این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم دامی ایران، جلد ۴۰، شماره ۲، صفحات ۰-۰

عنوان فارسی اثر روغن منداب روی عملکرد و خصوصیات لاشه گوساله‌های نر هلشتاین
چکیده فارسی مقاله بیست و چهار رأس گوساله نر هلشتاین با میانگین وزن اولیه57±217 کیلوگرم در قالب طرح کاملاً تصادفی با 3 جیره آزمایشی، جیره شاهد بدون روغن منداب و جیره‌های حاوی 2% و 4% روغن منداب (بر اساس ماده خشک جیره) و 8 واحد آزمایشی(تکرار) در هر جیره به مدت 120 روز تغذیه گردیدند. میزان مصرف ماده خشک به صورت روزانه و افزایش وزن گوساله‌ها به صورت ماهانه اندازه‌گیری گردید و پس از 4 ماه تغذیه انفرادی گوساله‌ها کشتار شده و صفات مرتبط با لاشه آنها اندازه‌گیری شد. وزن نهایی و میانگین افزایش وزن روزانه گوساله‌های تغذیه شده با جیره‌های مختلف تفاوت معنی‌داری نداشتند. ولی روغن منداب سبب کاهش معنی دار خوراک مصرفی و بهبود ضریب تبدیل غذایی گوساله‌ها گردید (05/0 P < ). به جز ضخامت چربی روی دنده 12 که در نتیجه استفاده از روغن به طور معنی داری افزایش یافت، استفاده از روغن منداب اثر معنی داری روی بازده لاشه، درصد چربی داخلی و سطح مقطع عضله راسته گوساله ها نداشت. روغن منداب سبب افزایش معنی دار درصد چربی خام و کاهش معنی دار درصد پروتئین خام و رطوبت گوشت بدون استخوان دنده های 10، 11 و 12 گردید، ولی بر میزان خاکستر آن اثر معنی داری نداشت. روغن منداب به طور معنی‌داری سبب افزایش درصد 18:0C و18:1 C و کاهش معنی‌دار 14:0 Cو 16:1 Cدر گوشت بدون استخوان دنده های 11،10 و12 گردید، ولی اثر معنی‌داری روی درصد اسیدهای چرب14:0C، 17:0C، 17:1C، 18:2C و 18:3 Cنداشت. نتایج بررسی های اقتصادی بیانگر آن بود که استفاده از روغن منداب در سطح 4درصد در ماده خشک جیره گوساله های نر پرواری قابل توصیه است.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Effect of Rapeseed Oil on Performance and Carcass Characteristics of Holstein Male Calves
چکیده انگلیسی مقاله Twenty-four Holstein male calves (BW=217±57kg) were employed to evaluate the effects of rapeseed oil supplementation on growth, carcass as well as on meat quality and fatty acid content of longissimus thoracis muscle in a completely randomized design. The calves were divided into three groups and allocated to three diets of: a corn/barley-based diet (C); a diet containing 2% (DM basis) rapeseed oil (LC); and one containing 4% (DM basis) rapeseed oil (HC). Feed offered was recorded daily, the calves were weighed monthly and slaughtered after 4 months of trial. The obtained data indicated that dry matter intake was greater for steers fed C diet than for those fed LC and HC (P< 0.05), but feed efficiency was lower for steers fed C diet rather than LC and HC (P< 0.05). There were no differences (P>0.05) observed in average daily gain, hot carcass weight, and in longissimus muscle area. No differences were observed (P>0.05) in carcass readings except for back fat in which calves fed the HC diet had more back fat as compared to those fed the C diet. There were significant differences observed in meat quality of longissimus thoracis muscle, i. e. the ether extract was significantly increased (P< 0.05) while crude protein and moisture significantly reduced due to being fed LC and HC. The use of rapeseed oil had no effect on muscle ash content (P>0.05). Fatty acid composition was affected by treatments, Feeding LC and HC diets increased (P< 0.05) the percentages of C18:0 and C18:1 while decreasing (P< 0.05) the percentages of C14:0 and C16:1. There were no differences (P>0.05) observed in the percentages of C14:0, C17:0, C17:1, C18:2, and C18:3 of the treatments. Concluding from the economic aspects of the study, ause of 4 percent (DM basis) of rapeseed oil in the diet of growing male calves is recommendable.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله مهدی افتخاری |


کامران رضایزدی |


علی نیکخواه |


اردشیر نجاتی جوارمی | nejati javaremi



نشانی اینترنتی http://ijas.ut.ac.ir/article_20619_bf662b51a93f8e66785b4acb671a00f0.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/954/article-954-194917.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات