این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 4 دی 1404
علوم دامی ایران
، جلد ۴۵، شماره ۱، صفحات ۳۷-۴۲
عنوان فارسی
تأثیر سطوح گوناگون ویتامین C بر میزان تخمگذاری ملکه و پروتئین بدن زنبوران کارگر در کلنیهای زنبور عسل (Apis mellifera L.)
چکیده فارسی مقاله
نقش ویتامینها در تغذیۀ زنبور عسل بهویژه در مواقعی که تغذیۀ کمکی با شکر یا جایگزینهای گرده مطرح میگردد اهمیت دارد. به همین منظور تأثیرات سطوح گوناگون ویتامین C بر میزان تخمگذاری ملکه و پروتئین بدن زنبوران کارگر مورد پژوهش قرار گرفت. در این آزمایش کلنیهای استفادهشده ازنظر جمعیت (5 قاب) و ملکۀ همسن، یکسانسازی شدند و همراه با شربت شکر(1:1) در سه سطح 2000، 4000، و 6000 میلیگرم ویتامین C در هر کیلوگرم شربت و گروه شاهد که فقط شربت شکر مصرف میکردند، مقایسه شدند. عملیات صحرایی در مدت 60 روز از دهم اردیبهشتماه تا دهم تیرماه (45 روز تغذیه با شربت ویتامینه و 15 روز بعد از مصرف ) انجام گرفت. میزان تخمگذاری ملکه با استفاده از کادر تقسیمشده به مربعهایی با ابعاد 5×5 سانتیمتر و پروتئین بدن براساس درصد وزن بدن اندازهگیری شد. نتایج آنالیز آماری نشان داد که بین تیمارها ازنظر میزان تخمگذاری تفاوت معنیداری وجود داشت (05/0p<). بیشترین میزان تخمگذاری ملکه مربوط به تیمار 2000 میلیگرم در کیلوگرم شربت (9049 سانتیمتر مربع) بود و کمترین میزان تخمگذاری را تیمار شاهد (4848 سانتیمتر مربع) داشت. بررسی میانگین درصد پروتئین بدن زنبوران کارگر تغذیهشده با سطوح گوناگون ویتامین C نشان داد که تیمارها با یکدیگر تفاوت معنیداری داشتند (05/0p<). بالاترین درصد پروتئین بدن در تیمار 2000 میلیگرم ویتامین C در کیلوگرم شربت (45/57 درصد ) بود و کمترین میزان را تیمار 4000 میلیگرم ویتامین در کیلوگرم شربت (50/47 درصد ) داشت. با توجه به نتایج بهدستآمده میتوان گفت افزودن 2000 میلیگرم ویتامینC در کیلوگرم به تغذیۀ بهاره (شربت 50 درصد شکر) سبب افزایش تخمگذاری ملکه و پروتئین بدن زنبوران کارگر میگردد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
پروتئین بدن، تخمگذاری ملکه، زنبورعسل، ویتامین C،
عنوان انگلیسی
Effect of different levels of vitamin C on queen laying rate and body protein percentage of worker in honey bee colonies (Apis mellifera L.)
چکیده انگلیسی مقاله
Role of vitamins in bee nutrition is very important especially in case of supplemental feeding with sugar and pollen substitutes. In this experiment effects of different levels of vitamin C on the rate of queen lying and workers body protein were studied. Experimental colonies had the same age queens and the same population (5 frames). This study was held at April and July 2011 in three levels of vitamin C (2000, 4000 and 6000 ppm) with sugar syrup (50%) while the control group fed syrup without vitamin C for 45 days. Results of statistical analysis showed that between treatments in terms of queen lying was significantly different (P< 0.05). The highest laying rate observed in treatment with 2000 ppm vitamin C and the lowest observed in control group with 9049, 4848cm2, respectively. Also, average percent of workers body protein fed by different levels of vitamin C showed that treatments are significantly different (P< 0.05). The highest percent of protein was in treatment with 2000 ppm (57.45 percent) while the lowest was in treatment 4000 ppm (47.50 percent). According to our results adding of vitamin C (2000 ppm) to syrup, could increase rate of queen lying and the workers body protein.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
body protein, honeybee, queen lying, vitamin C
نویسندگان مقاله
اردشیر احمدی |
کارشناس ارشد، دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه آزاد اسلامی سنندج (Islamic azad university of sanandaj)
غلامعلی نهضتی |
استادیار، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تهران (Tehran university)
محمد امیری زندی | amiri zandi
استادیار، دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه آزاد اسلامی سنندج (Islamic azad university of sanandaj)
سعید عباسی |
دانشجوی کارشناسی ارشد، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تهران (Tehran university)
نشانی اینترنتی
http://ijas.ut.ac.ir/article_51747_5fffb22d74688718eee9a25d65d5fdbe.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/954/article-954-194713.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات