این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
جمعه 5 دی 1404
علوم دامی ایران
، جلد ۴۵، شماره ۳، صفحات ۲۳۵-۲۴۳
عنوان فارسی
تأثیر سطوح مختلف اسیدهای آمینه و روشهای دسترسی به دان بر عملکرد تولیدی و سیستم ایمنی جوجههای گوشتی
چکیده فارسی مقاله
هدف از این مطالعه، بررسی اثرات سطوح مختلف آمینو اسید و روشهای دسترسی به دان بر عملکرد و سیستم ایمنی جوجه های گوشتی بود. این آزمایش در قالب طرح کاملا تصادفی و به روش فاکتوریل با سه روش دسترسی به دان و دو سطح اسیدآمینه انجام شد. از 12 روزگی تا پایان دوره پرورش سه روش دسترسی آزاد به دان، محدودیت غذایی با دسترسی متناوب و محدودیت غذایی با دسترسی پیوسته به دان اعمال شد. جیره های آزمایشی شامل دو سطح اسید آمینه لیزین طبق سطح پیشنهادی سویه آرین و سطح 8 درصد بیشتر از آن بود. هر تیمار شامل 6 تکرار و هر تکرار دارای 23 قطعه جوجه گوشتی بود. محدودیت غذایی با دسترسی پیوسته به دان بهطور معنیدار )05/0(P< سبب کاهش درصد تلفات و حذفی شد. با اعمال روشهای خوراکدهی متناوب و پیوسته ضریب تبدیل غذایی بهطور معنیدار )05/0(P< بهبود یافت. با افزایش سطح اسیدهای آمینه درصد لنفوسیت کاهش، درصد هتروفیل و نسبت هتروفیل به لنفوسیت افزایش یافت )05/0(P
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Effect of different levels of amino acids and feeding methods on growth performance and immune responses in broiler chickens
چکیده انگلیسی مقاله
The objective of this study was to investigate the effects of different levels of amino acid and feeding methods on performance and immune system of broiler chickens. Experimental design was based on completely randomized design in a factorial arrangement with 3 feeding methods [control (ad libitum feed intake), intermittent feeding (IF) and continuous feed withdrawal (FW)), and 2 amino acid levels (level recommended by Arian and 8 % more). Each treatment was replicated 6 times with 23 male broilers per replicate. The CFW method was associated with a decreased mortality rate (P< 0.05). The IF and FW methods improved feed conversion ratio (P< 0.05). In CFW and IF feeding programs, the relative weight of spleen was increased (P< 0.05). At higher amino acid level, the percentage of circulatory lymphocyte was decreased and that of heterophil and heterophil to lymphocyte ratio were increased (P< 0.05). In conclusion, it seems that the FW feeding regimen with Arian recommended amino acid level might have a positive effect on the cellular but not the humeral immune system with no adverse effect on growth performance.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
کاضم یوسفی کلاریکلایی | کاضم
دانشجوی دکتری، گروه علوم دامی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تهران (Tehran university)
حسین مروج |
دانشیار گروه علوم دامی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تهران (Tehran university)
سیدعبداله حسینی | s a
عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات علوم دامی کشور
عباس پاکدل |
دانشیار بخش ژنتیک و اصلاح دام گروه علوم دامی دانشکده مهندسی کشاورزی دانشگاه صنعتی اصفهان
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه صنعتی اصفهان (Isfahan university of technology)
نشانی اینترنتی
http://ijas.ut.ac.ir/article_53780_1eb599770705d4b3da6fef25ac280820.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/954/article-954-194693.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات