این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
دوشنبه 24 آذر 1404
علوم زیستی ورزشی
، جلد ۷، شماره ۴، صفحات ۵۴۱-۵۶۱
عنوان فارسی
مقایسۀ تأثیرات ضددردی و ضدالتهابی زعفران و ایندومتاسین در پیشگیری و درمان کوفتگی عضلانی تأخیری (DOMS)
چکیده فارسی مقاله
در تحقیق پیش رو مصرف دهروزۀ زعفران و مقایسۀ آن با ایندومتاسین در پیشگیری از کوفتگی عضلانی تأخیری بررسی شد. مطالعه روی 39 دانشجوی پسر سالم در سه گروه زعفران (300 میلیگرم)، ایندومتاسین (75 میلیگرم) و کنترل به مدت ده روز انجام گرفت. پس از هفت روز، با دستگاه پرس پا و وزنۀ معادل 80 درصد حداکثر نیروی ایزوتونیک در چهار نوبت و هر نوبت با 20 تکرار و 3 دقیقه استراحت بین هر نوبت کوفتگی عضلانی ایجاد شد. قبل از دورۀ مصرف و نیز بلافاصله، 24، 48 و 72 ساعت پس از انجام پروتکل ایجاد کوفتگی عضلانی، محیط ران اندازهگیری شد و سنجش ادراک درد با شاخص VAS صورت پذیرفت و همچنین آستانه و حداکثر تحمل درد فشاری بر عضلۀ چهارسر ران اندازهگیری شد و مصرف خوراکی ادامه داشت. از آزمونهای تحلیل واریانس با اندازهگیری مکرر استفاده شد. نتایج نشان داد که زعفران و ایندومتاسین موجب کاهش شایان ملاحظه و معنادار درد و التهاب شد (0001/0P<)، ولی زعفران نسبت به ایندومتاسین تأثیر بیشتری داشت. درصد تحمل درد فشاری در گروه زعفران نسبت به سایر گروهها بیشتر و معنادار بود (0001/0P<). مصرف زعفران در پیشگیری و احتمالاً درمان درد و التهاب ناشی از DOMS مؤثر است.
کلیدواژههای فارسی مقاله
التهاب، ایندومتاسین، درد، زعفران، کوفتگی عضلانی،
عنوان انگلیسی
A comparative study on the antinociceptive and anti-Inflammatory effects of saffron and indomethacin in the prevention of Delayed Onset Muscle Soreness (DOMS)
چکیده انگلیسی مقاله
Current research attempted to compare the effect of 10-day oral supplementation with saffron and indomethacin in the prevention of Delayed Onset Muscle Soreness (DOMS). Thirty-nine healthy and inactive male students divided into three groups: Saffron (300 mg), indomethacin (75 mg), and control groups. Muscle soreness protocol performed with 80% of 1RM in four sessions and each session had 20 repetitions with three minutes rest in between. Seven days before DOMS protocol and immediately after, 24, 48, and 72 h after protocol, thigh circumference, pain perception, pressure pain threshold and maximum tolerate of pressure on the quadriceps muscle were measured and supplementation continued. Repeated measure ANOVA implemented to compare the effect of saffron in each session. The effect size was determined by Cohen's d in each session. Results showed ten days' consumption of saffron and indomethacin significantly decreased the pain perception and muscle inflammation (P< 0.0001). Pain intensity and inflammation in the saffron group was significantly lower than other groups (P< 0.0001). Pain pressure threshold percent in the saffron group was significantly higher as compared with other groups (P< 0.0001). Results obtained from the current research revealing a significant effect of saffron consumption on the prevention of pain and inflammation of delayed muscle soreness.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
عباس معمارباشی |
دانشیار گروه تربیت بدنی و علوم ورزشی دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه محقق اردبیلی (Mohaghegh ardabili university)
علی رجبی |
کارشناس ارشد فیزیولوژی ورزشی دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه محقق اردبیلی (Mohaghegh ardabili university)
نشانی اینترنتی
http://jsb.ut.ac.ir/article_57281_6dce7c96e2c0f8bd7fbb0ec77e1a05b0.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/961/article-961-195847.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات