این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
چهارشنبه 3 دی 1404
علوم دامی ایران
، جلد ۴۱، شماره ۲، صفحات ۰-۰
عنوان فارسی
اثر نانو ذرات نقره بر عملکرد و خصوصیات لاشه جوجههای گوشتی
چکیده فارسی مقاله
تأثیر نانو ذرات نقره به عنوان یک افزودنی در تغذیه جوجههای گوشتی با استفاده از 312 قطعه جوجه نر یک روزه از سویه تجاری آربوراکرز پلاس در قالب یک طرح کاملاً تصادفی با شش تیمار و چهار تکرار بررسی شد. جیرههای آزمایشی بر پایه ذرت سویا و با توجه به احتیاجات توصیه شده NRC (1994) برای سه دوره آغازین، رشد و پایانی تنظیم شدند. از محلول ppm 2000 نانو ذرات نقره به ترتیب به مقدار 400 و 800 میلیلیتر در هر تن جیره و یا هر مترمکعب آب آشامیدنی استفاده شد. دو تیمار (بدون افزودنی، حاوی فلاوومایسین (500گرم در تن) نیز به عنوان تیمارهای شاهد در نظر گرفته شدند. خوراک مصرفی و افزایش وزن جوجهها به طور هفتگی اندازهگیری شد. وزن لاشه، چربی محوطه بطنی و اندامهای گوارشی (کل دستگاه گوارش، کبد و رودههای کور) در پایان دوره آزمایشی، بعد از کشتار دو قطعه جوجه از هر واحد آزمایشی اندازهگیری شد. سطوح مختلف نانو ذرات نقره در جیره و آب آشامیدنی در کل دوره پرورش، تاثیر معنیداری بر عملکرد جوجهها نداشت ولی جوجههائی که در جیره خود آنتی بیوتیک دریافت کرده بودند میزان خوراک مصرفی و افزایش وزن بهتری را نشان دادند (05/0P<). استفاده از 800 میلیلیتر نانو ذرات نقره در جیره و آب آشامیدنی، وزن نسبی کل دستگاه گوارش و کبد را افزایش و چربی احشایی را به طور معنیداری کاهش داد (05/0P<). استفاده از آنتی بیوتیک در جیره موجب کاهش وزن نسبی کل دستگاه گوارش و افزایش درصد لاشه شد (05/0P<). بقایای نانو ذرات نقره در بافت کبد و گوشت سینه جوجههای گوشتی که سطوح مختلف نانو ذرات نقره را در جیره و یا آب آشامیدنی دریافت کرده بودند، مشاهده شد. نتایج حاصل از این آزمایش نشان داد که استفاده از نانوذرات نقره به عنوان افزودنی در تغذیه طیور مناسب نیست. انجام آزمایشات بیشتر در این زمینه ضروری است.
کلیدواژههای فارسی مقاله
جوجه گوشتی، عملکرد، لاشه، نانو ذرات، نقره،
عنوان انگلیسی
Influence of Silver Nanoparticles on Performance and Carcass Properties of Broiler Chicks
چکیده انگلیسی مقاله
The effect of silver nanoparticles as additive on broiler performance was investigated through employed of 312 day-old broiler chiks (Arbor-Acre Plus) in a completely randomized design with 6 treatment diets each in 4 replicates. Corn- soy based diets were formulated for starter, grower and finisher according to NRC (1994) recommendations. The silver nanoparticle solutions (2000 ppm) were added to either diets or drinking water at concentrations of 400 and 800 ml per ton or cubic meter, respectively, to prepare the treatments. Two treatments either with or without antibiotic (flavomycin 500g/t) were considered as control groups. Feed intake and weight gain were weekly recorded. At the end of the experimental period, two birds from each replicate were randomly selected, slaughtered and the weight of carcass, abdominal fat and total digestive organs (total gut tract, caeca and liver) determined. The results showed that different levels of silver nanoparticles in diet and water had not significant effect on broilers performance, but birds fed antibiotic supplemented diet had the highest feed intake and weight gain at the overall rearing period (P< 0.05). The level of 800 cc silver nanoparticles in either diet or drinking water significantly increased the relative weight of gastrointestinal tract and liver but decreased the abdominal fat of the broiler chicks (P< 0.05). Supplementing diets with antibiotic significantly decreased relative weight of gastrointestinal tract and increased carcass yield. Supplementation of nanosilver particles in diet or drinking water resulted in the retention of these particles in the liver and meat of broiler chicks. The results indicate that silver nanoparticles are not suitable for use as feed additives in poultry nutrition, further studies being needed for more accuarate related information.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
broilers, carcass, Nanoparticles, Performance, Silver
نویسندگان مقاله
حامد زرگران اصفهانی | zargaran esfahani
سید داود شریفی | seyed davood
عباس برین |
احمد افضل زاده |
نشانی اینترنتی
http://ijas.ut.ac.ir/article_21504_edf7cc79a6e8c4947ec650e81a987e74.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/954/article-954-194885.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات