این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
چهارشنبه 3 دی 1404
علوم دامی ایران
، جلد ۴۵، شماره ۴، صفحات ۳۸۵-۳۹۲
عنوان فارسی
اثر سطوح مختلف کود مرغی عملآوریشده بر مصرف خوراک، قابلیت هضم، عملکرد و متابولیتهای شکمبه و خون برههای نر مغانی
چکیده فارسی مقاله
این پژوهش در قالب طرح کاملاً تصادفی با چهار تیمار و نه تکرار روی 36 رأس بره نر مغانی انجام گرفت که در آن چهار جیره غذایی حاوی سطوح صفر (شاهد)، 7، 14 و 21 درصد کود مرغی فراوریشده، آزمایش شد. نتایج نشان داد که مصرف سطوح مختلف کود مرغی درجیره، بر مصرف اختیاری خوراک و افزایش وزن برهها در طول دوره آزمایش اثری نداشت (05/0< P). با افزایش کود مرغی در جیره قابلیت هضم ماده خشک و NDF بهطور خطی کاهش یافت (05/0P<)، ولی قابلیت هضم ماده آلی و پروتئین خام تحت تأثیر جیرههای آزمایشی قرار نگرفت (05/0< P). با گنجاندن کود مرغی در جیره غذایی، غلظت استات در شکمبه به طور خطی کاهش یافت، اما غلظت آمونیاک افزایش نشان داد (05/0P<)، در حالی که غلظت پروپیونات، بوتیرات، والرات، ایزووالرات ونسبت استات به پروپیونات تحت تأثیر جیرههای آزمایشی قرار نگرفت (05/0< P). نیتروژن اورهای خون با افزایش کود مرغی در جیره بهطور خطی افزایش یافت، اما غلظت سایر متابولیتهای خون تحت تأثیر جیرههای آزمایشی قرار نگرفت (05/0< P). در مجموع، مصرف کود مرغی در جیره برههای مغانی تا سطح 21 درصد، بر مصرف مواد مغذی و عملکرد رشد اثری نداشت ولی قابلیت هضم ماده خشک و NDF و غلظت استات شکمبه را کاهش داد. با افزایش سطح کود مرغی در جیره، هزینه خوراک به ازای هر واحد افزایش وزن زنده برهها، بهطور خطی کاهش یافت (05/0P<). بهطور کلی میتوان نتیجهگیری کرد که مصرف کود مرغی عملآوریشده تا 21 درصد جیره غذایی بره پرواری امکانپذیر است.
کلیدواژههای فارسی مقاله
بره مغانی، عملکرد، قابلیت هضم، کود مرغی، متابولیت،
عنوان انگلیسی
Effect of different levels of processed broiler litter on the feed intake, digestibility, performance, ruminal and blood metabolites in Moghani male lambs
چکیده انگلیسی مقاله
This experiment was performed in a completely randomized design with four treatments and nine replicates per treatments, using of 36 Moghani male lambs. Four diets containing 0, 7, 14 and 21 percent (dry matter basis) of processed broiler litter (PBL) were used. Results showed that voluntary feed intake, average daily gain and total body weight gain were not influenced (P>0.05) by the experimental diets. Digestibility of DM and NDF decreased linearly (P< 0.05) while no differences (P>0.05) were detected in OM and CP digestibility by inclusion of PBL in the diets. The Ruminal acetate concentration decreased but ammonia increased linearly (P< 0.05) as the rate of PBL enhanced in the diet, however no differences (P>0.05) were obtained for the other metabolites between the animals received different diets. Blood urea-nitrogen increased linearly (P< 0.05) by increasing of PBL in the diet, but other blood metabolites were not influenced (P>0.05) by the experimental rations. Results of current study indicated that feeding PBL in the diet of Moghani lambs up to 21percent, did not affect the nutrients intake and growth performance but decreased digestibility of DM and NDF and ruminal acetate concentration. In Addition, feed cost per unit of live weight gain was decreased (P< 0.05) by inclusion of PBL in the ration. It is concluded that processed broiler litter could be used up to 21 percent of the diet for fattening lambs.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
ایوب عزیزی شترخفت | azizi شترخفت
کارشناس ارشد، دانشگاه تربیت مدرس، تهران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تربیت مدرس (Tarbiat modares university)
حسن فضایلی |
استاد مؤسسه تحقیقات علوم دامی کشور، کرج
نادر پاپی |
دانشجوی دکتری تغذیه دام، دانشگاه تربیت مدرس، تهران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تربیت مدرس (Tarbiat modares university)
جواد رضایی |
پژوهشگر مؤسسه تحقیقات علوم دامی کشور، کرج
نشانی اینترنتی
http://ijas.ut.ac.ir/article_54359_1e7a83ce21bb96d3edf6131d68c098dc.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/954/article-954-194688.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات