این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم دامی ایران، جلد ۴۵، شماره ۳، صفحات ۲۲۳-۲۳۳

عنوان فارسی تأثیر ال-آرژنین بر رشد، رودۀ کوچک و سامانۀ ایمنی در جوجه‌‌های گوشتی در دورۀ آغازین پرورش
چکیده فارسی مقاله هدف از این پژوهش بررسی تأثیر سطوح بالای اسید آمینۀ ال-آرژنین در دوره آغازین پرورش بر عملکرد رشد، ریخت‌شناسی روده و سامانۀ ایمنی در جوجه مرغ‌های گوشتی سویه راس بود. در این پژوهش 192 قطعه جوجه‌مرغ گوشتی 1‌روزه سویه راس در قالب طرح کاملا تصادفی با چهار جیره غذایی تغذیه شدند که هر جیره غذایی شامل چهار تکرار و هر تکرار برای دوازده قطعه جوجه بود. جیره‌های غذایی دارای 100 درصد، 153 درصد، 168 درصد و 183 درصد آرژنین قابل هضم بر اساس توصیۀ برنامۀ پرورش راس بودند و از یک تا 10‌روزگی تغذیه شدند. در روز دهم پژوهش، جوجه‌ها وزن‌کشی شده و مصرف خوراک آن‌ها اندازه‌گیری شد. سپس سه جوجه از هر تکرار برای بررسی بافت روده و سامانه ایمنی کشتار شدند. نتایج نشان داد که سطوح بالای آرژنین غذایی تأثیر معنادار افزاینده (01/0 P<) بر وزن 10‌روز‌گی، بازده خوراک، شاخصه‌های سامانه ایمنی، وزن و طول روده کوچک و طول پرز‌ها و عمق کریپت‌های آن داشت. بر اساس نتایج این پژوهش، مصرف 168 درصد آرژنین قابل هضم بر اساس توصیه برنامه پرورش راس، بهترین نتیجه را در بهبود رشد جوجه‌های گوشتی داشت و همچنین بهبود ویژگی‌های طولی و وزنی و بافت‌‌شناسی بافت روده کوچک و صفات ایمنی را به همراه داشت.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی The effects of L-arginine on growth, small intestine, and immune system of broilers in starter period
چکیده انگلیسی مقاله The objective of the present study was to investigate the effects of high dietary levels of L-arginine during starter period on growth, intestine morphology and immune system of female Ross broiler chicks. In this experiment, 192 day old female Ross broiler chicks were fed with 4 dietary treatments in a completely randomized design, in which each dietary treatment included 4 replications. Dietary treatments included 100%, 153%, 168% and 183% of digestible arginine, based on the Ross recommendation, and were fed from day 1 to 10. On d 10 of the experiment, chicks were weighed and feed consumption was recorded. Then, three chicks per replication were slaughtered in order to survey intestinal histology and immune system. The results showed that high dietary levels of arginine had an increasing effect (P< 0.01) on 10th day body weight, feed efficiency, immune system characteristics, weight and length of small intestine, and its villus height and crypt depth. According to the results of this study, 168% digestible arginine, based on the Ross recommendation, had the best desirable results on growth improvement of broiler chicks and it also improved weight, length and histology of small intestine, and immune characteristics.  
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله مسعود ادیب مرادی |
دانشیار دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تهران (Tehran university)

مرضیه ابراهیمی |
استادیار دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز، تبریز
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تبریز (Tabriz university)

احمد زارع شحنه | zare shahneh
استاد، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تهران (Tehran university)

محمود شیوازاد |
استاد، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تهران (Tehran university)

زربخت انصاری پیرسرایی | ansari pirsaraei
استادیار دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

مجید تبیانیان |
استادیار مؤسسۀ تحقیقات سرم و واکسن رازی، کرج

کرامت نوری جلیانی |
دانشیار دانشکدۀ بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی تهران (Tehran university of medical sciences)


نشانی اینترنتی http://ijas.ut.ac.ir/article_53778_19700fd73c719bbc0e65bb5e57bdba90.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/954/article-954-194692.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات