این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
چهارشنبه 3 دی 1404
علوم دامی ایران
، جلد ۴۲، شماره ۲، صفحات ۱۳۳-۱۴۲
عنوان فارسی
اثر منبع نشاسته جیره بر تولید و ترکیب شیر، گوارشپذیری مواد مغذی و فراسنجههای پلاسمای گاوهای شیرده هلشتاین
چکیده فارسی مقاله
به منظور مطالعه اثر منبع نشاسته جیره روی عملکرد و فراسنجههای پلاسما از 8 راس گاو شیرده چندبار زایش کرده هلشتاین با میانگین روزهای شیردهی 9±83 و میانگین وزن بدن 31±683 کیلوگرم در قالب یک طرح مربع لاتین تکرار شده با 2 مربع و هر مربع با 4 جیره و 4 دوره استفاده شد. جیرههای آزمایشی شامل گندم، جو، ذرت و سیبزمینی خام به عنوان منبع اصلی نشاسته به ترتیب 4/25، 31، 22 و 23 درصد از ماده خشک جیره بودند. نتایج نشان داد که جیرههای آزمایشی بر مصرف ماده خشک اثر معنیداری نداشتند (05/0P>). گاوهای تغذیه شده با جیرهی حاوی سیبزمینی کمترین تولید شیر خام، شیر تصحیح شده برای چربی و شیر تصحیح شده برای انرژی را تولید کردند (05/0< P). درصد چربی شیر گاوهای تغذیه شده با جیره دارای ذرت در مقایسه با سایر جیرهها بالاتر بود اما درصد پروتئین شیر تحت تأثیر جیرههای آزمایشی قرار نگرفت. گاوهای تغذیه شده با جیره حاوی سیبزمینی کمترین بازدهی تولید شیر، بازدهی انرژی خالص شیردهی، تولید نیتروژن شیر و بازدهی استفاده از نیتروژن خوراک را داشتند (05/0P<). جیرههای دارای گندم و ذرت در مقایسه با جیرههای دارای جو و سیبزمینی، قابلیت هضم ماده خشک، ماده آلی، چربی خام و پروتئین خام را به طور معنیداری افزایش دادند (05/0P). اما بیشترین غلظت تریگلیسرید در پلاسمای گاوهای تغذیه شده با جیره دارای سیبزمینی مشاهده شد (05/0P<). با توجه به نتایج به دست آمده، جیره دارای گندم و ذرت، قابلیت هضم مواد مغذی و بازدهی استفاده از انرژی و نیتروژن خوراک و تولید شیر گاوهای شیری را در مقایسه با سیبزمینی خام افزایش داد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Effect of Dietary Starch Source on Milk Production and Composition, Nutrient Digestibility and Plasma Metabolites in Lactating Holstein Cows
چکیده انگلیسی مقاله
The objective of this study was to evaluate the effects of sources of four starch on milk production and composition, nutrients digestibility and blood metabolites of lactating Holstein cows. Eight multiparous Holstein cows (683±31 kg of body weight; 83±9 DIM) were used in a replicated 4×4 Latin square design with 21-d periods. The exprimental diets contained wheat, barley, corn, or potato as the primary source of starch and contained 25.4, 31, 22, and 23 percent of diet DM respectively. Dry matter intake was similar among treatments. Raw, fat, and energy corrected milk production was lower (P< 0.05) in cows fed the potato-based diet compared with other diets. Cows fed the corn-based diet had higher (P< 0.05) milk fat content, but milk protein content was unaffected by the source of dietary starch. Milk production and lactuting net energy efficiency, milk nitrogen and feed nitrogen efficiency was lowes in cows received potato based diet (P< 0.05). Total tract apparent digestibility of dry and organic matter, crude protein and ether extract were higher (P< 0.05) in cows fed the wheat or corn-based diets compared with those fed barley or potato-based diets. Plasma glucose, total cholesterol, HLD-cholesterol and LDL-cholesterol concentrations were similar among experimental diets, but triglycerides concentration was higher (P< 0.05) in cows fed potato-based diet compared with other diets. These results showed that corn and wheat based diets improved the nutrient digestihilty, feed energy and nitrogen efficiency, and milk production compare to potato based diet.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
سید غلامرضا موسوی | seyed gholamreza
دانش آموخته کارشناسی ارشد دانشگاه ایلام
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه ایلام (Ilam university)
فرشید فتاح نیا |
استادیار دانشگاه ایلام
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه ایلام (Ilam university)
حمیدرضا میرزایی الموتی | mirzaei alamoutih
استادیار دانشگاه زنجان
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه زنجان (Zanjan university)
علی اشرف محرابی اولادی | ali ashraf mehrabi oladi
استادیار دانشگاه ایلام
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه ایلام (Ilam university)
حسن درمانی کوهی | darmani kuhi
استادیار دانشگاه گیلان
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه گیلان (Guilan university)
نشانی اینترنتی
http://ijas.ut.ac.ir/article_23186_577091d20eeec50e4cfd5ff030ed121d.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/954/article-954-194844.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات