این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 4 دی 1404
علوم دامی ایران
، جلد ۴۴، شماره ۴، صفحات ۳۲۹-۳۳۵
عنوان فارسی
اثر روغن ماهی و اسانس آویشن برعملکرد پروار و خصوصیات لاشۀ بزغالههای مهابادی
چکیده فارسی مقاله
در این مطالعه اثر روغن ماهی و اسانس آویشن بر عملکرد و خصوصیات لاشۀ بزغالههای نر مهابادی بررسی شد. برای این منظور 28 رأس بزغاله نژاد مهابادی 4 تا 5 ماهه با میانگین وزن اولیۀ 8/2±8/17 کیلوگرم بهطور تصادفی با یکی از چهار جیرۀ: 1. شاهد، 2. 2/0 درصد اسانس آویشن، 3. 2درصد روغنماهی؛ و 4. 2درصد روغنماهی+2/0درصد اسانس آویشن، بهصورت انفرادی و به مدت 84 روز تغذیه شدند. بزغالهها هر 21 روز وزنکشی شدند و در انتهای آزمایش کشتار شدند. میانگین مادۀ خشک مصرفی، افزایش وزن روزانه، و ضریب تبدیل غذایی تحت تأثیر روغن ماهی و اسانس آویشن قرار نگرفت (05/0P)، اما وزن نهایی، وزن لاشۀ گرم، بازده لاشه، مساحت عضلۀ چشمی، طول لاشه، وزن کبد و کلیه، چربی احشایی، و چربی کلیه تحت تأثیر اسانس آویشن و روغن ماهی قرار نگرفت (05/0>P). درصد و وزن قطعات متفاوت لاشه، و همچنین عضله، چربی، و استخوان تفکیکشده از دندهها تحت تأثیر روغن ماهی و اسانس آویشن قرار نگرفت (05/0>P). نتایج این آزمایش نشان میدهد که مکملسازی جیرۀ بزغالههای مهابادی با روغن ماهی و اسانس آویشن تأثیر چندانی روی عملکرد و صفات لاشه ندارد، ولی روغن ماهی باعث افزایش ضخامت چربی پشتی میشود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
اسانسآویشن، چربی پشتی، خصوصیات لاشه، روغن ماهی،
عنوان انگلیسی
Effect of Fish Oil and Thyme Essence on Fattening Performance and Carcass Traits of Mahabadi Kids
چکیده انگلیسی مقاله
The present study was carried out to determine the effects of fish oil long-chain fatty acids and thyme essence supplementation on performance and carcass traits in Mahabadi goat kids. Twenty-eight Mahabadi goat kids (average initial BW of 17/8 ± 2/8 kg, 4-5mo) were randomly assigned to four treatments of: 1. control (basal diet), 2. 0.2% thyme essence, 3. 2% fish oil, and 4. 2% fish oil +0.2% thyme essence addition to the basal diet. Animals were kept in individual pens with self-mangers for 84d. The kids were weighed at 21 day intervals and finally slaughtered at the end of the trial. Dry matter intake, average daily gain and feed conversion ratios were not found affected by fish oil and thyme essence. Addition of 2% fish oil increased fat depth on the 12th rib (P< 0.05). Dressing percentage, eye muscle area, carcass length, liver and kidney weight, abdominal and kidney fat were not affected by the treatments (P>0.05). Percentages or weights of ribs, dissected muscle, fat and bone, and as well, the percentages of wholesale cuts of the carcass were not affected by fish oil and thyme essence additions (P> 0.05). The results finally indicated that supplementation of goat kids' diets with fish oil and thyme essence did not influence carcass traits and growth performance but, back fat thickness increased through fish oil supplementation.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
back fat, carcass traits, Fish oil, Thyme essence
نویسندگان مقاله
امین هژیری | هژیری
کارشناس ارشد گروه علوم دامی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تهران (Tehran university)
مهدی گنج خانلو |
استادیار گروه علوم دامی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تهران (Tehran university)
ابوالفضل زالی |
دانشیار گروه علوم دامی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تهران (Tehran university)
علی امامی |
دانشجوی دکتری تغذیۀ دام گروه علوم دامی دانشگاه بیرجند
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه بیرجند (Birjand university)
امیر اکبری افنجانی | akbari افنجانی
دانشجوی دکتری تغذیۀ دام گروه علوم دامی دانشگاه زنجان
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه زنجان (Zanjan university)
نشانی اینترنتی
http://ijas.ut.ac.ir/article_50376_26cea0c9b264dfe0fcc75ebea9b346f7.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/954/article-954-194723.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات