبریز (Tabriz university)

حسن نصیری مقدم | nassiri moghaddam
استاد، دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه فردوسی (Ferdowsi university)

ابوالقاسم گلیان |
استاد، دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه فردوسی (Ferdowsi university)

جواد پور رضا |
استاد گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه صنعتی اصفهان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه صنعتی اصفهان (Isfahan university of technology)

محسن دانش مسگران | danesh mesgaran
استاد، دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه فردوسی (Ferdowsi university)


نشانی اینترنتی http://ijas.ut.ac.ir/article_54348_29e733bebd139588bac529512431c303.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/954/article-954-194682.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات