این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
چهارشنبه 3 دی 1404
علوم دامی ایران
، جلد ۴۵، شماره ۳، صفحات ۲۴۵-۲۵۵
عنوان فارسی
اثر نوع مکمل چربی بر تولید و ترکیب شیر و فراسنجههای خون در دورۀ انتقال در گاو هلشتاین
چکیده فارسی مقاله
هدف از آزمایش حاضر، ارزیابی تأثیر مصرف روغن ماهی در مقایسه با چربی اشباع پالم، بر سلامت پستان و عملکرد شیردهی در گاو هلشتاین بود. ده رأس گاو هلشتاین چندبارزاییده از شش هفته پیش از زایش تا 63 روز پس از آن مطالعه شدند. مقدار خوراک مصرفی و تولید شیر بهطور روزانه، ترکیبات شیر، وزن و امتیار وضعیت بدنی بهطور هفتگی و فراسنجههای خونی با فواصل 21 روز تعیین شدند. روغن ماهی موجب افزایش تولید شیر از هفتۀ ششم شیردهی به بعد گردید (05/0P<). از بین ترکیبات شیر، تنها درصد و مقدار چربی شیر تحت تأثیر نوع مکمل چربی قرار گرفت و در گاوهای دریافتکننده روغن ماهی کاهش یافت (05/0P <). امتیاز (05/0P <) سلولهای سوماتیک شیر با مصرف روغن ماهی کاهش یافت. در میان فراسنجههای خون، غلظت کلسترول کل، LDL- کلسترول و نسبت LDL به HDL سرم در گروه دریافتکننده روغن ماهی در مقایسه با گروه مصرفکننده چربی اشباع پالم کاهش معناداری یافتند (05/0P<). نتایج این مطالعه نشان میدهد مصرف روغن ماهی در دوره انتقال، علاوه بر حفظ تولیـد شیر، میتواند شدت توازن منفی انرژی را در اوایل شیردهی کاهش دهد و از بار میکروبی شیر نیز بکاهد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
The effect of supplemental n-3 fatty acids during pre- and post-partum diets on health and production of Holstein dairy cows
چکیده انگلیسی مقاله
The aim of this experiment was evaluating effect of fish oil versus palm oil on mammary gland health and milk production in Holstein cows. Ten multiparous Holstein cows were used from six week before up to 63 days after parturition. Feed intake and milk production were recorded daily, milk composition, body weight and body condition score were measured weekly and blood metabolites were determined 21 day intervals. Milk production with fish oil consumption was increased from 6th weeks of lactation (P< 0.05). Among milk composition, only percentage and yield of milk fat were decreased in FO group (P< 0.05). Milk somatic cell count (P=0.06) and score (P< 0.05) were decreased with fish oil consumption. Among blood metabolites, serum total cholesterol, LDL-cholesterol and LDL to HDL-cholesterol ratio were decreased in FO group (P< 0.05). Results indicated that consumption of fish oil in transition period besides conserving milk production can alleviate undesirable effects of negative energy balance in early lactation, and decrease milk somatic cell count.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
هدی جواهری بارفروشی | javaheri barforoushi
دانش آموخته دکتری، دانشکده علوم و مهندسی کشاورزی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج، و استادیار بخش تحقیقات مدیریت پرورش دام و طیور موسسه تحقیقات علوم دامی کشور، کرج
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تهران (Tehran university)
آرمین توحیدی |
دانشیار گروه علوم دامی، دانشکدۀ علوم و مهندسی کشاورزی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تهران (Tehran university)
حسن صادقی پناه |
استادیار بخش تحقیقات مدیریت پرورش دام و طیور مؤسسه تحقیقات علوم دامی کشور، کرج، ایران
مهدی ژندی |
استادیار گروه علوم دامی، دانشکدۀ علوم و مهندسی کشاورزی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تهران (Tehran university)
سعید زین الدینی |
دانشیار گروه علوم دامی، دانشکدۀ علوم و مهندسی کشاورزی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج، ایران،
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تهران (Tehran university)
نشانی اینترنتی
http://ijas.ut.ac.ir/article_53781_ee9200a2b5ec737797420dc1c2e71220.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/954/article-954-194694.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات