این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 4 دی 1404
علوم دامی ایران
، جلد ۴۳، شماره ۲، صفحات ۲۷۹-۲۸۶
عنوان فارسی
مطالعه فنوتیپی و ژنتیکی صفات تولیدی گاومیشهای ایران
چکیده فارسی مقاله
به منظور بررسی اثر عوامل محیطی موثر بر صفات تولید شیر و مقدار چربی 240 روز گاومیشهای ایران، مطالعهای روی 22596 رکورد تولید شیر و 22165 رکورد مقدار چربی انجام شد. برای برآورد مولفههای (کو)واریانس صفات ذکر شده، تجزیههای یک صفتی و دو صفتی در پنج دوره شیردهی انجام شد. بیشترین داده مورد استفاده مربوط به تولید شیر در دوره شیردهی اول (4482) بود که توسط ایستگاههای مختلف اصلاح نژادی در سطح کشور طی سالهای 1365 تا 1387 جمع آوری شده بود. برآورد روند ژنتیکی برای دو صفت مذکور نیز انجام شد. به غیر از فصل زایش بر تولید شیر و دوره شیردهی بر مقدار چربی، بقیه عوامل موجود در مدل تاثیر معنیدار (01/0>p) داشتند. واریانس ژنتیکی قابل ملاحظهای برای صفات مورد مطالعه در جمعیت مورد بررسی مشاهده شد به گونهای که وراثتپذیری این صفات از متوسط تا بالا برآورد شد. متوسط وراثتپذیری حاصل از تجزیههای یک صفتی و دو صفتی برای تولید شیر در پنج دوره شیردهی به ترتیب 49/0، 41/0، 54/0، 47/0 و 35/0 و برای مقدار چربی به ترتیب 45/0، 36/0، 55/0، 40/0 و 50/0 بدست آمد. همبستگی ژنتیکی بین صفات تولید شیر در دورههای شیردهی مختلف با یکدیگر بزرگتر از این همبستگی بین صفات مقدار چربی در دوره های شیردهی مختلف برآورد شد. همچنین همبستگی ژنتیکی بین صفات تولید شیر و مقدار چربی در هر کدام از دورههای شیردهی مثبت و بالا برآورد شد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
پارامترهای ژنتیکی، صفات تولیدی، عوامل محیطی، گاومیش.،
عنوان انگلیسی
A Phenotypic and Genetic Study of Production Traits of Iranian Buffalloes
چکیده انگلیسی مقاله
To study the effects of environmental factors on milk and fat yields (240day) traits of Iranian buffaloes, 22596 and 22165 records were utilized for milk and fat yield traits, respectively. Uni and bivariate analysis for estimation of (co)variation components of the traits were done in five lactations. Milk yield in the 1st lactation had the highest number of records (4482), collected through Center of Animal Breeding during 1986 2009. Estimation of genetic trends for both traits in the 1st lactation was also done. All factors except age at calving and season of calving exerted significant effects (p< 0.01) on mile yield. Also all factors except age at calving significantly affected fat yield (p< 0.01). High additive genetic variation was observed in this population and resulted in high heritability for either of the traits. Average heritability obtained from single and double trait genetic analyses for milk yield at five lactations were 0.49, 0.41, 0.54, 0.47 and 0.35 while for fat yield they amounted to 0.45, 0.36, 0.55, 0.40 and 0.50, respectively. Genetic correlations of milk yield in different lactations were higher than those for fat yield in different lactations. Genetic correlations among milk and fat yields in different lactations were high and positive.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
کریم حسن پور |
دانشجوی ارشد دانشگاه تهران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تهران (Tehran university)
محمد مرادی شهربابک | moradi shahrbabak
استاد دانشگاه تهران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تهران (Tehran university)
مصطفی صادقی |
استادیار دانشگاه تهران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تهران (Tehran university)
داود کیانزاد |
کارشناس ارشد مرکز اصلاح نژاد دام و بهبود تولیدات دامی
نشانی اینترنتی
http://ijas.ut.ac.ir/article_28536_d936748d74329327f939b1c2e4b1a0de.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/954/article-954-194803.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات