این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم دامی ایران، جلد ۴۲، شماره ۴، صفحات ۳۲۹-۳۳۶

عنوان فارسی تعیین سطح مناسب متیونین در مرغ‌های مادر گوشتی با استفاده از روش اقتصادی حداکثرسازی سود و تصمیم‌گیری بر مبنای پاسخ‌های چندگانه
چکیده فارسی مقاله به منظور تعیین سطح مناسب متیونین در جیره مرغ‌های مادر گوشتی آرین، آزمایشی در قالب طرح کاملاً تصادفی با شش تیمار (جیره‌ها حاوی سطوح 2/0، 25/0، 3/0، 35/0، 4/0 و 45/0 درصد متیونین)، با 5 تکرار و 7 قطعه مرغ و یک قطعه خروس در هر تکرار به مدت 8 هفته (35-28 هفتگی) انجام شد. جیره‌ها از لحاظ مواد مغذی یکسان بودند به‌طوری که تنها عامل متغیر میزان متیونین موجود در جیره‌ها بود. در طول دوره آزمایش صفات تولید تخم‌مرغ، وزن تخم‌مرغ و تلفات، توده تخم‌مرغ تولیدی، محتوی تخم‌مرغ و ضریب تبدیل غذایی، میزان جوجه درآوری، درصد تخم‌مرغ‌های قابل جوجه‌کشی، درصد تخم‌مرغ‌های نطفه دار، درصد جوجه‌های درجه 1 و 2، وزن جوجه‌ها و خواص کیفی تخم‌مرغ مورد بررسی قرار گرفت. در پایان برای تعیین بهترین سطح از روش مدیریتی Simple additive weighted ((SAW، Technique for Order Preference by Similarity to Ideal TOPSIS) Solution) و روش اقتصادی استفاده شد. در این روش برای انتخاب بهترین تیمار از صفاتی که در تجزیه و تحلیل آماری تفاوت معنی‌دار داشتند، استفاده شد. صفاتی چون درصد تولید، وزن توده تخم‌مرغ، محتوی تخم‌مرغ، ضریب تبدیل، واحد هاو، تخم‌مرغ قابل جوجه‌کشی و تیتر پاسخ به گلبول قرمز گوسفندی (SRBC) مورد استفاده قرار گرفت. بر اساس نتایج حاصله سطح مناسب متیونین در مرغ‌های مادر گوشتی با استفاده از روش مدیریتی SAW و TOPSIS و روش اقتصادی به ترتیب 329/0، 297/0 و 307/0 درصد جیره مرغ‌های مادر بود. لذا بر اساس نتایج این تحقیق، بهترین سطح متیونین در جیره مرغ‌های مادر 33/0- 3/0 درصد است.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Optimization of Methionine Level in Broiler Breeder Diets, Using of Maximized Economic Profit and Multi-Criteria Decision Making Methods
چکیده انگلیسی مقاله An experiment was conducted to determine the appropriate methionine level in broiler breeder’s diet. The treatments consisted of 6 levels of methionine (0.2, 0.25, 0.3, 0.35, 0.4 and 0.45% diets), with 4 replicates of 7 hens each for a duration of 8 weeks and for ages of 28 to 35 weeks. Diets contained similar levels of protein metabolizable energy. The levels of the other amino acids were taken equal in all the diets to ensure that methionine was chosen as the only limiting amino acid in each dietal treatment. Feed intake, egg production, egg weight, settable eggs, egg mass, feed conversion ratio, egg content and SRBC responses were evaluated during the experimental periods. For finding out the optimum methionine level, Simple Additive Weighted (SAW) and Technique for Order Preference by Similarity to Ideal Solution (TOPSIS) methods as well as economic maximum equation were employed. Application of multi attribute decision making system SAW and TOPSIS indicated the appropriate methionine levels as 0.329 and 0.297 percent in the diets, respectively. Total methionine content in the diets, for maximum economic profit (according to feed cost and chick value) was recorded as 0.307. Results finally indicated that using 0.3-0.33 percent methionine in the Arian broiler breeder diets could be approppriately suggested for maximum performance and most economical profit.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله سید عبداله حسینی | seyed abdollah
دانش آموخته دکتری پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران ـ کرج و استادیار، بخش تغذیه مؤسسه تحقیقات علوم دامی کشور، بخش تحقیقات تغذیه
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تهران (Tehran university)

مجتبی زاغری |
دانشیار پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تهران (Tehran university)

هوشنگ لطف الهیان |
استادیار، بخش تحقیقات تغذیه مؤسسه تحقیقات علوم دامی کشور

محمود شیوازاد |
استاد، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تهران (Tehran university)

حسین مروج |
دانشیار، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تهران (Tehran university)


نشانی اینترنتی http://ijas.ut.ac.ir/article_24240_10d3f590d1cdd79cba8831a84d1f444e.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/954/article-954-194824.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات