این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم دامی ایران، جلد ۴۲، شماره ۱، صفحات ۸۵-۹۳

عنوان فارسی ارزشیابی تغذیه ای علوفه ماشک، خلر و گاودانه به روش های شیمیایی و آزمون گاز
چکیده فارسی مقاله در این تحقیق ترکیبات شیمیایی، قابلیت هضم و قابلیت تولید گاز علوفه ماشک (Vicia sativa)، خلر (Lathyrus sativus) و گاودانه Vicia ervilia)) استان اردبیل مورد مطالعه قرار گرفتند. نمونه‌های آزمایشی دارای پروتئین خام 05/19-99/14 درصد، خاکستر خام 54/13-70/11 درصد، ADF 66/32-46/29 درصد، کلسیم 827/0-111/1 درصد، فسفر 03/0-06/0 درصد و قابلیت هضم ماده خشک 46/61- 60/56 درصد بودند. میزان گاز تولیدی پس از 24 ساعت انکوباسیون علوفه گاودانه، خلر و ماشک به ترتیب 57/47، 14/43، 03/41 میلی‌لیتر در 200 میلی‌گرم نمونه بود و علف گاودانه بیشترین گاز تولیدی را نسبت به سایر مواد خوراکی داشت (001/0P<). در علف گاودانه میزان پتانسیل گاز تولیدی (23/52 میلی‌لیتر)، نرخ تولید گاز (133/0 میلی‌لیتر بر ساعت)، اسیدهای چرب کوتاه زنجیر (055/1 میلی‌مول) و انرژی قابل متابولیسم (66/9 مگاژول بر کیلو‌گرم) بطور معنی‌داری بیشتر از علف خلر (به ترتیب 29/48 میلی‌لیتر، 104/0 میلی‌لیتر بر ساعت، 957/0 میلی‌مول و 97/8 مگاژول بر کیلو‌گرم) و علف ماشک (به ترتیب 88/44 میلی‌لیتر، 106/0 میلی‌لیتر بر ساعت، 91/0 میلی‌مول و 64/8 مگاژول بر کیلو‌گرم) بود (05/0P<). با توجه به ترکیب شیمیایی مختلف علوفه مورد آزمایش، مقادیر قابلیت هضم، تجزیه‌پذیری، تولید گاز و انرژی قابل متابولیسم آنها متفاوت بودند، بطوری که بر فراسنجه‌های تجزیه‌پذیری اثر معنی‌دار داشتند.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله ارزش غذایی، استان اردبیل، علوفه بقولات،

عنوان انگلیسی Nutritive Evaluation of Vicia sativa, Lathyrus sativus and Vicia ervilia Forage through Chemical and Gas Production Techniques
چکیده انگلیسی مقاله An experiment was carried out to investigate the nutritive value of hay of Vicia sativa, Lathyrus sativus and Vicia ervilia cultivated in Ardabil province. Digestibility was estimated through in vitro method. Gas Production (GP) was recorded after 2, 4, 6, 8, 12, 24, 48, 72 and 96 h of incubation. Crude protein contents of the tested hay legumes were (14.99-19.05%), Crude Ash (11.70-13.54%), ADF (29.46-32.66%), Ca (1.111-0.827%), P (0.03-0.06%) and Dry Matter Digestibiliy (56.60-61.46%) respectively. The 24 hr gas production volume for heys of Vicia sativa, Lathyrus sativus and Vicia ervilia were 47.57, 4.14, 41.03 mL/200g DM, respectively with Vicia ervilia hey rendering the highest gas production volume (p< 0.001) among the feedstuffs tested. In Vicia ervilia hey, potential gas production (52.23 mL), rate of gas production (0.133 mL h-1), Short Chain Fatty Acids (1.055 mmol), and metabolizable energy (9.66 MJ/kg) were significantly higher than those in Lathyrus sativus (48.29%, 0.104% h-1, 0.957 mmol and 8.97 MJ/kg), and those in Vicia sativa (44.88 mL, 0.106 mL h-1, 0.91 mmol and 8.64 MJ/kg). Considering the different chemical compositions of the tested hay, the values for the traits of: in vitro digestibility, gas production as well as metabolizable energy of feeds were also different and thus significantly and differently affected the degradation parameters.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله -, ., Ardabil Province, Hey legume, nutritive value

نویسندگان مقاله وحیده رزم آذر |
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، کارشناسی ارشد
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

نور محمد تربتی نژاد | noor mohammad
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، استاد
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

جمال سیف دواتی |
مربی دانشکده کشاورزی دانشگاه محقق اردبیلی
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه محقق اردبیلی (Mohaghegh ardabili university)

سعید حسنی |
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، استادیار
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان


نشانی اینترنتی http://ijas.ut.ac.ir/article_22720_5d0a480f3599e26637b2436a7c6a51c6.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/954/article-954-194859.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات