این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 4 دی 1404
علوم دامی ایران
، جلد ۴۳، شماره ۴، صفحات ۴۴۹-۴۵۶
عنوان فارسی
تاثیر پروبیوتیک و اسید فرمیک بر سیستم ایمنی جوجههای گوشتی
چکیده فارسی مقاله
دراین تحقیق تاثیر پروبیوتیک پروتکسین و اسید فرمیک بر سیستم ایمنی هومورال و سلولی 200 قطعه جوجه یکروزه گوشتی نژاد کاب 500 در قالب طرح کاملا تصادفی با 4 تیمار و 5 تکرار و تعداد 10 مشاهده در هر تکرار مورد بررسی قرار گرفت. جوجههای گروه اول به عنوان شاهد (C) در نظر گرفته شد و از جیره پایه استفاده نمودند. جوجههای گروه دوم (P) از جیره حاوی g/kg1/0 پروبیوتیک پروتکسین، جوجههای گروه سوم (F) از جیره حاوی 8/0% اسید فرمیک و جوجههای گروه چهارم (P+F) از جیره حاوی g/kg1/0پروتکسین و 8/0% اسید فرمیک بصورت مخلوط در دان استفاده کردند. جهت ارزیابی عملکرد، مصرف خوراک روزانه، افزایش وزن روزانه و ضریب تبدیل غذایی محاسبه شد. جهت ارزیابی ایمنی هومورال به جوجهها در روز 8 و 22 دوره پرورش گلبول قرمز گوسفند (SRBC) تزریق شد و در روزهای 21، 28، 35 و 42 سطوح مختلف آنتی بادی بر علیه SRBC با روش هماگلوتیناسیون اندازهگیری شد. جهت ارزیابی ایمنی سلولی در روز 16 دوره پرورش فیتوهماگلوتینین (PHA-P) زیر پوست بال تزریق شد و 24 و 48 ساعت بعد از تزریق پاسخ پوست مورد بررسی قرار گرفت. پس از کشتار وزن تیموس و بورس فابرسیوس اندازه گیری شد. نتایج نشان داد مصرف خوراک روزانه و ضریب تبدیل غذایی در گروههای آزمایشی کاهش یافت )05/0(P<. تیتر Anti-SRBC تام درگروههای P و P+F مقادیر بالاتری داشت و تفاوت آن با گروههای شاهد و F معنیدار بود )05/0(P<. تیتر IgG و IgM تحت تاثیر گروههای آزمایشی قرار نگرفت. 24 و 48 ساعت پس از تزریق PHA-P در همه گروهها بهبود پاسخ ایمنی سلولی مشاهده شد )05/0(P<. مصرف پروتکسین و اسید فرمیک به تنهایی و با هم باعث افزایش وزن تیموس و بورس فابرسیوس شد )05/0(P<. نتایج این تحقیق نشان داد پروتکسین باعث بهبود سیتم ایمنی هومورال و سلولی شد، اسید فرمیک تاثیری بر ایمنی هومورال نداشت اما باعث بهبود سیستم ایمنی سلولی شد. مصرف همزمان پروتکسین و اسید فرمیک تاثیر سینرژیستی بر سیستم ایمنی طیور نداشت.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Effect of Probiotic and Formic Acid on Immune System of Broilers
چکیده انگلیسی مقاله
The effects of probiotic (Protexin) and formic acid were studied on humoral and cellular immunity in 200 Cobb broiler chicks in a completely randomized design of with 4 treatments and 5 replications (10 observations per replicate). Control group (C) did not receive any other than the base treatment. The chicks in the second (P), third (F) and forth (P+F) groups were fed with feed, which contained 0.1 g/kg Protexin, 0.8% formic acid vs. 0.1 g/kg Protexin + 0.8% formic acid in their diets, respectively. Daily feed intake weight gain. and feed conversion rates were recorded. The birds were immunized with Sheep Red Blood Cells (SRBC) on days 8 and 22 of age while serum antibody levels (produced in response to SRBC) being assessed through Hemagglutination Assay Technique on days 21, 28, 35, and 42. Skin response to Phytohemagglutinin-P (PHA-P) injected intradermally on day 16 was recorded 24 and 48 h following after injection. The weights of thymus and bursa of fabricius were also recorded following slaughter. The results indicated that daily feed intake and feed conversion rates decreased in the treatment groups (P< 0.05). Groups P and P+F increased in mean of total anti-SRBC titer (P< 0.05). IgG and IgM titers were not affected by experimental groups. Protexin and formic acid increased cellular immunity upon PHA-P injection after 24 and 48 h (P< 0.05). Thymus and bursa of Fabricius weights increased in treatment groups (P< 0.05). It is concluded that protexin improved cellular and humoral immunity; formic acid improved cellular immunity but not the humoral immunity. Synergism effect of protexin and formic acid was not observed.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
نیلوفر میربابایی لنگرودی | mirbabaei langroudi
دانش آموخته کارشناسی ارشد
مهرداد محمدی |
دانشیار دانشگاه گیلان
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه گیلان (Guilan university)
محمد روستایی علیمهر | roostaei alimehr
استادیار دانشگاه گیلان
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه گیلان (Guilan university)
نشانی اینترنتی
http://ijas.ut.ac.ir/article_30265_f1ba13a52f32151f51e6c61ebb567b78.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/954/article-954-194765.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات