این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم دامی ایران، جلد ۴۵، شماره ۳، صفحات ۲۰۹-۲۲۱

عنوان فارسی اثر سطوح روغن ماهی بر عملکرد، خصوصیات لاشه و ترکیب اسیدهای چرب گوشت در گوساله‌های نر پرواری تغذیه‌شده با جیره‌های حاوی مقادیر مختلف یونجه خشک
چکیده فارسی مقاله به منظور بررسی اثر افزودن سطوح مختلف روغن ماهی و علوفه یونجه و ذرت سیلوشده بر عملکرد پروار و ترکیب و کیفیت لاشه و پروفایل اسیدهای چرب لاشه 36 گوساله نر هلشتاین با میانگین وزن اولیه 61± 345 کیلوگرم در قالب طرح کاملاً تصادفی و به روش فاکتوریل 3×2 (0، 1 و 1/2 درصد روغن ماهی و دو سطح 10 و 20 درصد یونجه خشک) 90 روز مورد مطالعه قرار گرفت. نتایج نشان داد بین تیمارها تفاوت معناداری از لحاظ افزایش وزن روزانه، مصرف ماده خشک و ضریب تبدیل غذایی وجود نداشت. سطح بالای روغن ماهی، صرف نظر از نسبت یونجه در جیره باعث کاهش مصرف خوراک شد (01/0P<). سطح بالای یونجه خشک باعث کاهش مصرف ماده خشک شد(01/0P<). مکمل‌کردن روغن ماهی اکسیداسیون گوشت را دو ماه پس از کشتار به طور معناداری افزایش داد (01/0P<). افزودن روغن ماهی به جیره موجب افزایش معناداری در مقدار نسبی اسیدهای چرب دکوزاهگزائنوئیک و ایکوزاپنتانوئیک چربی عضله چشمی (01/0P< ) و افزایش غلظت اسیدهای چرب n-3 (01/0P<) و در پی آن کاهش معنادار نسبت اسیدهای چرب n-6 به n-3 شد (01/0P< ). نتایج مطالعه حاضر نشان داد که با به‌کارگرفتن راهکارهایی جهت جلوگیری از اکسیداسیون گوشت پس از کشتار، روغن ماهی می‌تواند برای افزایش اسیدهای چرب سلامتی‌بخش در محصولات دامی استفاده شود. همچنین باتوجه به کاهش مصرف خوراک در نتیجه مکمل‌سازی روغن ماهی، جیره‌های بر پایه ذرت سیلوشده در مقایسه با یونجه خشک بهتر می‌توانند از آثار کاهندگی مکمل‌های چربی بر مصرف خوراک جلوگیری کنند.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله اسیدهای چرب، کیفیت گوشت، مکمل چربی، نسبت علوفه،

عنوان انگلیسی Effect of fish oil supplementation on performance, carcass characteristics and meat fatty acids profile of Holstein bulls fed rations whit various proportion alfalfa hay
چکیده انگلیسی مقاله Abstract In this study 36 Holstein bulls (initial BW of 345±61 kg) were randomly assigned to 6 dietary treatments, following a 3×2 factorial arrangement, with 3 concentrate level of fish oil (0, 1 and 2.1% of DM) and 2 levels of alfalfa hay versus corn silage (10 and 20 % of alfalfa hay forage) to investigate the effects of fish oil supplementation and ratio of alfalfa hay and corn silage in diet on performance, carcass characteristics and fatty acids profile. There was no difference in average daily gain, dry matter intake and feed conversion ratio among dietary treatments. The highest level of fish oil had a negative effect on dry matter intake (P< 0.01) regardless of alfalfa hay level. In addition, high portion of alfalfa hay forage in diet affected DMI detrimentally, regardless of fish oil levels (P< 0.01). Fish oil supplementation increased TBARS value at 2 months of storage (P< 0.01). Moreover dietary inclusion of fish oil increased the concentration of Eicosapentaenoic and docosahexaenoic (P< 0.01) fatty acids (P< 0.01) which subsequently reduced n-6: n-3 (P< 0.01). The results of this study indicate that fish oil can be supplemented to feedlot diet to enrich ruminant products by introducing some peroxides production inhibitors in storage period. Furthermore, alfalfa hay can be replaced by corn silage to mitigate the detrimental effect of supplemented fat on dry matter intake.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله حسین ذکریاپور بهنمیری | zakariapour bahnamiri
دانشجوی کارشناسی ارشد، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تهران (Tehran university)

مهدی گنج خانلو |
استادیار، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تهران (Tehran university)

ابوالفضل زالی |
دانشیار، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تهران (Tehran university)


نشانی اینترنتی http://ijas.ut.ac.ir/article_53776_a7f311a8920e89ea36e5d68f153f76f2.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/954/article-954-194691.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات