این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 4 دی 1404
علوم دامی ایران
، جلد ۳۹، شماره ۱، صفحات ۰-۰
عنوان فارسی
اثر تزریق عصاره برگ زیتون به تخممرغ برعملکرد جوجههای گوشتی
چکیده فارسی مقاله
در این تحقیق اثر تزریق عصاره برگ زیتون در تخممرغ مادر گوشتی به عنوان یک آنتیبیوتیک محرک رشد روی درصد جوجه درآوری، وزن جوجه یکروزه، افزایش وزن جوجههای تولیدی در دورههای آغازین، پایانی و کل دوره، ضریب تبدیل غذایی، میزان خوراک مصرفی، میزان تلفات و کیفیت لاشه مورد بررسی قرار گرفت. 320 عدد تخممرغ به 4 تیمار به طور تصادفی تقسیم شدند و در روز 18 جوجهکشی تزریق انجام گرفت. تیمارها عبارت بودند از: 1- گروه شاهد (Con) بدون تزریق 2- تزریق 1 میلیلیتر آب مقطر استریل داخل کیسه هوا (DW) 3- تزریق 1 میلیلیتر عصاره برگ زیتون حاوی75/0 درصد الوروپین (OL0.75) در کیسههوا 4- تزریق 8/0 میلیلیتر عصاره برگ زیتون حاوی 9/0 درصد الوروپین (OL0.9) در کیسههوا. تزریق عصاره برگ زیتون روی نرخ جوجهدرآوری و وزن جوجههای یکروزه تأثیر معنیداری نداشت. در تیمار OL0.9 در دوره دوم پرورش (6-3 هفتگی) و کل دوره، میانگین افزایش وزن بطور معنیداری کاهش نشان داد (05/0P<). میزان خوراک مصرفی تحت تأثیر تزریق قرار نگرفت. بالاترین ضریب تبدیل (پایینترین راندمان) در دوره دوم و کل دوره پرورش متعلق به تیمار OL0.9 بود و اختلاف معنیداری با سایر تیمارها داشت (05/0P<). میزان تلفات در تیمارها در طول دوره پرورش معنیدار نبود. وزن مرغ پرکنده در تیمار OL0.9 از سایر تیمارها کمتر بود و وزن بورس در تیمارهای OL0.9و OL0.75 به طور معنیداری از سایر تیمارها کمتر بود (05/0P<). اثر تیمارها در دیگر خصوصیات تفکیک لاشه معنیدار نبود. بر اساس نتایج این تحقیق با توجه به اینکه در میزان جوجهدرآوری تأثیر سوئی مشاهده نشد استفاده از دزهای پائین عصاره برگ زیتون امکان پذیر است، اما در این زمینه به تحقیقات بیشتری نیاز است.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Effects of in ovo Injection of Olive Leaf Extracts on Broiler Performance
چکیده انگلیسی مقاله
The effect of in ovo injection of olive leaf extract as a growth promoter antibiotic was studied on hatchability, day old chick weight, growth rate, feed conversion ratio, mortality and carcass efficiency. Three hundred and twenty eggs were divided into 4 groups, and injected on day 18. Treatments consisted of: 1- control (no injection). 2- injection of 1 ml of distilled water in air sac (DW), 3- injection of 1 ml olive leaf extract containing 0.75% of oleuropein (OL0.75) in the air sac. 4- Injection of 1 ml of olive leaf extract contain 0.9% of oleuropein (OL0.9) in air sac. No significant differences were observed in hatchability and in day old chick weight in eggs treated with olive leaf extract. OL0.9 treatment resulted in lowest mean live weight (P< 0.05). Feed intake was not significantly affected by in ovo injection. The highest feed conversion ratio was observed in OL0.9 treatment during the final rearing period. Mortality was not found to be significantly different. Plucked carcass weight ecreased in eggs injected with 0.9% OL and the weight of bursa of fabricius was decreased in OL0.75 and in OL0.9 treatments (P< 0.05). Other carcass parameters were not significantly affected by the treatment. It is concluded that a low dose of olive leaf extract may be recommended to promote egg quality, though more research is needed for further clarification.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
مریم کشاورز معتمدی |
مهرداد محمدی |
مجید متقی طلب |
نشانی اینترنتی
http://ijas.ut.ac.ir/article_20692_5927834610e44def7565eb03fd2d14ce.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/954/article-954-194941.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات