این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 4 دی 1404
علوم دامی ایران
، جلد ۴۴، شماره ۲، صفحات ۱۵۷-۱۶۶
عنوان فارسی
بررسی اثرات تغذیه ال-آرژنین بر عملکرد رشد، صفات لاشه و فراسنجههای خونی در جوجههای گوشتی
چکیده فارسی مقاله
چکیده هدف از مطالعه حاضر تعیین اثرات سطوح مختلف ال-آرژنین بر عملکرد رشد، صفات لاشهای و فراسنجههای خون در جوجه مرغهای گوشتی سویه راس در دوره آغازین بود. در این آزمایش تعداد 192 جوجه مرغ گوشتی یک روزه سویه راس در قالب طرح کاملا تصادفی با 4 جیره غذایی تغذیه شدند که هر جیره غذایی شامل 4 تکرار بود. جیرههای غذائی حاوی مقادیر 100%، 153%، 168% و 183 % آرژنین قابل هضم بر اساس توصیه کاتالوگ راس بودند و از 1 تا 10 روزگی تغذیه شدند. در روز دهم آزمایش، تعداد سه جوجه از هر تکرار به صورت تصادفی انتخاب، نمونههای خون از هر کدام جمع آوری شده و کشتار شدند تا صفات لاشه و پارامترهای خونی مورد اندازهگیری قرار گیرد. نتایج نشان دادند که جیره غذایی آرژنین اثر معنیدار افزاینده (05/0 P<) بر وزن 10 روزگی، افزایش وزن روزانه، بازده خوراک، وزن لاشه، بازده لاشه، وزن و ضخامت ماهیچه سینهای، وزن ران، وزن قلب، وزن و طول دئودنوم، ژژنوم و ایلئوم داشت، در حالی که وزن چربی شکمی لاشه کاهش (05/0 P<) یافت. همچنین مکمل آرژنین غلظتهای پلاسمائی ترییدوتیرونین (T3) و تیروکسین (T4) را افزایش (05/0 P<) داد، ولی غلظتهای پلاسمائی کلسترول، تریگلیسرید و اوره را کاهش (05/0 P<) داد. بر اساس نتایج حاصل از این مطالعه، مصرف میزان 168% آرژنین قابل هضم بر اساس توصیه کاتالوگ راس، بهترین نتیجه را در بهبود رشد و صفات لاشه و در جیره حاوی 183 % آرژنین قابل هضم بر اساس توصیه کاتالوگ راس، بیشترین کاهش چربی لاشه را در پی داشته است.
کلیدواژههای فارسی مقاله
آرژنین، عملکرد رشد، صفات لاشه، فراسنجههای خونی، جوجه گوشتی،
عنوان انگلیسی
An Evaluation of the Effect of Feeding L-arginine on Growth Performance, Carcass Traits and Blood Parameters in Broiler Chickens
چکیده انگلیسی مقاله
The objective of the present study was to determine the effects of different levels of L-arginine in the diet on the growth performance, carcass traits, and blood parameters of female Ross broiler chickens within their starter period. A number of, 192 day old female Ross broiler chickens were fed with 4 dietary treatments in a completely randomized design, each dietary treatment had 4 replication. Dietary treatments included 100, 153, 168 and 183% of digestible arginine, as based on the Ross catalogue recommendation. The birds, were fed from day 1 to 10. On the 10th day of experiment, three chickens per replication were randomly selected, blood samples were collected from each, and then the birds were slaughtered to measure carcass traits and determine blood parameters. The results revealed that dietary arginine treatments significantly (P< 0.05) affected the increase in 10-day body weight, daily weight gain, feed efficiency, carcass weight, carcass efficiency, weight and thickness of breast muscle, thigh weight, heart weight, weight plus length of duodenum, jejunum, and ileum; while decreasing (P< 0.05) carcass abdominal fat weight. Arginine supplementation also increased (P< 0.05) plasma concentrations of triiodothyronine (T3), thyroxin (T4while decreasing (P< 0.05) plasma concentrations of cholesterol, triglyceride, and urea. According to the results of the study, a consumption level of 168% digestible arginine, as based upon Ross catalogue recommendations, rendered the most desirable results on growth improvement and carcass traits, while the diet containing 183% digestible arginine, also based upon Ross catalogue recommendations, led to the greatest fat carcass reduction.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
مرضیه ابراهیمی |
دانش آموخته دکتری پردیس کشاورزی و منایع طبیعی دانشگاه تهران و استادیار دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تهران (Tehran university)
احمد زارع شحنه | zare shahneh
استاد پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تهران (Tehran university)
محمود شیوازاد |
استاد پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تهران (Tehran university)
زربخت انصاری پیرسرایی | ansari pirsaraei
استادیاردانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
مجید تبیانیان |
استادیار موسسه تحققات سرم و واکسن رازی-کرج
مسعود ادیب مرادی |
دانشیار دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تهران (Tehran university)
کرامت نوریجلیانی | نوریجلیانی
دانشیار دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی تهران (Tehran university of medical sciences)
نشانی اینترنتی
http://ijas.ut.ac.ir/article_35565_69fa145e123dcf4bb37a38955713b712.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/954/article-954-194747.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات