این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
شنبه 22 آذر 1404
علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱۴، شماره ۳، صفحات ۲۱-۳۰
عنوان فارسی
شیوع ناامنی غذایی در زنان باردار شهر خرمآباد و ارتباط آن با سلامت عمومی و برخی عوامل مرتبط با آن
چکیده فارسی مقاله
سابقه و هدف: ناامنی غذایی میتواند منجر به پیامدهای نامطلوب سلامتی در گروههای مختلف شود. از آن جایی که زنان باردار جز گروههای آسیبپذیر جامعه بوده و ناامنی غذایی آنان ممکن است باعث ایجاد عوارض در دوران بارداری شود، لذا هدف از پژوهش حاضر، بررسی ارتباط امنیت غذایی با سلامت عمومی در زنان باردار مراجعه کننده به مراکز بهداشتی–درمانی شهرستان خرم آباد میباشد. مواد و روشها: این مطالعه روی 148 زن باردار انتخاب شده با روش نمونه گیری خوشه ای تصادفی از 8 مرکز جامع سلامت در خرمآباد انجام گرفت. در این مطالعه برای جمعآوری دادهها از پرسشنامههای امنیت غذایی رادیمر-کرنل، پرسشنامه 28 سوالی سلامت عمومی (GHQ) و فرم ارزیابی تغذیه ای موارد ارجاع شده به کارشناس تغذیه استفاده شد. همچنین برای تعیین وضعیت امنیت غذایی و توصیف دادهها از آزمونهای تحلیلی مناسب آماری مانند Student T test, Chi Square و برای تحلیل دادهها و شناسایی عوامل مرتبط از رگرسیون لجستیک در نرم افزار SPSS ورژن 24 استفاده شد. یافتهها: نتایج این مطالعه نشان داد که امنیت غذایی زنان باردار مورد مطالعه با سطح تحصیلات، تعداد بارداریهای قبلی، نمایه توده بدنی قبل از بارداری و محدوه وزنگیری برحسب BMI قبل بارداری ارتباط معنیدار دارد (05/0p<). همچنین بین عدم امنیت غذایی زنان باردار و کاهش نمرات سلامت عمومی در هر 4 زیر مقیاس ارتباط معنیداری مشاهده شد (05/0p<). بین سن و سابقه سقط در زنان باردار با امنیت غذایی از لحاظ آماری ارتباط معنیداری مشاهده نگردید. نتیجه گیری: زنانی که در خانوارهای ناامن غذایی به سر میبردند با احتمال بیشتری امتیاز سلامت عمومی پایینتر را نشان میدهند و زنان دارای تعداد فرزندان بیشتر و تحصیلات پایینتر بیشتر در معرض خطر هستند.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Prevalence of Food Insecurity in Pregnant Women in Khorramabad City and its Association with General Health and other Factors
چکیده انگلیسی مقاله
Background and Objectives: Food insecurity can result in undesirable health outcomes in various groups. Since pregnant women are of vulnerable groups within the society and their food insecurity may cause complications during pregnancy, the aim of this study was to investigate food security status and other factors linked to general health in pregnant women referred to health care centers in Khorramabad City, Lorestan, Iran. Materials & Methods: This study was carried out on 148 pregnant women selected by random cluster sampling from eight comprehensive health centers in Khorramabad. Food security was assessed using Radimer-Cornell questionnaire. Furthermore, general health questionnaires (GHQ) with 28 questions and nutrition evaluation forms were completed for each subject by health center nutritionists through interviews. For data analysis, statistical tests such as student T test and chi square were used to identify the associated factors of logistic regression. Results: Results demonstrated that the food security of pregnant women was significantly correlated with education level, number of previous pregnancies, pre-pregnancy body mass index (BMI) and weight gain range based on pre-pregnancy BMI (P< 0.05). Moreover, a significant negative relationship was seen between the food insecurity of pregnant women and their general health scores in all four subscales (P< 0.05). No significant relationships were seen between the age and history of abortion in pregnant women with food security. Conclusion: Women in food insecurity households are more likely to show lower general health scores and have fewer children and lower education level. These can endanger food-insecure women at higher risks.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
حدیث فتحی بیرانوند | H Fathi Beyranvand
دانش آموخته کارشناسی ارشد علوم بهداشتی در تغذیه، دانشکده علوم و فناوریهای پزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم تحقیقات، تهران، ایران
شهریار اقتصادی | Sh Eghtesadi
استاد گروه تغذیه، دانشکده علوم و فناوریهای پزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم تحقیقات، تهران، ایران
عسل عطایی جعفری | A Atai Jafari
استادیار گروه تغذیه، دانشکده علوم و فناوریهای پزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم تحقیقات، تهران، ایران
آریو موحدی | A Movahedi
استادیار گروه تغذیه، دانشکده علوم و فناوریهای پزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم تحقیقات، تهران، ایران
نشانی اینترنتی
http://nsft.sbmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-2947-2&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/53/article-53-1964615.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
تغذیه
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات