این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم دامی ایران، جلد ۴۱، شماره ۴، صفحات ۲۹۹-۳۰۷

عنوان فارسی اثر سطوح مختلف ویتامین E و روغن سویا بر عملکرد تولیدی و سلامت غده پستان در گاوهای هلشتاین
چکیده فارسی مقاله این آزمایش جهت بررسی اثر سطوح مختلف ویتامین E و روغن سویا بر عملکرد و سلامت غده پستان در گاوهای هلشتاین طراحی شد. 8 راس گاو هلشتاین در اواسط مرحله شیردهی در یک آزمایش فاکتوریل 2×2 در قالب طرح مربع لاتین ناقص تکرار شده با سه دوره21 روزه استفاده شد. تیمارها عبارت بودند از: 1) تیمار شاهد (بدون روغن سویا و بدون ویتامین E)، 2) 3 درصد روغن سویا بدون ویتامین E، 3) بدون روغن سویا- 8000 واحد بین‎المللی ویتامین E، 4) 3 درصد روغن سویا- 8000 واحد بین‎المللی ویتامین E. در پایان دوره، نمونه‌گیری از شیر و خون حیوانات انجام شد. نتایج نشان داد که افزایش ویتامین E خوراک، چربی شیر را افزایش داد. روغن سویا لاکتوز شیر را افزایش و چربی شیر را کاهش داد. روغن سویا و همچنین اثر متقابل روغن سویا و ویتامین Eتأثیری بر شمار سلول‌های بدنی و بار میکروبی شیر نداشتند. حیوانات تغذیه شده با ویتامین E شمار سلول‌های بدنی و بار میکروبی شیر کمتری نسبت به حیواناتی که با ویتامین E تغذیه نشده بودند داشتند. نتایج این تحقیق نشان داد که مصرف ویتامین E در سطوح بالا شمار سلول‌های بدنی شیر را کاهش و سلامت غده پستان را در گاوهای شیرده افزایش می‌دهد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله روغن سویا، سلامت پستان، گاوهای شیری، ویتامین E،

عنوان انگلیسی Effect of Different Levels of Vitamin E and Soybean Oil on Production Performance and on Mammary Gland Health in Holstein Cows
چکیده انگلیسی مقاله This experiment was conducted to determine the effect of feeding Soybean Oil (SO) along with vitamin E on performance and mammary gland health in Holstein cows. Eight Holstein lactating cows were employed in a 2×2 factorial experiment and in an incomplete replicated latin square design. Treatment diets were: 1) 0% SO plus 0 IU of vitamin E, 2) 3% SO plus 0 IU of vitamin E, 3) 0% SO plus 8000 IU of vitamin E, and 4) 3% SO plus 8000 IU of vitamin E. At the end of each period milk and blood samples were taken. Increasing dietary vitamin E increased milk fat. Soybean oil addition decreased milk fat production, and increased milk lactose. Neither soybean oil nor the interaction of SO by vitamin E had any effect on either milk Somatic Cell Count (SCC) or Total Microbial Count (TMC). Animals fed Vitamin E had lower SCC and TMC than animals not fed the vitamin. Results finally indicated that vitamin E supplementation at a high level reduces SCC while increasing mammary glands' health in lactating dairy cows.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله محسن بیات |
دانشجوی سابق کارشناسی ارشد دانشگاه بوعلی¬سینا، همدان

حسن علیعربی | علیعربی
استادیار دانشگاه بوعلی¬سینا

محمدمهدی طباطبایی | mohammad mehdi
دانشیار دانشگاه بوعلی سینا
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه بوعلی سینا (Bu ali sina university)

علی اصغر ساکی | ali asghar
دانشیار دانشگاه بوعلی سینا
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه بوعلی سینا (Bu ali sina university)

داریوش علیپور |
استادیار دانشگاه بوعلی سینا
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه بوعلی سینا (Bu ali sina university)

پویا زمانی |
استادیار دانشگاه بوعلی سینا
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه بوعلی سینا (Bu ali sina university)

احمد احمدی |
مربی دانشگاه بوعلی سینا
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه بوعلی سینا (Bu ali sina university)

زهرا زمانی |
دانشجوی دکتری دانشگاه بوعلی سینا
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه بوعلی سینا (Bu ali sina university)

امیر حسین دزفولیان | amir hossein
دانشجوی کارشناسی ارشد دانشکده کشاورزی دانشگاه بوعلی¬سینا


نشانی اینترنتی http://ijas.ut.ac.ir/article_22333_6d78e9f9c124f6db100678760d8e664a.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/954/article-954-194860.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات